Categorieën: Nieuws

Verdachte aanranding journaliste vrijgelaten

De 45-jarige man die verdacht wordt van aanranding van Dagblad van het Noorden journaliste Rosa Timmer is vrijgelaten.

De man is door de politie verhoord en het Openbaar Ministerie beslist nu welke vervolgstappen er ondernomen gaan worden.

De man meldde zich woensdag zelf bij de politie, nadat een foto van hem die door Timmer was gemaakt openbaar gemaakt was.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Het is niet goed te praten wat de man heeft gedaan, maar dit is een zwaar overtrokken zaak. Timmer kon met haar vriendjes bij Dagblad en Tv Noord dit uitgebreid op de kaart zetten en ik denk dat de politie de foto van de dader heeft gepubliceerd omdat het publiek werd bespeeld.

    Ondertussen denk ik dat de dader hulp nodig heeft in plaats van een schandpaal. Timmer denkt wel erg zwart wit in daders en slachtoffers, alsof daders zelf ook geen slachtoffers zijn. Haar "strijd" zal nergens toe leiden zolang er geen mededogen in haar houding komt.

    Stel je voor dat de man een autistische contactgestoord persoon is die zich in een dronken bui vergaloppeerd. Niet handig, een beetje sukkelig. Maar door Timmers actie wordt de sukkel nog meer sukkel. Verstoten, gehoond en met pek en veren achtervolgd. Alsof dat een positie is van waaruit je met liefde en respect (seksuele)relaties aan gaat.
    Sorry hoor maar zolang er op uitgaansavonden tientallen met testosteron gevulde heren naar de hoerenbuurt afzakken om aan hun gerief te komen, zo zal deze categorie 'aanranders' blijven bestaan.

    De houding zou moeten zijn, hoe kunnen we deze categorie heren die vanuit onvermogen tot hun daden komen helpen, in plaats van ze publiekelijk te vernederen op te jagen en achtervolgen. Met Timmers actie valt geen winst te halen, met repressie aandachttrekkerij en 'strijd' verhelp je dit probleem niet.

    • O dus de dader is zielig en dus het eigenlijke slachtoffer, omdat ie toevallig de verkeerde vrouw heeft aangerand? Verder weten we niets over deze persoon. Als het voorkomt zullen de rechtbankverslaggevers ons wel wat meer kunnen vertellen, maar tot die tijd maak je alleen maar aannames om je (voor)oordeel te ondersteunen. Iedereen die aangerand wordt staat het vrij daarmee naar buiten te komen, en als je dan toevallig journalist bent dan is dat wat makkelijker.

    • Je ging als de mist in met: 'het is niet goed te praten wat de man heeft gedaan, MAAR..'

      Alles achter die 'MAAR' is gelul.

    • Jammer dat je het zo ziet John. Natuurlijk valt er - zoals altijd - ook iets te zeggen voor het pespectief van de dader. Deze man heeft echter een misdaad gepleegd en zal daar ook gewoon voor berecht moeten worden. Dat geef je ook zelf aan wanneer jij zegt dat wat de man heeft gedaan niet goed te praten valt. Wat Rosa heeft gedaan is allereerst ongelooflijk dapper (zij stapt een enorm persoonlijke grens over door hiermee publiek naar buiten te treden) en haar aangifte is enorm belangrijk voor een grote groep vrouwen - en soms, maar veel minder vaak, ook mannen - in de samenleving. De eerste reacties op de aangifte van Rosa van zowel het personeel van de horecagelegenheid in kwestie als de politie - indien ze inderdaad zo gebeurd zijn als aangegeven in de media - zijn tekenend voor een structureel probleem, noem het een taboe, op de errnst van aanranding. In plaats van te spreken over 'de vriendjes van Timmer binnen verschillende media' zou je ook kunnen stellen dat zij haar publieke functie als journalist op een enorm positieve manier heeft gebruikt.

      Ik wil niet zeggen dat publieke vernedering en een daarop volgende heksenjacht nodig is, integendeel. Ik denk echter niet dat dat hier gebeurd is. Dat de dader in kwestie zichzelf pas geroepen voelde om na publicatie van de foto zichzelf aan te geven, is wederom tekenend voor het grotere maatschappelijke taboe dat er ligt op de ernst van aanranding.

      • Begreep eerst de wachttijd voor aangifte bij de politie ook niet. Door de inzichten van rechtbankjournalist Chris Klomp begrijp ik dat nu beter.

    • er is net een grootschalig onderzoek geweest waaruit blijkt dat 45 % van de NL vrouwen te maken heeft met seksueel geweld. jou reactie geeft precies aan waar vrouwen tegen aanlopen en wat de mentaliteit is van een gedeelte van de samenleving en waar vrouwen die te maken hebben.
      Word je door een wildvreemde man in een openbare gelegenheid vol in je kruis gegrepen...dan wordt er een excuus gezocht voor de dader. en wordt het gedrag gebagatelliseerd.
      zoals in de media is bericht moest Timmer allerlei hele persoonlijke intieme zaken weergeven tijdens haar aangifte.
      de houding zou moeten zijn: Je moet gewoon met je poten van vrouwen afblijven.
      Er is geen enkel excuus te vinden om vrouwen sexueel lastig te vallen.

    • Zeg John ben je zelf een potentieel dader dat je dit soort gedrag goed probeert te praten

    • John heeft gelijk. Jammer dat iedereen gelijk klakkeloos een sensatiezoekende journaliste gelooft die alles doet om naam te maken. Dit gaat ze nooit winnen laat haar maar met bewijs komen in plaats van dikke verhalen om zulke reacties uit te lokken. Als zij echt zo beschadigd was en getraumatiseerd dan had zij nu geen rokje meer aan. En nee tuurlijk is het onzin dat ze nu nooit meer een rokje moet dragen of watdan ook. Maar ze doet alsof ze een groepsverkrachting heeft ondergaan. Deal with it rosa. Haar vriend is hoofd van RTV noord daarom kwam de foto zo snel op internet. En voor de mensen die gelijk overal een mening over hebben: je was er niet bij dus je weet niet precies hoe het gegaan is. Misschien in haar beleving was het op haar manier gebeurd. En was ze zelf ladderzat. Dikke opgeblazen zaak dit.

  • Ik vind dat Rosa Timmer buitengewoon integer en terughoudend heeft geopereerd en de gebrekkige procedures bij politie en justitie heeft bloot gelegd. Ze heeft zich heel kwetsbaar opgesteld en dat is heel moedig.
    Door haar vasthoudendheid heeft zever voor gezorgd dat er een verdachte is aangehouden die wellicht meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Door haar actie zorgt ze voor een klein beetje veiliger uitgaansleven voor vrouwen.
    Geen idee welke omstandigheden er voor gezorgd hebben dat de vermoedelijke dader dit belachelijke gedrag heeft vertoond. Dat mag de rechter meewegen bij het bepalen van de strafmaat.
    Om nu van Rosa Timmer een 'dader' te maken en van de aanrander een 'slachtoffer' doet geen enkel recht aan de feiten.

    • Ik ben eigenlijk wel blij met deze zaak, het zorgt ervoor dat je als slachtoffer gewoon zelf je 'recht' kan gaan halen. Vooral 50+ vrouwen schijnen namelijk hun handen niet thuis te kunnen houden met ongewenst gefrunnik. Hopelijk stopt dat nu ook.

  • Rosa Timmer integer? Ze zette direct de volgende dag een foto met emotionele teksten op haar Twitteraccount. Ben het helemaal met John eens wat een opgeblazenheid. Gefrustreerde mannetjes hou je echt niet tegen door dit soort hetzeacties.Symptoombestrijding ipv zo'n ziek persoon te helpen. Lekker voor het wraakgevoel maar dit lost helemaal niks op. Trouwens ik ga al 25 jaar uit en mij is nooit wat overkomen.

    • Rosa heeft ooit gewitterd, dat ze net zo populair wil worden als haar vriendje bij RTVNoord. Wellicht zag ze dit wel als een mooie aangelegenheid. Ze is immers niet vies van publiciteit.

      Je kan je kunnen afvragen, waarom de man al op vrije voeten is. We geloven nu Rosa, maar wellicht was de soep niet zo heet, zoals het nu werd opgediend door Rosa!

    • Jou is nooit wat over komen, ja en....
      er is net een rapport uit dat 45% van de NL vrouwen let maken heeft met sexueel geweld.
      Rosa Timmer heeft het volste recht om te vertellen wat haar is over komen. Dat ze een emotionele tekst op twitter zet geeft des temeer aan hoe het haar aangrijpt. Jou reactie bewijst maar weer wat vrouwen over zich heen krijgen als ze hiermee naar buiten komen. en hoe moeilijk het is om serieus genomen te worden. en is een van de redenen waarom veel vrouwen geen aangifte doen, voor je het weet zit je zelf in de beklaagdenbank. Trouwens, het meeste geweld naar vrouwen toe gebeurd door een bekende, (de behulpzame vriend, de aardige oom, de door zijn collega's zo gewaardeerde hulpverlener etc) niet door wildvreemde mannen. Als je al niet serieus genomen wordt als een wildvreemde je in het kruis grijpt wat denk je dat er gebeurt als een bekende, die bij je over de vloer komt, zich aan je vergrijpt. Jou reactie geeft precies aan waar vrouwen die dit overkomt tegen aan lopen.

    • Wou u zeggen dat eventuele zedendeliquenten zich eerst bij u moeten melden of hun beoogd slachtoffer niet misschien te integer voor ze is?

      En wou u ook bepalen hoe iemand moet reageren op zulke zaken?

      Laat eenieder toch in zijn waarde aub.
      Ik zeg toch ook niet over u dat u na 25 jaar het uitgaan maar eens aan jongeren over zou moeten laten?

  • Slecht verhaal John.

    Autisme is een geestesziekte die welig tiert in mijn familie, maar dit heeft niet tot verminderde moraliteit of ethiek geleid.

    Goed opereren van Rosa Timmer. Niets dan complimenten voor haar.

  • Ik zie een hele hoop meningen over de DADER, maar de persoon in kwestie is de VERDACHTE. Hou daar eens rekening mee, niemand van de reageerders was er bij, was getuige, dus deze persoon kan ook nog onschuldig blijken te zijn.
    Wacht eerst eens het politieonderzoek en/of de rechtzaak af.

  • Ik lees hier allerlei reakties waarin men het heeft over de DADER. De persoon in kwestie is alleen (nog) maar VERDACHTE.Niemand van de reageerders was erbij aanwezig dus getuige.
    Kunnen jullie niet beter wachten met oordelen tot na het politieonderzoek en/of de rechtzaak ? Deze persooon kan altijd nog ONSCHULDIG blijken te zijn.

    • Ja inderdaad, een heleboel meningen van mensen die de verdachte in bescherming nemen en Rosa veroordelen. De verdachte had xich ook meteen kunnen melden met zijn verhaal inplaats van te wachten tot de grond te heet onder zijn voeten werd en politie zijn foto vrij gaf. Een foto die Rosa ook op internet had kunnen plaatsen maar dat niet heeft gedaan. waarom zou Rosa zich steeds moeten verantwoorden voor haar aangifte ?

    • Ik zie eigenlijk alleen maar meningen over Rosa Timmer. Die met naam wordt genoemd en verguisd.

      Over de dader wordt alleen gezegd dat 'ie gestraft moet worden, dat is een algemeen statement en heeft niks met de verdachte te maken.

      en voor de goede orde: ik vind het prima en erg dapper, wat Rosa heeft gedaan.
      De misdaad was namelijk niet het enige dat niet deugde in dit verhaal.

  • Vreemd dat allerlei mensen die hier reageren andermans visie en mening onderuit willen halen. Inderdaad Sjors, Rosa is gek op publiciteit, dat heeft ze zelf geschreven,"ik wil graag beroemd worden." en ze blijft er maar over doorgaan. En beste Marie, ze heeft wel degelijk ruim een etmaal de foto van de verdachte op haar Twitter gezet, gevalletje eigenrichting. Ze hoeft zich niet te verantwoorden voor haar aangifte maar door het zo breed uit te meten, en er stiekem een beetje op kicken, moet je niet verbaast zijn als er tegengeluiden komen. En tegengeluiden mogen blijkbaar niet, allerhande Rosa-fans voelen zich hier in hun kruis getast omdat er ook mensen zijn die totaal anders tegen deze materie aankijken. Mag dat misschien? Dank u. Of moet iedereen soms moreel verontwaardigd zijn en het allemaal "dapper" vinden?
    Tot slot VHS, een hoofdkenmerk van autisme is dat deze mensen weinig invoelingsvermogen tov anderen hebben. Dat kan wel zeker tot zeer ongemakkelijke situaties leiden, vooral als er drank en testosteron in het spel is. Blij dat je zegt dat je uit een autistische familie komt, zodat we je reacties wat beter kunnen plaatsen. Nogmaals en lees goed: de actie van de dader/verdachte valt verder niet goed te praten. Laat de rechter verder maar beslissen.

    • Uiteraard mag je anders tegen de materie aankijken, maar wij hebben het recht daar wat van te vinden John. Wil je soms het recht om je mening op te dringen?

    • De wijze waarop Rosa Timmer de hele zaak heeft aangepakt vind ik heel integer en evenwichtig.
      Allerlei wilde beschuldigingen zonder enige grond in haar richting missen elke feitelijke onderbouwing. Ik snap niet dat sommigen menen grappig te moeten doen over een aanranding. Ik vind het heel dapper van Rosa Timmer dat ze dit aankaart. Het is helemaal niet zo gemakkelijk om met dit soort onderwerpen in de spotlight te staan. Ze kiest er niet voor te zwijgen en dat valt haar te prijzen.
      Of de verdachte mogelijk aan een stoornis leidt is allemaal speculatie en komt bij de rechtszaak wel aan de orde. Om dat nu al als verklaring voor zijn gedrag aan te voeren is zeer voorbarig.
      Dat ze een emotionele reactie op Twitter met foto van haar aanrander zet kan ik haar echt niet kwalijk nemen. Het is niet verstandig maar wel goed te volgen. Voor de rest kenmerken haar bijdrages zich door evenwichtigheid en krijg ik zeker niet de indruk dat het haar te doen is om publiciteit rondom haar persoon. Het gaat duidelijk om de aanranding van vrouwen die ze wil aankaarten en niet om persoonlijke publiciteit.

    • Als iemand 45 jaar en autistisch is , maar niet snapt dat hij niet zomaar vreemde vrouwen in het kruis mag grijpen is een gevaar voor anderen en zichzelf en hoort TBS te krijgen. En drank is sowieso geen excuus.
      Dus John je slaat de plank ontiegelijk mis en ik denk dat ik namens veel autisten spreek dat het ontzettend kwetsend is dat je hier autisme ongeveer gelijk stelt met achterlijkheid.
      In andere gevallen zou dat misschien kunnen gelden, maar aan een bar een vreemde vrouw in het kruis grijpen is geen kwestie van invoelen maar je aan duidelijke maatschappelijke regels houden. Als een autist dat niet onder controle heeft hoort ie niet los te lopen.

  • We (ver)oordelen Rosa

    We (ver)oordelen de verdachte.

    Wellicht, was de soep niet zo heet, zoals het nu wordt opgediend.

    Wellicht komt er geen rechtszaak en het OM besluit de zaak te seponeren, omdat de zaak te veel publiciteit heeft gehad. En de bewijslast flinterdun. Of men besluit dat 'de verdachte' via een verspreiding van zijn foto al genoeg is gestraft.

    • Het zou mij bijzonder spijten wanneer mannen die jonge vrouwen zomaar ongestraft in het kruis menen te mogen grijpen niet veroordeeld worden door de rechter.
      in dit geval lijkt het er op dat de verdachte een fout slachtoffer heeft gekozen. Deze keer een moedige vrouw die bereid is om een hoop kritiek van rare types te weerstaan en gewoon aangifte doet en de hele gang van zaken publiekelijk maakt. Daarmee helpt ze wellicht andere vrouwen die ook met dit soort aanrandingen te maken hebben om aangifte te doen.

    • Sjoerd.

      Ben het vaak hartgrondig met je eens, maar aan een geval van aanranding valt niets te bagatelliseren.

      • Dat was mijn bedoeling ook niet VSH. Iedereen loopt Rosa achterna als het enige juiste verhaal. Misschien is dat wel zo. Zolang het verhaal als totaal ontbreekt, waag ik het nooit om uitspraken te doen, om een partij te kiezen. Dat was mijn insteek.

    • Seponeren vanwege de publiciteit? Absurd bij een MISDRIJF! JA MISDRIJF. Niet een klein foutje, maar een groffe schending van de veiligheid en vrijheid van een ander persoon.
      OM en zeker de politie mag niet eens rekening mee houden dat hun acties minder straf bij een rechter kan opleveren zoals Heidanus bij RTV Noord suggereerde. Dat moet aan de recht overgelaten worden. OM mag dit alleen bij gebrek aan bewijs seponeren... Niet omdat de gepaste straf mogelijk tegenvalt.

Recente berichten

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

35 minuten geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

3 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

3 uur geleden

Partij voor het Noorden ontstemd over opstelling College: “Waar doen we als raad nog toe?”

De fractie van Partij voor het Noorden is zwaar ontstemd over het besluit van het…

3 uur geleden

Zo’n 25 mensen springen op eerste dag in het water in Hoogkerk: “Het wat koudere weer deert ze niet”

Openluchtzwembad Hoogkerk is zondagmiddag geopend. Ondanks de overwegend bewolkte dag waren er genoeg mensen die…

4 uur geleden

“Het was leuk, het was gezellig; we weten weer waar we het allemaal voor doen”

Koningsdag 2024 zit er op. Hoe wordt er in de verschillende wijken en dorpen op…

5 uur geleden