Klachten over geluidsoverlast Noorderzon

nieuws

Er werd dinsdagavond flink geklaagd op social media over de geluidsoverlast die het Noorderzon Festival met zich mee bracht. “Kan het niet wat zachter?”

De geluidsoverlast werd veroorzaakt door een optreden van Neneh Cherry. “In de middag tijdens de repetitie was het al flink luid”, aldus een klager die in de buurt van het Plantsoen woont. “In de avond rond 22.30 uur ging het helemaal los. Ik wilde graag een programma op televisie kijken, maar om dit goed te verstaan moest ik oordopjes gebruiken. Het bass-geluid dat het optreden met zich mee bracht overstemde alles.”

Ook op Twitter werd flink gemopperd. Wouter schrijft dat hij de klanken van het optreden van Cherry in Beijum duidelijk kon horen. Danny vindt het vreemd dat de muziek zo laat in de avond nog zo hard moet staan. “Rond 23.30 uur leek het alsof het volume wat zachter ging, maar het blijft vervelend voor de mensen die de volgende dag vroeg op moeten voor hun werk.”

Deel dit artikel: