Categorieën: Wijken

Locatie Alfa Laval onder de slopershamer

In de Oosterparkwijk wordt binnenkort gestart met het slopen van de locatie ‘Alfa Laval’. Dit voormalige bedrijvencomplex ligt tussen de Asterstraat, Pioenstraat, Kraanvogelstraat en de Florakade.

De loodsen worden gesloopt, enerzijds om het terrein vrij te maken voor nieuwe woningen, anderzijds om de verloedering tegen te gaan. Het sloopwerk duurt nog tot en met december. De loods aan de Asterstraat wordt als laatste gesloopt.

In de loodsen is asbesthoudend materiaal gebruikt. De verwijdering daarvan gebeurt volgens de geldende richtlijnen, zodat er geen gevaar is voor de omgeving. De omwonenden zijn inmiddels via een brief door de gemeente geïnformeerd.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

    • Ze hadden het beter kunnen laten staan tot er een definitief plan was voor woningbouw. Nu wordt het een braakliggend terrein.

      • Na het slopen mooi egaliseren, graszaadjes erin, bloemzaadjes voor de variëteit en na 2020 zien we wel verder.

        Het is nu echt aan het vervallen, dus sloop is de enigste optie die overblijft als de gemeente als eigenaar geen geld wil uittrekken voor grondig onderhoud.

  • Had er 30 jaar geleden als een van de eerste huurders na het vertrek van Alfa Laval een jaar of 5 een loods.
    Mooie tijd gekend, de Coca Cola had er in het begin nog haar distributiecentrum, de Skol haar technische dienst, heb de start van het Darts en snookercentrum meegemaakt, maar ook de teloorgang door oplopend achterstallig onderhoud aan/van het complex. Nadat de gemeente het had aangekocht, zijn de toen zittende huurders er langzamerhand vertrokken, wat er voor in de plaats is gekomen aan huurders is mij, behoudens Roegholt verder niet bekend

    Zou een mooie locatie zijn voor een laagbouw appartementencomplex met max. 3 bouwlagen aan de Florakade, Asterstraat, Pioenstraat en Kraanvogelstraat voor met een grote binnentuin.

  • Het complex vlak na de oorlog gebouwd,was van oudsher (gedeelte A.A.) een rietvlechterij waar o.a. manden werden gemaakt veelal door lichaamelijk gehandicapte mensen.Ik woonde zelf aan de florakade en kwam er naar school gaande iedere dag langs.Nu weet ik niet wanneer A.A. daar is begonnen,want eind jaren vijftig was die rietvlechterij er al niet meer. In 1969 kwam ik bij A.A.in dienst via een advertentie in het Nv/hN (Vrijdag bellen Maandag beginnen en van ach we leren het je vak wel zo ging dat in die tijd,moet je nu om komen) in de METAAL-DRAAIERIJ.Ik heb nog nooit bij een instantie gewerkt waar ik zoveel heb geleerd,twee avonden in de week naar school plus één hele dag en je haalde je B-METAAL.Er was in die tijd zoveel werk dat de directie propagandeerde om maar huizen te gaan kopen,iedere avond kon je overwerken we leverden over de gehele wereld,ik heb daar een ongelooflijke fijne en leerzame tijd gehad,maar toch ging er iets mis,helaas. Toch denk ik vaak nog eens aan mijn colega's: Kees Smid, Henk van Ellen, Evert, Leugs, Lendway, Nico Schikan, vooral Kees Smid en Henk van Ellen heb ik veel van geleerd! Als ik nu uit mijn raam kijk dan zie ik het huis waar Kees Smid heeft gewoond ,,Timorstraat".Ik heb het vak nooit helemaal kunnen vergeten,door mijn fietsreizen over de gehele wereld heb ik nog in verschillende draaierijen gewerkt ook hier via uitzendburo's.
    Ik bezit zelf nog een draaibankje waar ik geregeld nog wat mee doe. Alfa-Laval in iedergeval nog bedankt!!

    • Herstel: A.A. moet natuurlijk zijn A.L. (ALFA-LAVAL).
      Mijn oprechte excuus
      Christian Schaeffer

    • Hallo Rick
      Leuk dat je op mijn reactie hebt gereageerd.
      Vaak moet ik onwillekeurig nog eens denken aan de jongens van de ,,draaierij", van hoe zou het er mee gaan,van leeft die nog of leeft die nog.Ik kan me nog wel herinneren dat Henk tegen mij zei dat hij een zoon had gekregen.
      Alleen Lindway heb ik nog eens jaren geleden terug gezien,dat was mooi!
      Je Vader heb ik ook nooit meer gezien,als het mogelijk is dan zou ik hem graag weer eens ontmoeten.Het was een mooie en een leerzame tijd,maar het ging allemaal veel te snel.
      Met mij gaat het prima,met het allerbelangrijkste, GEZOND! Groet:Christian Schaeffer

  • Hoi Paul,

    Mijn vader is in 2009 helaas overleden, dus dat gaat helaas niet meer lukken.

    Groet,
    Rick

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

46 minuten geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

1 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon en kan donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

3 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen als zij op hun tweewieler naar het werk…

3 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

3 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

4 uur geleden