Publieke tribune provinciehuis ontruimd

De commissievergadering in het Provinciehuis verliep woensdagmiddag niet zonder problemen. Tijdens overleg tussen de Staten en rijkscoordinator Hans Alders over de aardbevingsproblematiek is de publieke tribune ontruimd.

De toeschouwers zouden zich niet respectvol hebben gedragen. Toen het commentaar te luidruchtig werd, liet  de voorzitter van de vergadering de zaal ontruimen. Alders ligt onder vuur omdat hij afgelopen weekend zei dat in het aardbevingsgebied ‘veel’ minder huizen en gebouwen hoeven te worden versterkt. Het woord ‘veel’ zegt Alders niet gebruikt te hebben, het is een tussenvoegsel van de journalist. Ook wil hij schoolbesturen stimuleren om te fuseren, zodat er minder schoolgebouwen hersteld hoeven worden. Hetzelfde geld voor zorginstellingen. Hij wil “Voorsorteren op ontwikkelingen als krimp en vergrijzing”  Alders nam woensdag niets van zijn woorden terug, maar zij wel er van geleerd te hebben.

In december presenteert Alders zijn plannen aan het Kabinet. ” Als U een negatief advies meegeeft heb ik mijn werk niet goed gedaan ” hield hij de Staten voor.