Categorieën: Nieuws

Nieuw plan Forum drie weken uitgesteld

De aanpassingen aan het bouwplan voor het Groninger Forum kosten meer tijd dan verwacht.In de oorspronkelijke bouwplannen voor het Groninger Forum is geen rekening gehouden met aardbevingsbestendigheid. Ruim  vier maanden geleden werd de bouw stilgelegd om uit te zoeken welke maatregelen nodig zijn om het gebouw te verstevigen.  De aannemer, de gemeente, de NAM en het Rijk denken nu de definitieve plannen op 1 juli te kunnen presenteren.

Eem maand uitstel kost twee miljoen euro. Dat wordt vergoed door de NAM.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Wat een ellende voor Marc c.s dat ze weer langer moeten wachten op realisering van hun gedrocht, met de passende naam HET MONSTRUM .

      • Wat denk je dat hij met c.s bedoelt... De kosten zijn voor de NAM/staat. Valt in het niet met wat er allemaal in de stad moet gebeuren n.a.v. de nieuwe aardbevingsnormen.

  • Afgelopen weekend was er ook een G1000 met een geselecteerde import, dat mocht meepraten over de toekomst van de stad. De uitkomst was verbluffend en totaal niet in lijn met zijn origineels. Wij, rasechte Grunnegers, mijn buren en ik waren verbouwereerd over de uitkomst.

      • Dat is niet waar Marc. Het waren geselecteerden die een brief ontvingen. 8000 dacht ik en van daaruit heeft men gehoopt, dat er vervolgens 1000 terug zouden reageren om hierbij aanwezig te zijn. Dat aantal werd niet gehaald. Bovendien heeft men niet de moeite genomen via de basisregistratie de rasechte Grunneger daarvoor uit te nodigen. De Grunnegers die ik erover spreek, zijn verbolgen over de uitkomst.

      • Je feiten kennis waar je zo hoog over opgeeft laat te wensen over. Niet iedereen kon zich opgeven. Deelnemen aan de G1000 Groningen kan niet zomaar: om alle Stadjers een gelijke kans te geven wordt er geloot

      • Als alle Stadjers mee mochten doen, had je aan 950 plekken genoeg. Volgens de laatste wetenschappelijke inzichten zijn er nog een kleine negenhonderd Stadjers.

        En nee, ben hier geboren en getogen, maar zeker geen Stadjer omdat ik niet aan de taaleis (Stadgronings praten) voldoe. En nee, ik vind Stadjers of Grunnegers geen betere mensen dan andere mensen. In Groningen geen onzinnige "Fryslan Boppe" achtige mafklapperij.

      • De gemeente wilde een representatieve G1000 Sjoerd en niet een G1000 met alleen azijnpissers.

      • Dit is ook weer feitelijk onjuist Marc. De G1000 was 'in principe' niet door gemeente georganiseerd, maar door zijn inwoners. Tja!

        Als je de heftige publieke opinie jarenlang stelselmatig hebt genegeerd, moet je als politiek telkens nieuwe argumenten bedenken.

        Het lijkt mij doodvermoeiend!

    • Maar er gaat geen belletje rinkelen dat het dan misschien niet aan al die "import-Groningers" (bron?) ligt?

    • Er is gewoon geloot.
      En ik was erbij !

      Het mooie is dat je Stadjer bent op het moment dat je hier ingeschreven staat. Oude vermeende privileges bestaan gelukkig niet !

  • Onze purple-bluesgitarist uit Kortenhoef lijkt zich niet erg aan zijn tekst te houden. Drie of vier maanden? Een of twee miljoen?

  • Dat betekend doorwerken tot je 75ste als de gaskraan dicht gaat en alle historische panden in de stad moeten worden aangepast.

  • Vele aanbidders van het gedrocht zijn blij dat de extra kosten door de NAM ofwel het Rijk worden betaald.
    Dat kost volgens hen Groningen geen cent, laat staan henzelf. Beetje naief om zo te denken:
    Het Rijk, dat zijn we toch met z'n allen?
    Was HET MONSTRUM totdusver een bodemloze put, vanaf nu kunnen we spreken over een bodemloos meer.

    • Die bakstenenhaat van jou begint zorgelijke vormen aan te nemen... nu zijn er ook al "aanbidders van het gedrocht"?

      • O.Kars,
        bedankt voor het lezen van mijn reactie. Zo weet u hoever de adoratie van HET MONSTRUM voor velen een feit is. Mag ik het met hun smaak oneens zijn ?

  • De verlaagde standaarden van de TTIP komen waarschijnlijk net te laat voor De Rook.

    In Brussel zijn nu toch wat parlementariërs wakker geworden, en men wil een debat over de TTIP. De Europarlementariërs van de D66 hebben tegen dit debat gestemd. In de openbaarheid debateren, daar moet Bilderbergertje Pechtold niets van hebben. Marietje Schaake (D66 europarlementariër) heeft vanuit Den Haag zwijgplicht gekregen. Bilderbergertje Pechtold ziet de electorale gevaren van de TTIP (O.a. chloorkippen, multinationals die landen voor het gerecht kunnen slepen).

    Waar Van Mierlo Hirsch Ballin de oren van de kop wilde rukken, zou hij mocht hij nog in leven zijn, Pechtold op ISIS wijze te grazen nemen.

    Maar wat boeit zo'n De Rook dat. Hij weet stiekem ook wel dat lokale D66 op de slippen van Bilderbergertje Pechtold in de raad en het college zijn gekomen.

      • Marc.

        De D66 bezet de plekken in de Gemeenteraad en College op basis van landelijke sentimenten. Denk je dat al die studenten die het vakje voor Jetze Luloff aankruisten enig idee wie de beste man is? Of iets van de bouwbelangen van Ton Schroor?
        Paul de Rook mag hier wethouder spelen dankzij de (over het hoogtepunt heen zijnde?) populariteit van Pechtold. De wederkerigheid maakt dat De Rook op het angstaanjagende TTIP-verdrag aangesproken mag worden. Vind ik althans. Beetje off topic, maar dat is G1000 ook.

      • Niet heus VSH als off topic .. Als het forum wederom langszij komt, denk ik ook direct aan de vernedering van de publieke opinie in de afgelopen jaren door de politiek. De G1000 was wederom een staaltje van publieke nederigheid.

  • Wanneer je je nu nog steeds heel erg verzet tegen de bouw van het Forum heb je dan een hekel aan de democratie?

    • Rare vraag. Wat heeft verzet tegen het forum te maken met een hekel aan de democratie hebben.

      • Mensen met een beetje democratisch bewustzijn leggen zich er op een gegeven bij neer wanneer een overweldigende politieke meerderheid een bepaald plan omhelst.
        Het lijkt me ook slecht voor het welbevinden van mensen wanneer ze zo lang blijven zeuren en jammeren over iets wat onomkeerbaar is.

Recente berichten

Zeearend geboren in De Onlanden: “Zover wij weten is het de eerste keer dat dit gebeurt”

In natuurgebied De Onlanden is afgelopen week een zeearend geboren. Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten…

2 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

2 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

2 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

3 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

3 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

11 uur geleden