Categorieën: Nieuws

Groningse Grieken blij met akkoord

Grieken in Groningen en de vereniging Groningen-Griekenland zijn blij met het akkoord dat Europa en Griekenland afgelopen zondagnacht hebben bereikt.

Het bereikte akkoord betekent dat een Grexit van de baan lijkt. De vereniging en Diogenis Delis, een Griekse ondernemer in de stad,  zien geen voordeel aan het vertrek van Griekenland uit de Eurozone.

Woensdagnacht heeft het Griekse parlement het maatregelenpakket goedgekeurd.

 

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

 • Misschien moeten ze eens een economieboek van dichtbij bekijken.

  Er is werkelijk geen econoom (mits niet met een enge Groot-Europa agenda) te vinden, die niet toegeeft dat terugkeer naar Drachme (gecombineerd met serieuze kwijtschelding door crediteuren) de enige manier is waarop Griekenland weer een boterham kan verdienen.

  Krugman, Stiglitz, De Haas, Sinn, Boot, De Kort, echt allemaal.

  Maar ik snap wel waarom de Grieken niet zien dat ze echt voor weer concurrerend moeten worden, en dus voor het ontwikkelen van een (niet op eeuwigdurend de hand op houden gebaseerd verdienmodel) moeten kiezen. Ik betaal liever twee keer zoveel voor een vakantie naar Griekenland dan naar Turkije omdat ik de Grieken sympathiek en het land Turkije zeer fout vind. Maar ik ben een van de weinigen. Meesten kiezen reis uit met de portemonnee.

  De reden is dat de brainwashing door publieke, maar vooral door oligarchen beheerde private, zenders van ongekende omvang is.
  Daar is het propagandistische agenda-"journalisme" van het Journaal, (straks weer) DWDD en Nieuwsuur (van die hele enge baas wij als Twan Huys herkennen) kinderspel bij.

  • Beetje aanmatigend niet? Misschien zijn ze wel gewoon blij dat Griekenland niet failliet is gegaan.

   • Angst voor faillissement? Koudwatervrees als gevolg van ongekende brainwashing door Griekse en andere Westerse MSM.

    Zou veel meer angst hebben voor het worden van een protectoraat van Brussel. En voor nog decennia lang pijn lijden omdat je je producten en diensten door de dure euro niet verkocht krijgt.

 • VHS : Wat heeft Turkije met het kwestie te maken, waarom haal je Turkije erbij?

  Turkije is niet fouter dan een andere land cq Nederland dus houd u mening ( gif spuiten en sataniseren van een volk en land ) voor u zelf.

  • Turkije onder Erdogan niet fouter dan andere landen? Hahaha.

   Ga dat de minderheden in Syrie wijs maken.

   Bijvoorbeeld die vermoord en gevlucht zijn in Latakia (Noord-Syrie)toen er vanaf Turks grondgebied een grote aanval onder leiding van Al Qaeda (Nusra en Ahrar al Sham) plaatsvond. Of de Koerden in Kobane.
   Waar zijn trouwens al die machines die uit Idlib en de industriële zones van Aleppo zijn gestolen (na demontage) gebleven? Toevallig op Turks grondgebied? Van Erdogan moet Syrie kapot.
   Worden de "Syrische" "rebellen" (durft iemand ze nog gematigd te noemen?) betaald met premies voor het slopen van millennia oud cultureel erfgoed door Erdogans mannen? Deze week nog de ruim 700 jaar oude Citadel in Aleppo.
   Omdat Syrie in potentie een prachtig vakantieland was, en daarmee een concurrent voor Turkije had kunnen zijn? Erdogan lijkt me er ziek genoeg voor.

   En anders kijken we even naar de Yezidi's op het Sinjargebergte in Iraq. Vermoord, verkracht en verhandeld. Met dank aan de steun van Turkije aan ISIS.

   Over deze hulp schreef de Libanese journaliste Serena Shim. Niet lang na onthullingen en bedreigingen van Turkse defensie-mensen, vond ze de dood doordat haar auto door een grote truck werd aangereden.

   We kunnen ook kijken naar de Christenen in Mosul en Nineveh. Die daar al sinds 400 N.C leven. Vernietigd (zelfs de grafstenen van hun ouders) door de proxy-vriendjes van Erdogan. Die nog altijd goed is voor meer dan 40% van de Turkse stemmen.

   Meer dan tien procent ging bij de laatste verkiezingen naar de ultranationalisten van MHP (Grijze Wolven). Met andere woorden: meer dan 50% van de Turken stemt fout bij de landelijke verkiezingen.
   Zo'n land gun ik geen cent. En als straks die enorme kredietbubble in Turkije knalt, kunnen ze elke cent gebruiken. Misschien dat ze dan zo slim worden om CHP en HDP aan meerderheid van de stemmen te helpen. Als de beschaving terugkeert (uitgedrukt in de verkiezingsuitslag), lijkt me Turkije een okay land. Maar zo lang een gaypride in Istanbul wordt neergeknuppeld op een wijze waar de Amerikaanse en Russische politie zich nog voor zou schamen. Nee, dank u vriendelijk.

 • VHS , echt je snapt het niet he? Geef antwoord op mijn vraag?

  Wat heeft Turkije met bovenstaande kwestie te maken?
  Hou de onzin voor je zelf!! Je mag gestoord zijn dat is je goed recht. Als een vogel per toeval op je hoofd poept mag je dat ook aan Turkije verwijten.Daar zal ik me ook niet aan storen. Maar dat je zo vergiftigd bent met halve waarheden dat die je weerhoud om objectief te kijken dat is iets om medelijden mee te hebben.

  • Halve waarheden?

   Halve waarheid dat Al Nusra (=Al Qaeda), Ahrar al Sham (=Al Qaeda) openlijk, en ISIS in het geheim geholpen worden door Erdogan om Koerden en andere minderheden in Syrie te vernietigen? Dacht het niet.

   Hoe verklaar je bijvoorbeeld dat ISIS de tombe van Sulemai Sjah in Syrie spaarde, terwijl er volgens hun ideologie alles aan bovengrondse gedenksymbolen (shirk of srhrik of zoiets) plat moet?

   Misschien wat andere bronnen dan Westerse en Turkse MSM raadplegen!

   Mijn antwoord op jouw vraag heb ik al gegeven. Zolang Griekenland die veel te dure euro heeft, kunnen zij niet met hun belangrijkste concurrerent (Turkije) concurreren.
   Toeristen kiezen nu voor een land waar meer dan 50% op de (crypto-)fascisten van de AKP en MHP stemmen. Vind ik niet kunnen.
   Net zo min als ik vind dat je tijdens Apartheidsregime op vakantie naar Zuid-Afrika kon gaan. Mijn vader tankte vanwege Apartheid in de jaren tachtig zelfs niet bij de Shell.

   Conclusie: zolang Turkse kiezer vasthoudt aan Erdogan en MHP, en in Griekenland Gouden Dageraad de boel niet overneemt, kies ik (mocht ik geld hebben) voor een vakantie in Griekenland.

 • Sommigen hadden nog niet in de gaten dat VSH soms wat warrige betogen vol vooroordelen en generalisaties over een heel volk houdt.

  • Hele volken oude Stalker?

   Iemand die HDP of CHP stemt, kan ik zo bevriend mee worden.

   • Alevieten of Soefis (Derwish)? Prachtmensen. Bewonder ik. Zitten dicht bij de Waarheid. En dat zeg ik als Christen.

  • wat VSH doet is totaal niet te vergelijken met wat jij er allemaal uitkraamt @jac.(over de rest van de mensheid) iedereen is volgens jouw minder dan jouw opgeblazen EGO.. NITWIT ..zou ik bijna die andere ( goede tweede ) @mac vergeten ..gniffel

   • Is het niets voor jou eens gezellig een kopje thee te gaan drinken met mevrouw Kiki? Jullie zouden het heel goed met elkaar kunnen vinden. Zij is ook al zo'n fan van HOOFDLETTERS!

 • Onbegrijpelijk, dat Griekenland zichzelf laat uitbuiten door de grote Europese landen, die Hellas slechts toelieten tot de euro om er alleen maar rijker van te worden en als militair schild tegen het oostblok. Er moet toch vis en fruit genoeg zijn?
  Na het mooie OXI nu een bedroevend JA, dat enkel tot de ondergang leidt en de uitbuiting is reeds zichtbaar. Wend je af van Europa, neem de Drachme en groei, groei harder dan het ineenstortend bouwwerk EUROPA

 • De Grieken hebben de problemen aan zichzelf te danken. En nu staat het vast; de komende eeuwen kunnen andere landen geld in de Griekse bodemloze put blijven storten. Ze hebben heel creatief geboekhoud (gewoon fraude/oplichting) om de Euro in te voeren. Maar daar gaat wel een geschiedenis aan vooraf; Griekenland heeft altijd geld van andere landen nodig gehad. En omdat de munt zovaak is omgevallen vertrouwen ze de regeringen niet en betalen het liefst geen belasting om geld genoeg in de zak te houden. Die cultuur verander je niet in 10 jaar, dat gaat ons nog veel meer leergeld kosten.

  Griekenland draaide veel op toeristenindustrie, waar flink de klad in kwam met de komst van de euro. Normaliter ging ik elk jaar wel naar Griekenland.

  En we kunnen onze borst natmaken, de eurofilie willen uiteindelijk ook Turkije erbij betrekken. Ik hoop dat dat nooit zal gebeuren, we kunnen zometeen alweer geld gaan betalen voor de voormalige Oostbloklanden, Oekraine en weet ik veel wat voor armoedige probleemlanden ze er nog bij willen betrekken.

  • Waarom zouden wij ( en de rest). betalen ??
   Failliet zijn ze beter af ..Worden hun schulden kwijtgescholden en komen ze er na 5 jaar weer boven op ..Kijk naar naar dit artikel .. http://www.nu.nl/economie/2383039/griekenland-portugal-en-ierland-euro.html

   LONDEN - Hoogstwaarschijnlijk moeten de Zuid-Europese 'probleemlanden' Griekenland en Portugal, maar ook Ierland binnen vijf jaar uit de euro stappen.

   Hun staatsschulden lopen zo hard op dat ze straks niet meer aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen, waardoor dit de minst schadelijke optie is.

   Dat zei hoofdeconoom Keith Wade van de Britse vermogensbeheerder Schroders vrijdag tijdens een Europese persbijeenkomst in Londen.

   • Rene

    Elke nuchtere econoom weet dat de Grieken pas weer kunnen concurreren als ze de Drachme herintroducteren. Is helemaal geen discussie over.

    Alleen hele enge politieke mannetjes en vrouwtjes in Brussel, Parijs, Rome, Den Haag (landverraders van D66 en PvdA) hangen vast aan hun irreële politieke grootheidswaanzin. Waarbij wij blijvend de melkkoe/pinautomaat worden van alles zuidwaarts van Vlaanderen en Noord-Italië.

Recente berichten

Zomer blijft tot na het weekend ‘ontspoord’, wisselvallig weer houdt aan tot na het weekend

Het blijft kwakkelen met het weer in Groningen. Zonneschijn wordt afgewisseld met wolkenvelden, waar af…

31 minuten geleden

Politiek roept Veiligheidsregio op om in te zetten op voorkomen stalbranden

De gemeenteraad heeft de Veiligheidsregio Groningen, VRG, woensdagavond opgeroepen om preventie in te zetten die…

33 minuten geleden

Scotch & Soda weer failliet, lot vestigingen in Stad onduidelijk

Voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd is de verkooptak van modemerk Scotch &…

1 uur geleden

Raad roept gemeente op om te bemiddelen tussen demonstranten en RUG: “Dit is niet een taak van de gemeente”

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft woensdagavond het College opgeroepen om te bemiddelen tussen pro-Palestijnse…

2 uur geleden

Einde aan Pro-Palestijns tentenkamp op Harmonieplein na ontruiming; agenten en gemeente ruimen puin

De bezetting en de daaropvolgende ontruiming van een RUG-gebouw aan de Oude Boteringestraat betekende woensdagavond…

3 uur geleden

Woningen De Suikerzijde krijgen platte daken: “We doen architecten hier tekort mee”

Woningen in de nog te realiseren wijk De Suikerzijde Noordzijde krijgen hoofdzakelijk platte daken. Dat…

3 uur geleden