Rover boos over uitstel aanpak spoor Assen

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

Reizigersorganisatie Rover is teleurgesteld over het uitstel van de aanpak van het spoor rond het station Assen. De klus zou over jaar beginnen, maar Prorail wil het werk een jaar uitstellen vanwege gebrek aan personeel.

Volgens Rover loopt niet alleen de bouw van het nieuwe station in Assen mogelijk ernstige vertraging op, met grote overlast voor de reizigers, maar kan het besluit ook gevolgen hebben voor Groningen.

Hier wordt volgend jaar begonnen met de aanpak van de Zuidelijke Ringweg. In die periode zouden in de spits zes treinen per uur rijden, om het autoverkeer te ontzien. Of deze treinen tijdig kunnen gaan rijden, is nu onzeker geworden. Deze grote projecten vereisen een goede samenwerking en de gevolgen als er een stukje tussen weg valt zijn niet te overzien, aldus Rover-Drenthe.

Deel dit artikel: