Categorieën: Nieuws

Jimmy Dijk kan geen miljonair vinden

Het is Jimmy Dijk van de SP nog steeds niet gelukt een miljonair te vinden om met hem te praten over het plan voor een miljonairsbelasting. Een oproep via Oog-tv mocht niet baten.

“Meer dan 6 weken later heeft helaas nog geen één miljonair gereageerd op mijn oproep. Dat is jammer. Ik had gehoopt dat de Groninger miljonairs zich wel zouden mengen in het maatschappelijke debat over ongelijkheid in Nederland. Of de Groninger miljonairs vinden het invoeren van een miljonairsbelasting een goed idee of zij onttrekken zich van de maatschappelijke discussie over ongelijkheid in Nederland omdat zij dit niet zien als een gezamenlijk probleem en een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dat laatste durf ik niet te geloven”, zegt Dijk in zijn blog hier over.

Uit nieuwe cijfers van het CBS komt naar voren dat het aantal miljonairs in Nederland weer toe is genomen. De stad kent ongeveer 500 miljonairs en tegelijkertijd groeit 1 op de 5 kinderen op in armoede in Groningen.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Als Jimmy er voor zorgt dat ik Miljonair wordt dan wil ik wel met hem in gesprek hoor.

    • Mijonairs komen volgens mij ook gewoon in aanmerking voor een PGB, dus misschien kan Jimmy ook wel aanschuiven bij een keukentafelgesprek.

  • Kan me wel wat voorstellen bij een discussie tussen Dijk en een miljonair.

    Iets met een grote groep in rode t-shirts geklede figuren in het publiek die de hele tijd door je heen schreeuwen en boe roepen als je even het woord gegunt wordt.

  • Laat hij eens gaan kijken in het Gementehuis op de Grote Markt. Daar strooien ze met miljoenen zoals o.a. voor HET(groninger)MONSTRUM.

  • Buitengewoon naieve gedachte van de SP om te denken dat iemand die miljonair is bereid is om zich te verantwoorden tegenover de SP.

  • Kinderen in armoede. Dat is naar. Zulke kinderen moet de gemeente te hulp schieten.

    Maar het is niet het gevolg van iets dat ons overkomt.

    Een van de redenen dat ik nooit over kinderen heb nagedacht, is dat ik ze geen minimaal noodzakelijk bestaansniveau kan garanderen.

    Helaas hebben veel groepen (waaronder zij die op zoek zijn naar verblijfsstatus via bezwangeren van Nederlandse vrouw) heel wat minder de bestaanszekerheid van de kinderen voor ogen.

    Tip: kinderbijslag en andere financiële prikkels voor kinderen krijgen, alleen voor de eerste twee kinderen. Moet je eens kijken hoe snel zij die net/niet voor zichzelf kunnen zorgen ophouden met kinderen krijgen.

  • Hij zou ook Rehwinkel eens kunnen vragen. Of PvdA=ers als Wallage, Max van den Berg en die hele babyboom generatie die door onvoldoende woonruimte te creeeren hun eigen huis in waarde hebben zien vertienvoudigen en nu miljonair zijn. Deze figuren pleiitten vroeger trouwens ook over 100% belasting over erfenissen, vraag meteen even aan welk goed doel zij hun erfenis gaan schenken.

Recente berichten

Basketballers De Groene Uilen uitgeschakeld in play-offs promotiedivisie

De heren van basketbalvereniging De Groene Uilen zijn zondag uitgeschakeld in de play-offs om het…

2 uur geleden

Dinsdag veel zon, droog en zomers warm

Dinsdag zet het warme weer nog even voort. De zon is er volop en de…

3 uur geleden

Studenten brengen gestolen politieagent op Meikermis terug (update)

De gestolen politiepop is weer terecht. Jolige beschonken studenten hebben de nepagent zondagnacht van de…

3 uur geleden

Brand woedde in parkeergarage UMCG

In de parkeergarage van het UMCG is maandagavond brand ontstaan. De melding van de brand…

4 uur geleden

Petitie voor twee jaar extra inzet van varkens op Zernike Campus

De varkens om invasieve planten op de Zernike Camus te bestrijden moeten minstens twee seizoenen…

4 uur geleden

Kindervoorstelling ‘Op het spel’ donderdag in première in de Nieuwe Kerk

Corona, klimaat en oorlogen: hoe hou je als jongere hoop in een wereld vol onzekerheden?…

6 uur geleden