Categorieën: Nieuws

Sociale verplichting aan bedrijven helpt

De gemeente heeft de afgelopen drie jaar 3300 mensen  met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk geholpen. Daarmee zijn de doelstellingen voor het zogenoemde social return ruimschoots behaald.

De gemeente wil dat langdurig werklozen en mensen met een arbeidsbeperking meer aan het werk gaan. Dat doet ze onder meer door ondernemers die voor de gemeente werken, te verplichten ook langdurig werklozen en mensen met een arbeidsbeperking in te zetten. Die kunnen daarmee werkervaring opdoen en hun positie op de arbeidsmarkt verbeteren.

Om beter aan te sluiten bij de praktijk wordt het drempelbedrag waarbij social return van toepassing is, verlaagd van 500 duizend naar 207 duizend euro. Zo kunnen nog meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Oneerlijke concurrentie met door gemeente gesubsidieerde schoonmakers Heeft mij (met uitkomen rond bijstandsniveau) ook al een pand gekost.

    Kan ik me ook straks gaan melden voor aanvullende bijstand. Ze weten zich lekker aan het werk te houden bij Sozawe.

  • De SROI vind ik een mooie gedachte, de vraag is natuurlijk in hoeverre er sprake is van verdringing.

      • Makkelijk geklets met je "verdringing is er altijd".

        Heb ondanks dat de leidinggevende behoorlijk tevreden over mij was, als uitzendkracht, uren verloren door onbekwamen en ongemotiveerden.

        Alle schaduwkanten van het moreel superieure links-liberale "gedachtegoed" weten de links liberale griezels altijd anderen toe te bedelen.

        En de PvdA'ers weten hun clientèle goed aan baantjes te helpen. Zijn het niet hun vriendjes in de re-integratie-industrie dan zijn het wel de bevriende baasjes bij Sozawe.
        Op naar de negen zetels landelijk voor de PvdA en vier lokaal. (Mijn voorspellinkjes over de ineenstorting van de PvdA komen tot nu toe nog steeds goed uit).

      • Tja vanuit je zelf geredeneerd, je zou een goeie voor de VVD zijn. Je had er ook voor kunnen kiezen niet in schoonmaakwerk te blijven hangen.

  • Vraag me af of ze deze poel mensen ook aan het werk krijgen bij de ICT aanbieders die de deur platlopen bij de gemeente.
    Van schoonmaakwerk wordt gedacht dat kan iedereen wel. Ja schoonmaken wel maar goed schoonmaken niet.

  • Werkervaring opdoen en hun positie op de arbeidsmarkt verbeteren ? voor welke banen ? Ik begreep dat onderzoeken juist aantoonden dat er niet genoeg banen zijn. of is dit weer een van de vele projecten waarbij werklozen voor een appel en een ei mogen werken zonder uitzicht op doorstromen naar een baan met een fatsoenlijk loon ?

  • Is het ook misschien mogelijk dat er juist door deze verplichting werk gemaakt wordt? Dat er dus sprake van kan (kan!) zijn, dat er sprake is van vergroting van werkgelegenheid?

  • Het is een verkapt systeem 'werken voor je uitkering' zoals de regering wilt en door het import op de Grote Markt 1 wordt omarmd. De arbeidsmarkt van Groningen is dusdanig slecht, dat men sowieso niet doorstroomt.

    De cijfers van CBS gaan over arbeidsparticipatie ipv werkzoekenden, dus komt Groningen hiermee hoger op de ladder, en worden de werkelijk cijfers van armoede en afhankelijkheid van een uitkering verdoezeld

      • Zeg One,

        Grunnegers zijn lui? Is dit wat ik bespeur in je reactie?

        Verder lijkt mij dat een goed plan. En als je mij vaker hebt gevolgd op dit forum, weet je ook dat ik hiervoor ijver. Helaas liggen er allerlei politieke besluiten aan ten grondslag, waardoor de registers met werkzoekenden enorm groot blijven.

        Zoals je weet is de economie in Groningen ook al gekrompen met 4%, omdat investeerders het mogelijk niet zagen zitten ivm gaswinning en daaraan gerelateerd de aardbevingsellende. Dit terwijl bepaalde landsdelen daarentegen gingen groeien. Bovendien is Groningen door de jaren heen altijd al slecht toebedeeld geweest. Ook hadden wij ooit een langmanrapport en was zelfs geaccordeerd door de regering van destijds. De ZZL kwam er zelfs uit voort. De ZZL werd afgeblazen en we kregen oa het verschrikkelijke forum ervoor terug. Ook het bedrag, wat dit rapport vertegenwoordigd om de economie van een Groningen een boost te geven is ondertussen flink verdampt.

        Groningen als wingewest om de welvaart van de Randstad te stimuleren. Je hebt de pech, waar je voorouders zijn geboren en je wieg heeft gestaan. Iets wat je de Grunneger nooit kan verwijten!

Recente berichten

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

1 uur geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

11 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

12 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

13 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

13 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen werd donderdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

14 uur geleden