Politie: “Verdachte schietpartij is bekende van ons”

De 42-jarige man die in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden werd in Den Haag, omdat hij verdacht wordt voor de dodelijke schietpartij in de stad, is een bekende van de politie. Dat laat woordvoerder Paul Heidanus weten.

De schietpartij vond zaterdagmiddag plaats op de Sumatralaan in de Indische Buurt. Daarbij kwam een eveneens 42-jarige man uit de stad om het leven. Ondertussen is er nog veel onduidelijkheid over de aanleiding van de schietpartij. “Daar zijn wij ook nieuwsgierig naar”, zegt Heidanus. “Het is dan ook een belangrijk punt in het onderzoek waar we momenteel mee bezig zijn.”

In de buurt, en op social media, wordt gezegd dat een ruzie ten grondslag ligt aan de schietpartij, maar de politie wil daar niks over zeggen. Wat de politie wel wil zeggen is dat getuigenissen bij hebben gedragen aan de snelle opsporing van de verdachte. “Verschillende mensen hebben het zien gebeuren, en konden een goede getuigenis bij ons neerleggen waardoor wij gericht naar de dader konden zoeken, waardoor er als het ware een klopjacht op hem ontstaan is.”

Bij deze klopjacht werd onder andere zaterdagavond een inval gedaan in een woning aan de Sumatralaan, maar daar bleek de verdachte niet te zijn. Uiteindelijk werd de man getraceerd in Den Haag. Hoe de politie hem precies gevonden heeft wil Heidanus niet zeggen. De verdachte blijft zolang het onderzoek loopt, vastzitten.