Dode bij schietpartij Sumatralaan: klopjacht op schutter

112
Foto: Stephanie

Bij een schietpartij op de Sumatralaan in de Indische Buurt is zaterdagmiddag een man om het leven gekomen. De politie is een grote zoekactie naar de dader begonnen.

“De schietpartij vond plaats rond 14.40 uur”, vertelt woordvoerder Paul Heidanus van de politie. “Wat er precies gebeurt is, dat is nog onbekend. Wel bekend is, dat toen wij ter plaatse kwamen, er een slachtoffer aangetroffen werd op straat met schotwonden die korte tijd later aan zijn verwondingen is overleden. Alle hulpdiensten zijn op dit moment ter plaatse”.

10.47 uur:
De politie heeft een verdachte aan kunnen houden voor de schietpartij. Het gaat om een 42-jarige man uit de stad. De verdachte is in Den Haag opgespoord. Hij zal zo spoedig mogelijk verhoord worden.

22.05 uur:
De politie heeft de identiteit van het slachtoffer bekendgemaakt. Het gaat om een 42-jarige man uit de stad. De dader van de schietpartij is nog voortvluchtig. Volgens Heidanus is de opsporing van deze man volop gaande. De politie denkt ook te weten wie de dader is, waardoor men vrij gericht kan zoeken.

21.34 uur:
De Sumatralaan is weer vrijgegeven voor het verkeer. Het onderzoek op straat is afgerond en de afzetlinten zijn weggehaald. Het onderzoek van de politie gaat ondertussen achter de schermen nog volop door.

20.14 uur:
Een arrestatieteam van de politie heeft zaterdagavond rond 20.00 uur een inval gedaan in een woning aan de Sumatralaan. In de woning is niemand aangetroffen. Bij de inval werd ook een politiehond ingezet.

19.42 uur:
Media op Curaçao melden dat het slachtoffer de Curaçaose crimineel Nelson J. is. De politie wil dit echter niet bevestigen. Ook de voortvluchtige schutter zou een Curaçaoënaar zijn.

18.02 uur:
Wat er precies gebeurt is in de Sumatralaan is nog altijd onduidelijk. Getuigen melden aan OOG TV dat er voorafgaand aan de schietpartij een ruzie en een woordenwisseling heeft plaatsgevonden. Over de identiteit van het slachtoffer is nog altijd niets bekend. De Sumatralaan is aan het begin van de avond in beide richtingen nog afgesloten vanwege het onderzoek dat daar plaatsvindt.

16.43 uur:
Het slachtoffer van de schietpartij was in tegenstelling tot eerdere berichtgevingen, te voet en zat niet op een fiets. Dit meldt de politie. Bij het slachtoffer is wel een fiets gevonden, maar het is nog onbekend van wie dat rijwiel is. Voor de klopjacht op de dader worden alle agenten ingezet die men niet nodig heeft voor de 112-noodhulp in de regio.

16.41 uur:
De politie heeft inmiddels gesproken met verschillende getuigen. “Verschillende mensen hebben het zien gebeuren en wij hebben hun verhalen opgetekend”, zegt Heidanus. “Al deze mensen zijn opgevangen op het nabijgelegen politiebureau, waar ze ook van de noodzakelijke hulp worden voorzien.”

16.34 uur:
De dader is nog altijd voortvluchtig. De politie is op dit moment bezig met een grote klopjacht. Op de redactie van OOG TV komen berichten binnen dat er veel politie in de stad aanwezig is. Of de identiteit van de dader bij de politie bekend is, wil de politie niet zeggen.

16.31 uur:
Buurtbewoners melden aan een verslaggever van OOG TV dat men erg geschrokken is van de schietpartij. “Ik ben helemaal van de kaart, en ik kan even helemaal niets meer”, zegt één van hen. Het is nog onbekend of getuigen die het hebben zien gebeuren slachtofferhulp krijgen aangeboden.

16.22 uur:
De politie meldt dat de identiteit van het slachtoffer nog niet gegeven kan worden. Onderzoek is in volle gang:

16.18 uur:
Politieagenten zijn druk bezig met een onderzoek. Medewerkers van de Technische Recherche hebben een tent opgebouwd rondom de plaats waar het lichaam ligt:

Foto: Harro Meijer
Foto: Harro Meijer

15.51 uur:
Het slachtoffer zat op het moment van de schietpartij op een fiets. De fiets, en ook het stoffelijk overschot waar een wit laken over heen ligt, liggen op een groen-strook, zo is op foto’s op Twitter te zien:

15.38:
Politieagenten hebben de Sumatralaan afgesloten. Tientallen agenten zijn aanwezig. Ook wordt er door agenten een buurtonderzoek gedaan:

Foto: Stephanie
Foto: Stephanie
Foto: Wesley Bos - groningsnieuws.nl
Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl

Deel dit artikel:
Adverteren?