Categorieën: Nieuws

Mensen in bijstand mogen ondernemer zijn

De gemeente begint op 1 oktober met een proef “parttime ondernemen in de bijstand”. In de proef kunnen Stadjers in de bijstand een deel van hun inkomen zelf verdienen en houden.

Tot nu toe moesten mensen die bijvoorbeeld honderden euro’s per jaar verdienen, maar het niet klaarspeelde om uit de bijstand te komen, stoppen met zijn bezigheden. Het doel van de proef is mensen te stimuleren zelf inkomsten te vergaren, zodat ze uiteindelijk geen bijstand meer nodig hebben. Bovendien levert het de gemeente besparingen op.

De gemeente gaat deze nieuwe ondernemers koppelen aan netwerken in stad en wijk.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Lijkt mij een strak plan voor hen welke nu bewust zwart naast een bijstandsuitkering aan het werk zijn. Het geeft hen straks de mogelijkheid om dit legitiem te gaan doen. Je geeft net zoveel op als dat je mag bijverdienen en je hoeft nooit meer achterom te kijken of je niet in de gaten wordt gehouden door een of andere sociaal rechercheur.
    Een soort van basisinkomen 2.0

    • Broodje aap

      Vooral mensen met een reguliere betaalde baan werken zwart. Werken voor een opdrachtgever vergt namelijk een investering. Een bijstandsgerechtigde kan deze investering vaak niet opbrengen. Voor bijklussen is ook een klantenkring nodig. Een bijstandsgerechtigde heeft vaak geen netwerk van potentiële klanten. En wethouder Gijsbertsen heeft harde sancties voor zijn bijstandsgerechtigden bij onrechtmatige bijverdiensten.

  • Dit project van wethouder Gijsbertsen is een druppel op een gloeiende plaat. Wethouder Gijsbertsen pakt de problemen op de Groningse arbeidsmarkt niet aan. De oplossing is geen tweedeling op de arbeidsmarkt. Geen uitsluiting op de arbeidsmarkt. En geen ambtelijk circus.

    Wethouder Gijsbertsen kan de gouden cao van de ambtenaren aanpakken. Hij doet dit niet. Wethouder Gijsbertsen kan Noorderlink aanpakken. Hij doet dit niet.

    OOG heeft op deze website het bericht ‘Gemeente brengt mensen met uitkering in kaart’ geplaatst. De datum van het bericht is 27 mei 2015. OOG heeft op deze website ook het bericht ‘Keukentafelgesprekken met uitkeringsgerechtigden’ geplaatst. De datum van dit bericht is 28 mei 2015. Ik geef je de tip om (ook) de reacties bij deze berichten te lezen.

Recente berichten

Oranje plantenbakken verwijderd van het Damsterplein

De oranje plantenbakken op het Damsterplein zijn veelal kapot. Ook is het groen in de…

16 minuten geleden

Stadjer (31) moet twee jaar in het cachot voor drugshandel

Een 31-jarige Stadjer kreeg vrijdag twee jaar cel opgelegd door de rechtbank, voor jarenlange handel…

1 uur geleden

Herdenking Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog bij monument aan Hereweg

Afgevaardigden van de joodse gemeenschap in Groningen hielden vrijdagmiddag voor de 35e keer een herdenking…

2 uur geleden

Nieuwbouwproject Molenkampsteeg Haren feestelijk van start

Het nieuwbouwproject aan de Molenkampsteeg in Haren is donderdag feestelijk van start gegaan. Woningcorporatie Woonborg…

3 uur geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; knooppunt daarna open van en naar Drachten

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert deze vrijdag…

4 uur geleden

Helena Vegter brengt single uit over Lili Marleen uit de Tweede Wereldoorlog

“It was a small town, but you and me were bigger than the world”. Het…

4 uur geleden