Categorieën: Nieuws

Weinig animo voor pro-Griekse betoging

Een demonstratie op de Grote Markt woensdagavond, uit solidariteit met de bevolking van Griekenland, trok nauwelijks belangstellenden. Nog geen tien mensen kwamen opdagen.

De actiegroep Samen Vechten Voor Vrijheid organiseerde de bijeenkomst uit solidariteit met de betogingen in Griekenland tegen de bezuinigingen die door de Europese Unie zijn opgelegd.

De actiegroep wil dat alle schulden die Griekenland heeft worden kwijtgescholden, omdat de bevolking zwaar gaat lijden onder de bezuinigingen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • misschien zouden deze betogers eens een baan moeten zoeken, want het zijn de werkenden die opdraaien voor de kosten

    • Het verbaasd me dat jij überhaupt werk hebt met zo'n simpele ondoordachte opmerking.

  • Ik lijd ook onder een huurschuld. Zou het erg raar, abject, scheef, infaam en immoreel vinden als deze demonstranten dit niet bij mijn woningbouwvereniging willen aftikken.

    Op een onder andere reden denken Zuid-Europeanen (met Grieken en de bijzonder irritante Fransen voorop) dat wij in Duitsland en Nederland via een transferunie voor hun melkkoe/pinautomaat willen spelen.

    En dat is merkwaardig. Want die man in die rolstoel (Schauble) wordt afgezien van wat griezels als Pechtold, Samson, Schultz en Verhofstadt, en wat Trostkistische warhoofden op de Grote Markt, door iedereen in het Noordelijke deel van de Eurozone gesteund.

    • pak eens een kop koffie en typ dat nog eens :)

      ot: we hebben ze er zelf bijgehaald met allerlei rare truken. als de woningbouwvereniging jou in een villa aan de emmasingel had geplaatst had je nu mss in een soortgelijke situatie gezeten.

      • Aardige vergelijking.

        Gaat echter mank omdat als ik in villa in een singel zou zetten, al voordat ik de eerste doos die ik verhuisd had me zou afvragen hoe ik deze woonruimte zou kunnen betalen. Zelfs als een financieel adviseur van Goldman Sachs mij tijdens het verhuizen zou vertellen dat het mijn loon op bijstandsniveau best zou kunnen betalen.

        Grieken zijn geen onnozele kleuters. Ben ervan overtuigd dat zij ook gezegdes als "voor niets gaat de zon op" en "bomen groeien niet tot in de hemel" kennen.

        En bij het feest voor een op vijfenveertigste in pensioen treden van een mooie auto rijdende collega ambtenaar ook wel eens hebben nagedacht over de vraag waar die plotselinge nieuwe luxe na invoering van euro van betaald werd.

  • Tot de dag van vandaag leven de Grieken op de Pof. Ik hoorde gisteravond dat 20 % v.d. Grieken een kadaster hebben en 80 % van Griekenland niets. Betreft de BTW betalen ze op hun eilanden veel minder dan op het vaste land.Belachelijke wetgeving. Laten ze eerst alles op orde maken onder controle van onze 6000 belasting ambtenaren.Geen 80 miljard. Alles gelijk aan de rest van Europa maken.Dan pas geld.

  • Hebben de mensen zo hun best gedaan ...wordt wat men te zeggen heeft overspeeld door een of ander idioot ( Editor heet zoiets) die "niet"?? doorheeft wat er zich in de Wereld en Europa eigenlijk afspeelt en snoert ze de mond.
    Terwijl men denkt ( als demonstrant) dat wat men zegt op De TV komt..en Zoals zo vaak vertrapt de Mainstream media het protest ..U wordt bedankt ..

  • @Dirk de werkenden onder ons die zijn al lang blij dat ze werk hebben, hoop dat jij ook gauw je baan kwijt raakt is goed voor je! Dit zijn mensen die weten waar ze over praten het duurt dan ook niet lang meer of weet gaan dezelfde taferelen krijgen.....

  • Iedere toerist weet dat als er een belastinginspecteur per boot aankwam op bijvooorbeeld Kreta de dubbele boekhouding even verdween tot de inspectie voorbij was. En daarom moeten wij nu hun belastingen gaan betalen.

Recente berichten

Drie ontwikkelaars stappen uit project Reitdieptoren

De bouw van de Reitdieptoren, bij de Reitdiephaven en Hoogeweg, gaat voorlopig nog niet van…

51 minuten geleden

“Woensdag veel bewolking met kans op een buitje, op Hemelvaartsdag flinke opklaringen”

Tijdens Hemelvaartsdag zijn er flinke opklaringen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

8 uur geleden

Het Militaire Orkest uit Kyiv geeft optreden in Stad: “Het was een feestje, ze wilden maar doorspelen”

In De Loods aan de Neutronstraat in Stad vond maandagavond een concert plaats van Het…

8 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

9 uur geleden

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

10 uur geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

12 uur geleden