Categorieën: Nieuws

Opbouw Kadepop in volle gang

De opbouw van de vierde editie van Kadepop is in volle gang. Op 4 en 5 september gaat Kadepop los aan het Eemskanaal.

Van een eendaags festival tijdens de eerste drie edities is het evenement dit jaar uitgebreid met een tweede dag. Ongeveer 40 bands verzorgen een optreden op het achterterrein van de EMG Faktors. Op het hoofdpodium spelen onder meer Typhoon, Kovacs, Ronde en Bells of Youth.

Bovendien is een nieuw stuk terrein ingericht als “foodvillage”. Ook staan er verschillende foodtrucks.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Na Noorderzon (10 dagen lang!!) de herrie daarvan net verstompt en afgelopen weer een festival dat zijn klanken over de stad mag uit storten. Nota bene dus met een dag is uitgebreid.
    Wordt tijd voor een wel overwogen festival/evenementen beleid in deze stad waarin deze goed verspreid met voldoende tussenpozen gehouden wordt.

    • Ik hoorde dat er in oost en noord Groningen nog genoeg boerderijen en andere huizen leeg staan, iets voor jou?

      • Zeker nooit van MVO gehoord. Wat dat betreft kan ik mij zeer goed vinden in de opvattingen van VSH over geluidsoverlast horende bij een stad. Zie ook eerdere discussies bij artikelen over Noorderzon.
        Verder niet de behoefte om op zulk een kortzichtige kijk op samenleven te reageren.

      • Ben

        Moet je ze in het centrum van Parijs gaan vertellen. Dat er naast de finish van de tour, de 14-e juli er gedurende grote delen van de zomer er meegenoten moet worden met de decibels van allerlei tweederangs "muzikanten".
        Muzikanten tussen aanhalingstekens omdat ik ook aan de dj's op die feestjes in het Stadspark denk. Bepaald geen niveautje Daft Punk.

        Raar, wat boertig idee dat een stad zomers gedomineerd moet worden door decibels door versterkers en door zuipfestijnen.

      • Mooi item bij 'andere tijden' deze avond. Het gaat over Renesse, niet eens een stad,waar ze de jaren van 'terreur' door dolende, lawaaierige en zuipende bezoekers zat zijn. Dus hoezo op het platteland rustig, de 'appelhof' ik ben er nooit geweest dito Loret de Mar en gelijke oorden, zal zijn langste tijd wel gehad hebben.
        Dus,hoezo moet een stad overspoeld worden door continue feestgedruis. Na kadepop krijgen we zeker oosterparkpop, sta aan lager wal pop, bevrijdingsbospop enz. enz. als het maar een nieuwe naam heeft zal het leuk zijn zeker, denk het niet.

    • Het is de bedoeling van een evenement als Kadepop dat ze decibellen produceren. Maar of dat ook geldt voor Noorderzon, tien dagen lang?

  • Kadepop is een super evenement voor de stad Groningen. Ben blij dat dit er is. Volgens de line-up moet dit bijzonder worden. Geniet!

  • wat zijn er toch een stelletje azijnpissers hier in de stad overal hebben deze lui last van en bij ieder evenement lopen ze te klagen over geluidsoverlast. Ik zou zeggen ga in een hutje op de heide wonen en koop een paar goeie oordoppen want wie weet hoor je ergens een auto rijden.

  • Alleen domme provincialen denken dat een gemeente als continue zomers festivalterrein iets met stedelijkheid te maken heeft.

    Je moet New York eens een hele zomer in decibels en drankgelach proberen te onderdompelen.

    Domme provinciaaltjes die mij als geboren Stad-Groninger de stad uit wensen omdat ik wat kanttekeningen plaats bij dit soort lol.

    Laffe line up. Wat verlang ik terug naar Turbonegro in de Glasfabriek.

  • Goddank dat dankzij held Chris Garriet dit fraaie industriële pand niet onder het mom van oude troep is platgeslagen.

  • Creatief dat nu ineens weer nieuwe groepen opduiken in het repertoire van VSH die wel of niet deugen.
    De groep Stad-Groningers schijnt bovenaan de pyramide te staan en ver verheven boven alle anderen.

    • Knap dat je dat er uit zou kunnen halen. Zielig dat je alleen door te verdraaien (of andere troll techniek) een reactie kan schrijven.

      Ken veel slimme provincialen die ik intelligenter en leuker vind dan veel Stad-Groningers. Onder de 200.000 Stad-Groningers zit genoeg volk zoals jij.

      • Zo moeilijk is dat niet, je bent heel duidelijk in het beschimpen van andersdenkenden. Gebrek aan helderderheid hierover kan je niet worden verweten.
        Ik ben trouwens een echte Stadjer ! Ik woon hier (al vele jaren).

      • Oude leugenaar.

        Heb beledigende teksten van Kars wel eens met beledigingen beantwoord. Zo heeft Kars eens een scheldschrift over mij geplaatst waar ik zelf ook om moest lachen.
        Afgezien van mijn reacties naar mijn enge trollende stalker (jij), hou ik me aan de huishoudelijke reglementen van OOGTV. Bewaar mijn beschimpingen voor de politici en andere baasjes die voor de Almerisering van ons stadje gaan.

        Denk trouwens dat je aan geen enkel kenmerk van een Stadjer voldoet. Misschien ben jij in de Ommelander/Nederlandse context een Stadjer, in de Stadse zeker niet.

      • Ik wil het nog wel een keer uitleggen.
        Stadjer = inwoner van de stad Groningen.

        VSH heeft een wat selectief geheugen. Misschien in een reflectief moment kan hij nog even wat beter nagaan wie er allemaal door recent en wat langer geleden van de nodige absurd negatieve kwalificaties zijn voorzien.

    • Hega,
      heb je daar ook nog kaarten voor nodig ?
      Met gunstige wind hoor je het ook in b.v. Sappemeer e.o. zonder .

Recente berichten

Basketballers De Groene Uilen uitgeschakeld in play-offs promotiedivisie

De heren van basketbalvereniging De Groene Uilen zijn zondag uitgeschakeld in de play-offs om het…

2 uur geleden

Dinsdag veel zon, droog en zomers warm

Dinsdag zet het warme weer nog even voort. De zon is er volop en de…

2 uur geleden

Studenten brengen gestolen politieagent op Meikermis terug (update)

De gestolen politiepop is weer terecht. Jolige beschonken studenten hebben de nepagent zondagnacht van de…

3 uur geleden

Brand woedde in parkeergarage UMCG

In de parkeergarage van het UMCG is maandagavond brand ontstaan. De melding van de brand…

4 uur geleden

Petitie voor twee jaar extra inzet van varkens op Zernike Campus

De varkens om invasieve planten op de Zernike Camus te bestrijden moeten minstens twee seizoenen…

4 uur geleden

Kindervoorstelling ‘Op het spel’ donderdag in première in de Nieuwe Kerk

Corona, klimaat en oorlogen: hoe hou je als jongere hoop in een wereld vol onzekerheden?…

6 uur geleden