Categorieën: Nieuws

Praxis houdt lippen stijf op elkaar over helling (update)

De soap rond de afsluiting van een parkeerterrein naast de Praxis aan het Damsterdiep duurt voort. Ondertussen hebben gebruikers van de boottrailerhelling, die nu slecht bereikbaar is, het nakijken.

Een zakelijke gebruiker klaagt steen en been. “Wij maken meerdere keren per week gebruik van deze trailerhelling en het kan toch niet zo zijn dat wij onze boten hier niet te water kunnen laten”, aldus een medewerker van A28 Watersport uit Haren.

De Praxis aan het Damsterdiep mag geen commentaar meer geven en verwijst naar het hoofdkantoor in Amsterdam. Van dit hoofdkantoor heeft OOGTV tot op heden nog niets vernomen.

Update: inmiddels heeft de Praxis aan het Damsterdiep een reactie gegeven. Zie artikel “Praxis houdt voet bij stuk”.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Het zal wel weer gewoon om geld gaan ... wanneer gunnen en geven wij elkaar ruimte hierin? Stem MenS voor verandering en een stem op uw zelf bij de 2e Kamerverkiezingen. Voor een wereld waarbij iedereen zich thuis voelt.

  • Het argument van de verbouwing slaat uiteraard nergens op. Er wordt niets verbouwd aan het parkeerterrein en als er werk moet worden verricht kunnen ze ook gedeeltes afsluiten. Het parkeerterrein is al jaren veel te groot voor de Praxis. Het heeft nog nooit helemaal vol gestaan, vandaar dat er ook forensen zijn gaan parkeren. Op een gegeven moment zijn er zelfs extra fietsenrekken neergezet zodat de forensen het rek bij de winkel niet meer zouden gebruiken. De winkelkarrenstellingen zijn ook verwijderd van het achterste gedeelte omdat de klanten er toch niet parkeerden. In de huidige situatie kunnen klanten er ook niet op. Dit lijkt meer op een actie om het territorium opnieuw te claimen nu de Praxis verbouwd (na er jaren lang vrijwel niets in geïnvesteerd te hebben, het werd er steeds aftandser) wordt en de andere Praxis (aan het Sontplein) per 1 oktober gesloten wordt. Met de grote Bauhaus in de buurt (ook met tuincentrum en op 4 september open) verwacht ik niet dat de praxis het gaat lukken het parkeerterrein ooit vol te krijgen (misschien op zaterdagochtend maar dan zijn er toch geen forensen).

    • Vanmorgen was ik bij de Praxis aan het Sontplein en die gaat sluiten vanwege de komst van Bauhaus. Daarom wordt de Praxis aan het Damsterdiep nu verbouwd en krijgt o.a. Een grotere tuinafdeling. het personeel van het Sontplein zit straks zonder werk. De casiere die ik sprak, met 15 jaar ervaring, is niet door Bauhaus aangenomen vanwege gebrek aan ervaring volgens Bauhaus. maar vanwege haar leeftijd ligt meer voor de hand.

  • Praxis moet de mogelijkheid geven op vrije doortocht ook al is de rest van het terrein van hen,en op dit moment geven ze dus geen vrije doortocht.Mocht er een alternatieve route naar de helling zijn wat niet over Praxis haar terrein heen loopt heeft de rest het nakijken en moet de gemeente dit pad wellicht verbeteren.

  • Er zijn meer bedrijven aan het Damsterdiep die overlast hebben van parkeerders vanwege het betaald parkeerbeleid van de gemeente Groningen. met name forenzen maken veelvuldig gebruik van de gratis parkeervoorzieningen bij bedrijven en in de wijk ernaast en dat geeft parkeeroverlast. Inmiddels staan er al slagbomen bij de studntencontainers /notabene om langparkeerders te weren. Als het parkeerterrein van Praxis eigen terrein is dan staan ze volledig in hun recht om zelf te bepalen dat ze er alleen hun klanten willen laten parkeren. Nu ze zich er op voorbereiden dat de praxis aan het Sontplein dicht gaat en ze hun assortiment vergroten houden ze er kennelijk rekening mee dat ze meer parkeerruimte nodig hebben. in dit geval is het meer de gemeente die in overleg moet . tenslotte is het ook de gemeente die door het invoeren van betaald parkeren de parkeeroverlast on de hand werkt. en de gemeente die een boothelling aanlegt zonder een openbare toegangsweg.

    • Die helling was er al voor er ooit een bouwmarkt was. Toen destijds de marktkauf werd gebouwd zijn er vast afspraken gemaakt over het overgangsrecht en daar dient de Praxis zich aan te houden.

      • het betaald parkeerbeleid was er nog niet en dat veroorzaakt nu de problemen, niet alleen bij Praxis maar ook in de straten die vlak naast een betaald parkeerzone liggen. ben wel benieuwd aan wie Praxis huur betaald voor dit parkeerterrein.

      • Hanzevast. En dat parkeren is nog nooit een probleem geweest bij die praxis. Zeker in de zomer is er weinig parkeerdruk. Maar daar gaat het niet om. Ze moeten die helling niet blokkeren. Volgens mij staat er niet eens een bord dat het terrein alleen voor klanten is. Laat ze daar eerst maar eens mee beginnen.

      • Die helling is nog nooit in gebruik geweest als (openbare) trailerhelling. Deze helling is er ooit door Niestern gebouwd om nieuwbouwschepen op te kunnen gaan bouwen. Na de verhuizing van de GMC naar de Niestern locatie destijds werd deze nieuwbouwhelling voor het grootste deel gesloopt om een klein deel te kunnen gaan gebruiken als trailerhelling.

        Wat ik mij heb laten vertellen is dat er binnenkort een slagboom voor het parkeerterrein zal gaan komen welke doordeweeks/op werkdagen van 9.00 uur tot 21.00 uur geopend zal gaan worden om zo het forensen parkeren te gaan voorkomen.

  • Simpel het P-terrein ontoegankelijk maken door het plaatsen van fietsenrekken en stalling van winkelwagens en een toe-/uitgang met een slagboom. Uitrijkaarten gratis aan de kassa bij aankopen vanaf bijv. € 25,--; geen aankopen, dan kaartje voor € 5,-- (bedragen fictief, laat Praxis maar wat nemen).

Recente berichten

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

22 minuten geleden

Twee personen gewond en twee aanhoudingen na conflict op Nieuwe Markt, waarbij mogelijk werd gestoken (update)

Bij een conflict op de Nieuwe Markt zijn woensdagavond twee personen gewond geraakt. Bij de…

1 uur geleden

Persoon raakt zwaargewond bij zwemmen in Paterswoldsemeer

Een persoon is woensdagavond zwaargewond geraakt tijdens het zwemmen in het Paterswoldsemeer. Dat meldt nieuwsfotograaf…

2 uur geleden

De Hoogte krijgt circulariteitshub met kringloopwinkel, gemeente stelt 14,5 miljoen euro beschikbaar

Aan de Van der Hoopstraat in de wijk De Hoogte komt een derde locatie waar…

2 uur geleden

Conflict tussen GRC en gemeente over boete schenken alcohol aan minderjarigen voor Raad van Stare

Bij de Raad van State werd woensdagmiddag het conflict behandeld tussen de gemeente Groningen en…

2 uur geleden

Donkergroene stoeltjes op Noordtribune krijgen toch een kans in Euroborg

Euroborg NV gaat toch nog eens kijken naar de kleur van de nieuwe stoeltjes op…

3 uur geleden