Categorieën: Nieuws

Container vol, huisvuil op straat

Op de hoek Tuinbouwstraat/Noorderstationsstraat was het vanmorgen een vieze bende. Doordat dieren vuilniszakken openscheurden, kwam het vuil verspreid over straat te liggen en de omwonenden baalden hier flink van.

De ondergrondse huisvuilcontainers zorgen soms voor problemen. Ondanks dat het verboden is, zetten mensen hun vuilniszakken er naast als de container vol is.  Als een container vol is, geeft het apparaat automatisch een melding aan de milieudienst.

Het legen gebeurt volgens een vaste route, bij een melding wordt soms eerder geleegd.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • De gemeente moet ervoor zorgen dat dat ding op tijd word geleegd het is namelijk reuze irritant wanneer die container eens een keer weer vol zit wat met grote regelmaat gebeurt als ze dan toch een melding krijgen als die vol is doe er dan ook iets mee

    • ik betaal omgerekend ruim €8,- per zak aan afvalstoffenheffing, dan mag je toch verwachten dat je ze ook op elk moment, ook in de vakantietijd, in die container kwijt kunt?

  • Ja het is weer komkommertijd.

    Voor mijn deur staat oud papier op de stoep die in augustus niet opgehaald wordt, pas weer in september. Dus groot nieuws!!!

    Ik woon in een appartementencomplex met veel buitenlandse studenten en/of onderzoekers en die zijn niet altijd even goed op de hoogte van de werking van de ondergrondse afvalcontainer. Dus staan er vaak vuilniszakken naast de container, maar dat is geen nieuws.

  • Moet wel een bijzonder belangrijke container zijn nu deze al voor de tweede keer in het nieuws is.

  • Dit probleem speeldal jaren, ben al 6 jaar uit Groningen weg en zo lang is het al hommeles. Ook me de papiercontainers, overigens.

  • simon, klopt, maar dat geeft bewoners nog niet het recht de zak er maar naast te zetten. Als je fatsoen hebt neem je de zak mee naar thuis en probeer je het de volgende dag weer, zodat niet anderen met jouw vuilnis opgescheept zitten!

  • De omwonenden die gebruik maken van zo'n bak hebben zelf de zakken naast de bak geplaatst. Soms uit gemakzucht en soms doordat de bak vol zit.
    Vaak leidt dit tot een enorme rotzooi doordat zakken niet goed zijn afgesloten of doordat dieren de zakken open trekken.
    Opvallend is dat de rommel vaak bij dezelfde bakken te zien is. Dan lijkt het op,gemakzucht van gebruikers. Wat mij betreft wordt wat strenger gecontroleerd op dit soort asociaal gedrag.
    Bijna volle bakken moeten natuurlijk wel tijdig worden geleegd!

  • Dat wordt nog een ding straks, als je per tik mag betalen. In de praktijk, werkt het groene lampje niet correct. Zelfs als de ondergrondse container vol is, brand het groene lampje en ga je met onverrichte zaken terug naar huis met de vuilniszak. Maar opdat moment heb je wel een tik te pakken, waardoor je mag betalen. Doordat het groene lampje gaat branden, krijgt de milieudienst vermoedelijk ook niet het signaal, dat de container vol is en dan zijn de dit toestanden, dat de buurtbewoners, de vuilniszak maar naast de container dumpen.

      • Ook zoiets.Dat gedoe rond grofvuil. Voorheen kon je het 1x per mnd op straat kwijt, nu moet je er dik voor betalen. Dus spaart alles maar thuis op, totdat de zwijnenstal vol is.

      • Gratis was het natuurlijk nooit, vroeger betaalde je het via de afvalstoffingheffing en nu betaal je wanneer je het thuis laat ophalen.

      • Mijn feiten waren toch correct Jack. Waar heb ik 'gratis' genoemd? 'Nu moet je er dik voor betalen' is toch ook correct. Het bedrag is onevenredig geworden, wat je ervoor moet betalen.

        2 x per jaar zou kunnen Marc als iets van de laatste tijd. Er was ook ooit een tijd, dat 1 x per mnd de straten bij langs werd gegaan

      • Je hebt er altijd al voor betaald, het was nooit gratis. De wijze waarop je betaalt is veranderd.

      • Zeg Jack, wees eens specifieker en genuanceerder?1 'De wijze waarop je betaalt is veranderd' en flink duurder geworden. Onevenredig! De afvalstoffenheffing werd weliswaar goedkoper, maar dit verschil betreft 1 x per 2 jaar het afhalen van je grofvuil. Voorheen was dit 20 x per 2 jaar. Tel uit je winst!

    • Omdat ik de gemeenteraad en zijn commissies als rasechte Grunneger annex stadjer al decennia nauwkeurig volg. Ben dan ook vaak met stomheid geslagen, zij die denken de waarheid in pacht te hebben, maar totaal de plank misslaan door continue anderen van repliek te dienen op dit forum.

  • het systeem werkt niet altijd goed. Ben regelmatig met de huisvuilzak weer terug naar huis gelopen. heb ook diverse malen gebeld als de container niet geleegd werd, bleek de milieudienst geen signaal te hebben gehad terwijl hij al dagen niet werkte. Zelf neem ik de huisvuilzak dan weer mee terug maar kan me af en toe best voorstellen dat mensen dat niet altijd doe. Ik zie bij me in de buurt een man de huisvuilzak op zijn rollator wegbrengen en vervolgens loopt hij door richting supermarkt. Moet hij weer eerst de zak terug brengen terwijl hij al slecht ter been is en hij al zoveel moeite moet doen om de zak naar de container te brengen ? en wat als je de zak weg wil brengen en dan door wil op vakantie ? In je huis neerzetten zodat de maden je tegemoet kruipen als je terugkomt ? En inderdaad, sommige mensen zijn te beroerd om de zak weer mee naar huis te brengen. maar een goed werkend systeem voorkomt dat probleem.

    • Wel apart iedereen neemt zijn/haar zakken weer mee terug naar huis hoe kan de troep dan ontstaan

      • Ik schrijf ook niet dat iedereen zijn zak weer mee terug neemt maar dat ik dat doe. Heb van de milieudienst begrepen dat ze een signaal krijgen als de containers bijna vol zijn. Zal wel een bezuinigings kwestie zijn dat de auto' s niet vaker rijden.

  • Voor deze door bureaucratische lutsers veroorzaakte ellende hebben wij stadjers een woord: ambtenarij.

    • Het zijn toch echt asociale Stadjers zelf die de rotzooi naast de container zetten en zo een grote puinhoop veroorzaken.
      Lekker makkelijk om de schuld maar weer bij een ander te leggen.

      • Stadjers? Als er nog een paar duizend Stadjers zijn dan is dat veel.

        Je bedoelt die asociale studenten en asociale Stad-Groningers. Tijdje terug geholpen bij een verhuizing van een student (familie van vriend).
        Een van de vrienden van studerende vrienden van het studerende familielid opteerde voor het naast container zetten van niet mee te verhuizen grote spullen. "Argument": degenen die verhuisd werd zou toch binnen een uur met volgepropte bus vertrokken zijn.

        Ik zet nooit spul bij volle container. Sterker: zwerfvuil voor mijn flat neem ik mee naar binnen. Hoewel ik hier ook mee ga ophouden. Zeker omdat me opvalt met wat voor een gemak, en zonder burgerzin, cultuurverrijkers troep op de grond gooien. Misschien kan ze het bij inburgeringscursussen uitgelegd worden dat troep op de straat gooien, in landen van herkomst misschien een teken van "stoere masculiniteit wordt gezien", maar in Nederland slechts als Tokkie-gedrag gezien wordt.

      • Stadjers zijn inwoners van de stad, niet meer en niet minder.
        Om allochtonen nu ineens de schuld te geven van zwerfvuil op straat kan zo in het partijprogramma van Wilders. Die geeft, net als VSH, wel heel vaak de schuld aan allochtonen bij veel problemen.

      • Ik noem het import! De lokale politiek misbruikt de term 'stadjer' ook als propaganda. Om zich één te verklaren met de Grunnegers, alsof je daarmee goede besluiten neemt. Niets is minder waar!

    • Als sociopaat heb jij jezelf waarschijnlijk dusdanig verrijkt dat je niet tussen de zegeningen van het multiculturalisme hoeft te wonen.

      Als je daar wel tussen woont, verbaas je jezelf over hoe er in sommige andere culturen (Iraniers zijn bijvoorbeeld heel netjes) met de openbare ruimte wordt omgegaan.

      Was een tijd terug een programma op de pro multiculturalisme publieke omroep. Over een krachtwijk met vooral Berbers uit het land ten Westen van Algerije. Om de wijk er bovenop te helpen, kwam de milieudienst er veel frequenter langs dan waar de autochtone Nederlander in meerderheid woonde. Het had vrijwel geen zin. In de treurnis die het midden Rifgebergte is, wordt afval niet in vuilniszakken en dergelijke gestopt, dus in Nederland ook niet.

      Stadjer niet meer dan bewijs van inschrijving bij het Groningse GBA? Moet je eens Stadjer gaan duidelijk maken dat je een belangrijk deel van zijn identiteit ontkent. Doe het bijvoorbeeld in Café Boone, Café Die2 of Café De Kleine Oosterpoorter. Alle drie cafés in de Oosterpoort.
      En voor jou als niet Stad-Groninger De Oosterpoort ligt ten Zuiden van de het centrum en ten Oosten van het Stationsgebied.

      • VSH, wat doe je weer onaardig!
        Mij maakt het niet uit, maar anderen gaan misschien denken dat je vol vooroordelen zit over anderen (allochtonen en andere niet-stadjers) Stadjers zijn in jouw visie verheven boven de rest van de mensheid.
        Zoek hulp !
        PS Hoe staat het met de lange aanklacht en het 'goede verhaal'. Ondanks herhaalde aankondigingen merk ik er niets van.

        Misschien eerst even nadenken voordat je een hoop woorden via het toetsenbord uitbraakt die kant nog wal raken en wee

      • Heb nooit ergens gesteld dat Stadjers beter zijn. Kun je echt niet zonder te liegen, oude sociopaat?

        Enige wat ik zeg ik dat in de Stadse context een Stadjer staat tot de Stad als een Hagenees tot Den Haag. Daarom zie ik mijzelf ondanks dat ik hier geboren en getogen ben, als Stad-Groninger en niet als Stadjer. Het spreken van het Stad-Gronings is een minimale vereiste om door Stadjers als Stadjer herkent te worden.

        Vooroordelen over allochtonen? Omdat het een feit is dat een aantal groepen nieuwkomers wat moeite met het Westerse Fenomeen burgerzin? Die "vooroordelen" over met name Berbers zijn eerder feiten. Leestip: column van Mohammed Benzakour (zelf een riffijn) over zijn verblijf in het Midden Rifgebergte.

      • Leestip: "Met Berbers heb je altijd gedonder" van Mohammed Benzakour. (Geschreven voor de NRC)

        P.S.

        Schenk vooral aandacht aan de een na laatste alinea.

      • Misschien kun je je beter beperken tot onderwerpen waarvan je een beetje verstand hebt. Nu strooi je met termen waarvan je de betekenis nauwelijks kent.
        Misschien toch maar een goede opleiding volgen om tot zelfverheffing te komen.
        En ook iets aan je geheugen doen!
        Al die praatjes over anderen die niet deugen en het adoreren van de zgn echte Stadjers duiden op xenofobie. Iets anders is er echt niet van te maken.

Recente berichten

Ingrijpende verbouwing van studentenflat Van Heemskerckstraat begonnen

De studentenflat aan de Van Heemskerckstraat wordt flink verbouwd. Verhuurder Lefier gaat de kamers in…

12 minuten geleden

Oud NOS-weerman Gerrit Hiemstra krijgt eredoctoraat van RUG

De Rijksuniversiteit Groningen reikt over twee weken vier eredoctoraten uit in het Academiegebouw. Eén van…

36 minuten geleden

Vrouw (35) uit Stad slaat, schopt en spuugt tegen Arriva-boa die om vervoersbewijs vraagt

Agenten hebben zondagavond een 35-jarige vrouw uit Groningen aangehouden vanwege een mishandeling van een medewerker…

1 uur geleden

Deze jongen trapt een fietser hard in zijn rug op het Jaagpad, slachtoffer valt en loopt meerdere beenbreuken op

De politie heeft dinsdagochtend beelden naar buiten gebracht van een zware mishandeling, die op vrijdag…

2 uur geleden

Studenten beginnen petitie tegen protestregels RUG: ‘Dit gaat regelrecht in tegen de vrijheid van meningsuiting’

De Groninger Studentenbond (GSb) wil af van de nieuwe regels rondom demonstraties op de Rijksuniversiteit…

2 uur geleden

Meerdere woningen ontruimd aan Hilbebrandlaan in Haren vanwege gaslek

Aan de Hilbebrandlaan in Haren is dinsdagochtend een gaslek ontstaan door graafwerkzaamheden. Vanwege het lek…

2 uur geleden