Categorieën: Wijken

Onderzoek maatschappelijke waarde Tuin in de Stad

De gemeente laat onderzoek doen naar de maatschappelijke waarde van het burgerinitiatief “Tuin In De Stad”. De gemeente heeft de locatie van de tuin indertijd gekocht om er nieuwe woningen te laten bouwen.

Er is nu een plan, maar om volgend voorjaar te kunnen beginnen, moet de bruikleenovereenkomst met “Tuin in de Stad” voor die tijd eindigen. De tuin wordt onderhouden door vrijwilligers. Er worden kleinschalige activiteiten en bijeenkomsten voor jong en oud gehouden.

Het stadsbestuur waardeert dat, en wil dat de tuin wordt voortgezet, bijvoorbeeld op het terrein ernaast. Bij verhuizing naar een heel andere locatie zouden veel vrijwilligers en gebruikers ermee kappen en dat wil de gemeente niet. Er komt nu een Maatschappelijke Kosten Baten Analyse van “Tuin in de Stad”.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Volgens mij wordt een stad juist gekenmerkt door dit soort aparte plekken. Een stad is meer dan verzameling woningen, appartementenblokken en LANDMARKS.

    Laat die mensen daar toch mooi zitten.

  • da's weer lekker mistig, zo'n analyse. het zal wel gewoon een politiek koehandeltje zijn.

  • Door de opwarming van de aarde waar vooral bewoners in verstedelijkte en geïndustrialiseerde gebieden het eerst de schadelijke gevolgen van ondervinden wordt de aanwezigheid van voldoende water en groen zelfs van levensbelang. In ons stadje wordt voornamelijk groen opgeofferd voor nog meer asfalt, beton en uitlaatgassen.

    • Dat heet vooruitgang en is volgens enkelen op dit forum noodzakelijk om Groningen mee te laten tellen. Wat mij nog altijd niet duidelijk is geworden is de vraag waarom Groningen zo nodig moet blijven groeien ten koste van groen, leefbaarheid en ruimtelijkheid.

  • Eerlijk gezegd lijkt mij zo'n analyse van weinig toegevoegde waarde.
    Zo'n tuin lijkt mij meer iets voor de stadsrand of in de provincie. De schaarse grond kan veel beter worden ingevuld met stedelijker functies.
    Het ziet er nu ook niet uit met vervallen kassen en een rommelig terrein. Veel goede bedoelingen die zichzelf nooit kunnen bedruipen.

  • Er lijkt daar echt iets gegroeid te zijn. Het ziet er in ieder geval stuk beter uit dan een paar jaar geleden. Denk dat men beter het ACM gebouw er vlakbij kan slopen en daar woningbouw kan gaan ontwikkelen? Zoiets als 'Tuin in de stad' kan daar voor van meerwaarde zijn als je juiste doelgroep voor de woningen opzoekt!

  • Er is iets heel bijzonders gaande bij Tuin in de Stad. Dat soort initiatieven zouden aangemoedigd moeten worden ipv onderzocht of het wel waarde heeft voor de maatschappij. Dat is allang bewezen.

    Met z'n allen bezuinigen, participeren, voor elkaar zorgen ,en dan gebeurt dat ergens en dan moeten die huizen er komen.
    Het geld wat daarmee vrij komt, is zo weer verdwenen in projectje dit en dat, ambtelijk dwalen, en dan is de plek voorgoed weg.

  • Ik denk dat dit al met al meer sociale samenhang en/of cohesie bij de gebruikers en op gaat leveren, tegen aanzienlijk lagere kosten als een beoogd forum, of wat was het ook, centrum voor debat, in een Huis van Niets.
    Ik zie het nu nog aanwezige schaarse groen in deze stad liever zo gebruikt gaan worden als wanneer er Berlijn achtige woningblokken als recent o.a. op de Hoogte neer zijn gezet, op gebouwd gaan worden.

  • Twee braakliiggende percelen in het verlengde van Tuin in de Stad. Ik begrijp niet dat de Gemeente daar niet gaat bouwen. Tuin in de Stad heeft allang bewezen dat het een toegevoegde waarde heeft.

  • Zelfs ik woonachtig in Drenthe heb al een paar keer een fijne dag gehad bij Tuin in de stad. Het bereik gaat dus stukken verder dan alleen op wijkniveau!

Recente berichten

Drie dagen overlast voor omwonenden op rit naar A28 vanaf Van Ketwich Verschuurlaan

Aannemerscombinatie Herepoort is dinsdag begonnen met het intrillen van damwanden naast de hoek van de…

37 minuten geleden

Academiegebouw van LEGO staat nu in LEGiO-museum in Grootegast

Het door de voormalige RUG-student Johannes Bey gebouwde Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is…

1 uur geleden

Regina Bouius-Riemersma verruilt NCG voor Noorderpoort

Regina Bouius-Riemersma wordt met ingang van 1 september de nieuwe voorzitter van het College van…

2 uur geleden

Oliemuldersbrug deze week helemaal dicht, brug is vanaf zaterdag alleen voor fietsers

De Oliemuldersbrug, tussen de Oosterparkwijk en de Korrewegwijk, is deze week afgesloten voor alle verkeer.…

2 uur geleden

Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…

14 uur geleden

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

18 uur geleden