Brandweer, met bed, aanwezig op Keiweek

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Tijdens de jaarlijkse Kei week, staat de brandweer van Groningen op maandag op de informatiemarkt op de Vismarkt. Van 10.00 tot 17.00 uur staat de brandweer daar met een gespreid bedje, blusoefeningen en informatie over brandpreventie en –veiligheid.

Om brandveiligheid (in een studentenhuis) te verhogen is het gedrag van de student doorslaggevend. Daarom wil de Brandweer een gedragsverandering van studenten. ” Wij proberen studenten de noodzaak in te laten zien wat hun gedrag te weeg kan brengen op het gebied van brandveiligheid. Ik slaap veilig, want .. Om studenten te prikkelen over brandveiligheid kunnen zij tijdens de Keimarkt ‘in bed met de brandweer’. De student mag namelijk op de foto met een brandweerman of vrouw in bed. Dit onder het mom dat je dán veilig slaapt. maar het veiligst slaap je toch echt met een werkende rookmelder op je kamer en de overloop.”

Met deze ludieke actie vestigen we aandacht op de rookmelder, onderhoud hiervan, regelmatig testen hiervan, nadenken over een vluchtroute en vervolgens 112 bellen.