Categorieën: Nieuws

Bestuurders RUG declareren netjes

Veel bestuurders van universiteiten omzeilen de declaratieregels. Dat geldt echter niet voor bestuurders van de Rijksuniversiteit Groningen.

Dit blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Diverse bestuurders declareren te hoge bedragen, onder meer voor dienstreizen, hotels, chauffeurs  en diners. Bij de Rijksuniversiteit Groningen zijn nauwelijks opzienbarende declaraties aan het licht gekomen. Gernant Deekens, woordvoerder van het College van Bestuur laat in een reactie weten  dat de RUG duidelijke regels hanteert voor declaraties. Een zogenaamde ‘ compliance officer ‘ let er op dat deze regels nageleefd worden.

Minister Bussemaker van Onderwijs gaat de universiteiten aanspreken op hun declaratiegedrag. Ze geven immers publiek geld uit dat bestemd is voor onderwijs.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Al moet OOG TV natuurlijk zelf nog wel even gaan vragen aan die uni-bobo meneer Sterken (die tijdens een dienstreis het luxe ontbijt van zijn vrouw in een duur hotel dacht te kunnen declareren) waarom hij dacht dat hij daar wel mee weg kon komen.
    En vraag dan gelijk aan de compliance officer die dit ontdekte (tip: dat is Henk Pijlman) of hij vaker zulke domme dingen is tegengekomen.

  • Dan zal de RUG een uitzondering zijn ? RUG wees transparant en toon het aan !

  • willem ik reageer niet eens meer op Jack.
    Als alle Universiteiten in de fout gaan dan zal het bij RUG ook wel zo zijn en dit gebeurd bij vele organisaties en er zou een verscherpt toezicht van de belasting dienst moeten plaats vinden.Het gebeurt bij elke gemeente ook en bij nog zovelen !

    • Pieter, misschien kun je je er beter eerst in verdiepen ipv zonder enige kennis te reageren op basis van onbewezen veronderstellingen en vooroordelen.

      • Jack inderdaad heb ik het in Amsterdam gedaan bij de integriteits verklaring stad Amsterdam !Ook een ingehuurde kracht door Amsterdam zuidoost die aan zich zelf machines verhuurde /inhuurde. Eigen personeel inhuurde jongen van 22 en de uren vanzich zelf a 80 p/u declareerde.Het komt overal voor.

    • Pieter.

      Jij hebt een behoorlijke functie bij RWS staat gehad. Dan heb jij vast proefondervindelijk ondervonden dat mensen in de top meestal niet de fraaiste en meest zuivere persoonlijkheden zijn.

      Leestips: "Snakes in suits, when sociopaths go to works", van Hare en Babiak. "Verleiding van de Macht" van Jaap van Ginneke, en een boek van Appelo over narcisme bij bekende mensen als Steve Jobs.

      Zou me niet verbazen als Poppema zijn roots ten westen van Heerenveen heeft liggen. Het gebied waar de Friese inteelt tot oververtegenwoordiging van sociopaten en ander leugenachtig volk leidde leidde.

      • VSH wie heeft een goede baan bij RWS gehad ?

        Ik niet ben wel eens ingehuurd door RWS en heb eens een opzichter van een gemeente gehad die alle aannemers dezelfde nota gaf en van allen betaald kreeg.Op een gegeven moment was zn cv stuk en kwam met de nota.Een opzichter van RWS in de prov.Utrecht gezien die een nieuw geglazuurde pannendak kreeg en zn vrouw een nieuwe auto.Heb veel mee gemaakt en gezien.

      • En heeft Pieter aangifte gedaan van deze misstanden?
        Nee? Dan moet Pieter niet zeuren en zich kapot schamen dat hij nu mensen beschuldigt zonder ook maar enig bewijs.

        Ik ben nu trouwens toch te vermoeden dat VSH ergens uit de streek ten westen van Heerenveen komt. Waarom zo obsessief voortdurend plattelanders uit deze streek negatief typeren? Dat moest wel een diepere psychologische oorzaak hebben.

      • Nee.

        Geboren, getogen in de Stad, en op een jaar na hier altijd woonachtig geweest. Omdat ik het Stad-Gronings niet beheers kan ik mezelf geen Stadjer noemen.

  • Ik heb wel degelijk aanklachten bij de integriteits commissie in Amsterdam gedaan.In Culumborg zijn we met sommige aannemers om tafel gegaan en dezelfde papieren kwamen op tafel. De RWS hoofd opzichter heb ik na de A 12 de kenteken registratie poorten Utrecht - Woerden achteraf mee gemaakt/gehoord en gezien.Ook RWS is corrupt.En neem van mij aan dat bij de zuidelijke ringweg weer dit soort dingen gebeuren.Als de provincie Groningen geen controleurs aanstelt.Want de Provincie Groningen moet garant staan voor de te korten.Dit grote werk moet in delen worden aan besteed om te korten te voor komen aan het eind van het werk.

  • Ik ben een getogen oost Groninger(oude Pekela) ouders kwamen in 1929 vanuit de stad Utrecht naar Oude Pekela.Namen de apotheek van mevr van Dam over.Het was de eerste apotheek buiten de stad Groningen.Zelf naar school OP - Winschoten-Groningen.Ben nooit in dienst geweest van RWS wel ingehuurd in Utrecht en Haarlem en Rotterdam. A2 / A 12 / A 44 /A 20

Recente berichten

Fietser gewond bij verkeersongeluk Helperzoom

Bij een verkeersongeluk zondagavond op de Helperzoom is een fietser gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

4 minuten geleden

Leutje Festival is voor en door bewoners: “Laagdrempeligheid en gemoedelijkheid is onze missie”

Het Leutje Festival dat zondag op het Bernoulliplein plaatsvond is een groot succes geworden. Leonie…

2 uur geleden

Canadese tieners staan stil bij vrijheid in Bevrijdingsbos: “Zorgelijk als je niet weet wat de Holocaust is”

In het Bevrijdingsbos is zondagmiddag uitgebreid stilgestaan bij Bevrijdingsdag. Bij de activiteiten waren ook tieners…

3 uur geleden

Voorbereidingen lustrumeditie Swim Challenge in volle gang: “Recordaantal doet mee aan training”

De tiende editie van de Groningen Swim Challenge gaat op 31 augustus plaatsvinden. De voorbereidingen…

4 uur geleden

Be Quick 1887 pakt thuis drie kostbare punten

Be Quick 1887 deed vanmiddag goede zaken in de vierde divisie D. Op de vertrouwde…

4 uur geleden

Verzetsheld en raadslid Johannes Swint herdacht in Oosterparkwijk: “Zijn inzet mag niet vergeten worden”

Op het Linneausplein is zaterdag verzetsheld Johannes Swint herdacht. Voor de herdenking in de Oosterparkwijk…

4 uur geleden