Drie gewonden bij brand in cel Van Mesdag

112
Foto: Sebastiaan Scheffer

Bij een brand in een cel in de Van Mesdagkliniek zijn in de nacht van dinsdag op woensdag drie mensen lichtgewond geraakt. Deze personen hadden teveel rook binnengekregen.

De melding van de brand kwam rond 00.40 uur binnen bij de brandweer. In één van de cellen was brand uitgebroken, die vermoedelijk door de celbewoner zelf is aangestoken. Vanwege de rookontwikkeling moest een aantal bewoners geëvacueerd worden. Zij werden elders in het gebouw ondergebracht.

De ter plaatse gekomen brandweer heeft de brand geblust. Hoe groot de schade is, is onbekend. Wel is duidelijk dat deze beperkt is gebleven tot één cel. Na ventilatie konden de geëvacueerde bewoners weer terug naar hun cellen. De lichtgewonden konden ter plaatse allemaal behandeld worden in een ambulance.

<blockquote class=”twitter-tweet” lang=”en”><p lang=”nl” dir=”ltr”>We hebben zojuist een brand geblust in een cel in het Van Mesdagkliniek in Groningen. Eén persoon wordt op ziekenboeg behandeld vanwege rook</p>&mdash; Brandweer Groningen (@BRWGroningen) <a href=”https://twitter.com/BRWGroningen/status/628707079012896768″>August 4, 2015</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

<blockquote class=”twitter-tweet” lang=”en”><p lang=”nl” dir=”ltr”>Wij zijn nu aan het ventileren om de rook en koolmonoxide te verdrijven. Zodra wij het veilig vinden kunnen de gedetineerden weer terug.</p>&mdash; Brandweer Groningen (@BRWGroningen) <a href=”https://twitter.com/BRWGroningen/status/628708363673710592″>August 4, 2015</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Deel dit artikel:
Adverteren?