Categorieën: Nieuws

Rosa Timmer blij met kamerdebat over aanranding

Rosa Timmer is blij met het Kamerdebat over de zogenoemde kruisgrijper. In September gaat de Tweede Kamer praten over de wachttijd voor mensen die na een aanranding aangifte willen doen.

De partijen vinden het onzin dat je twee weken moet wachten voordat je aangifte mag doen. Timmer schreef in een column over een man die haar in een café in het kruis greep. Het personeel van het café reageerde laks. De politie liet haar weten dat ze twee weken moest wachten alvorens ze aangifte mocht doen. Op sociale media en in de pers werd uitvoerig aandacht aan de zaak besteedt. Deze week plaatste de politie een door Timmer gemaakte foto op het internet. Vrijwel direct meldde de man zich op het bureau.

VVD en PvdA kondigden aan een debat over de kwestie te willen met minister van der Steur.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Het mogelijk gepleegde delict valt niet goed te keuren. Het feit dat hier een journaliste achter zit roept bij toch een vraagteken op of e.a. niet in scene is gezet om zo publiciteit te krijgen voor dit soort ongewenste praktijken. Publiciteit levert het genoeg op.

  • Het debat gaat lijkt me niet over deze specifieke zaak, dat is slechts de aanleiding. Het gaat over de procedure die gevolgd wordt bij aangifte voor aanranding.

    Ben: In scene gezet? Wie zit er allemaal in het complot? Hou toch eens op met het slachtoffer verdacht te maken.

  • Djezus wat wordt hier slecht gelezen en snel geoordeeld. Jack, waarom beschuldig jij Ben van het feit dat hij iemand zou beschuldigen? Mag hij een vraagteken plaatsen? Ik ben sowieso erg achterdochtig richting mannelijke reageerders die het zgn voor Rosaatje opnemen. Zogenaamd vrouwvriendelijk heren? Of toch een tikkie schijnheilig? Hulde voor de kritische noot van John in het voorgaande topic over deze affaire.

    • Ben suggereert dat e.e.a in scène is gezet door Rosa Timmer om zo publiciteit te krijgen. Dat is toch echt een beschuldiging en nog een vrij domme ook.
      Beetje vreemd dat je je maar slecht kunt voorstellen dat er heel wat mannen zijn die een grote hekel hebben aan vrouwonvriendelijk gedrag. Mannen zijn niet allemaal Neanderthalers.

  • Misschien moeten we cyberpesten ook maar eens op de agenda gaan zetten. Daar weet Rosa Timmer alles van, alleen dan is zij dader in plaats van slachtoffer. Zo zie je maar hoe snel de rollen omgedraaid kunnen zijn.

    • Ben je in de war?
      Rosa Timmer is lastig gevallen, de dader/verdachte heeft maar heel even met foto op internet gestaan. Geen enkel probleem, hij heeft er zelf voor gekozen om zich belachelijk te gedragen, dan moet je ook maar op de blaren zitten.
      Ben benieuwd of Rosa Timmer zijn eerste slachtoffer was.
      Hoe zouden sommigen hier gereageerd hebben wanneer ze zelf een achttienjarige dochter hebben die slachtoffer van aanranding geweest zou zijn?

  • Mensen die er als de kippen bij zijn een aangerande vrouw verdacht te maken en van van alles te beschuldigen, omdat ze het aandurft er wat tegen te doen zijn zelf het probleem. Medeplichtigen aan al die aanrandingen die elke dag plaats vinden. En dan ook nog anoniem. Lafaards!

  • Remy van Mannekes de vriend van deze meid kan dan als parlementair medewerker/journalist/presentator/dagvoorzitter een mooi tv item over maken en verwerken in z'n open deuren praatje als dagvoorzitter.(proest)

    • Als je RTV Noord de laatste dagen zag dan waren ze behoorlijk kritisch over en tegen Rosa Timmer. Uiteraard doet Remy van Mannekes ook geen verslag over deze zaak.

  • Zoals Maria al schrijft wat wordt er slecht gelezen. Zeker keur vrouw onrespectvol gedrag niet goed. Ik vertrouw alleen die Rosa met haar journalistieke vriendjes niet.

    • dat is dus een beschuldiging Ben. Geen kwestie van slecht lezen een kwestie van respectloos je aannames (die alles over jou zeggen en niets over de dame in kwestie) ventileren.

    • Waar jouw wantrouwen op is gebaseerd blijkt nergens uit. Je roept wel wat maar onderbouwt niets.
      Dat geld ook voor je opmerking dat er slecht wordt gelezen. Waar blijkt dat uit?

    • Ben

      Omdat Remy van Mannekes eens bedenkelijke agenda-journalist is, hoeft dat dus niet voor zijn vriendin te gelden.

      Zo ben ik zelf een fel-ruige reaguurder, maar is mijn vriendin een milde kunstenares.

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

9 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

11 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

14 uur geleden