Categorieën: Nieuws

Gerard Spong advocaat Groninger Bodem Beweging

De bekende advocaat Gerard Spong wordt advocaat van de Groninger Bodem Beweging (GBB) in de zaak tegen de Nederlandse Aardolie Maatschappij. De advocaat gaat onderzoeken of het mogelijk is om de NAM te vervolgen tot en met het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

De GBB heeft Spong ingeschakeld, omdat ze vindt dat de NAM ongestraft schade veroorzaakt in het aardbevingsgebied en zorgt voor een gevoel van onveiligheid. “Dit tart het rechtsgevoel en is onduldbaar”, aldus de GBB.

De advocaat gaat onderzoeken wat de juridische mogelijkheden zijn. De GBB kijkt uit naar de uitkomsten van het onderzoek en zegt niet te aarzelen om vervolgstappen te nemen, mocht dit onderzoek positief uitvallen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Eindelijk! Sprong lijkt mij een uitstekende keuze, een doorbijter die niet schuwt de onderste steen boven te halen. Dat laat hij ook al zien bij het Srebrenica verhaal.

  • Dat geldt voor meerdere aspecten. De gaswinning bezorgt Groningen ook een slecht imago, waardoor investeerders wegblijven. Economisch ging het al nooit zo goed met Groningen, doordat politiek Den Haag slechts prioriteit gericht bezig was met de Randstad. Groningen als wingewest.

    • Niet de Gaswinning maar de Groningers zelf zorgen voor dat slechte imago. Ze denken dat we allemaal van die doorgedraaide halve garen zijn als John Lanting en dat tuig van Storm Meeden.

      • Tuig van Storm Meden? Die mensen worden door de terreur van de duistere windmolenlobby ernstig in hun woongenot bedreigd, en nemen daar stelling tegen op een wijze die de broodnodige wijze aandacht opleverde.

        Doorgedraaide halve garen als Lanting? Ga dat die mensen in ijzeren harnassen gefixeerde boerderijen/huizen wonen vertellen. Mensen die weten dat bij de mogelijke beving van 5, er heel wat gaat instorten, en doden vallen, want de bevingen zijn ondiep en (2km) en onder een bodemsoort (klei) die "fijn" resoneert.
        Je bagatelliseren van de aardbevingenproblematiek begint bijzonder onsmakelijk te worden, zeker omdat je niet zegt voor welke organisaties je het PR/communicatiewerk doet.

        En "we"?

      • Zolang Marc (import) de mensen profileert als dooddoeners boven de aardbevingsproblematiek, is deze 'gast' niet serieus te nemen!

    • Door een aantal doorgedraaide activisten slagen Groningers er in om zichzelf een nogal beroerd imago te bezorgen. Daar is geen westerling voor nodig.
      Het zou goed zij. Wanneer verstandige Groningers dit soort halve garen zouden corrigeren.
      Het is tenenkrommend wanneer je die figuren ziet optreden in de media. Dat veroorzaakt meer schade dan een lichte beving.

  • Hele domme keuze, door Spong in te schakelen worden de problemen alleen nog maar verder uitvergroot, ver van de realiteit. Een verstandige organisatie zoekt niet de juridische steun van dit soort mediaartiesten. Zoals bij al dit soort groepjes is dit gezelschap ook al druk bezig om zichzelf de nek om te draaien door grote ego's, slechte strategieën en gebrek aan een goed achterban.

  • Tenenkrommend hoe dat import (Jack en Marc) de gaswinning wilt goedpraten als een omgekeerde wereld. Heb jullie de koffers al gepakt? Verhuisdozen besteld? Verhuiswagen? Opgesodemieterd!

    • We blijven Sjoerd. Je zult dus met wat sterke mannen langs moeten komen om ons met geweld de provincie uit te jagen. Voor dat geval neem ik alvast mijn maatregelen.

      • Vind het tenenkrommend, dat enerzijds de import voorstander is van de gaswinning en anderzijds de Grunnegers door de zelfde import word gepropageerd dat ze moeten oprotten naar Duitsland. Jullie hebben geen idee! Groningen is al decennia zeer slecht toebedeeld en daar komt de gaswinning bij als zeer nadelig voor het imago van Groningen, waardoor investeerders wegblijven.

        Note; Grunnegers zijn per saldo de grootste nettobetalers van Nederland. Waarvan akte!

      • Dat er in 2018 een Groningse politieke partij aan de macht komt, dat dmv een gemeentelijke wet, de import ontmoedigd en de Grunnegers in alle opzichten worden bevooroordeeld. Het zal je leren! ;-)

      • Waar ik 'wet' schreef is een 'verordening' Stop de tijd. Bovendien roepen we Groningen uit tot een autonome staat. Weg van de staat der Nederlanden. In dat geval maken wij onze eigen wetten.

    • Bijzonder dat sommigen menen dat je hier je roots moet hebben alvorens een mening te mogen geven over regionale kwesties.

      • Precies! Het zit heel veel Grunnegers dwars van oudsher en het kan niet zo zijn, dat de import en hun politieke kleur daarin meenemen, omdat ze elders (hun roots) goed hebben gescoord op financieel gebied en hun egoïsme vervolgens gaan botvieren op Groningen. Het ontbeert jullie aan gevoelens, welke jullie nooit kunnen verplaatsen in de Grunneger.

Recente berichten

Twee zeearenden geboren in De Onlanden: “Dit is heel erg bijzonder”

In natuurgebied De Onlanden zijn de afgelopen dagen twee zeearenden geboren. Boswachter Bart Zwiers van…

3 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

3 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

4 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

4 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

5 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

13 uur geleden