Categorieën: Nieuws

Voedselbank slaakt noodkreet

“U laat de voedselbank toch niet in de steek?” Met deze kreet vraagt Ulfert Molenhuis, voorzitter van de voedselbank, om hulp.

Ten opzichte van 2012 is het aantal mensen dat een beroep op de voedselbank doet verdubbeld. Nu maken ruim 2000 mensen gebruik van de voedselbank, van wie meer dan 600 kinderen. De voorraden slinken en Ulfert Molenhuis wil nu dat de Stadjers hun welvaart met elkaar delen, meer dan tot nu toe gebeurt.  De voedselbank gaat haar reserves nu aanspreken en heeft een 10 puntenplan opgesteld.

De voedselbank heeft voornamelijk behoefte aan houdbaar voedsel.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Het wordt de hoogste tijd, dat de lokale politiek tot andere inzichten komt. Vervang alle raadsleden door Grunnegers. Zij kennen de prioriteiten. Dat de opinie mbt tram en forum zich continue roert heeft zijn reden. Ook de miljoenen naar de FC heeft zijn reden. Wij zijn Grunnegers!

  • Wordt de kreet ook richting dames en heren aan de Grote Markt 1 gericht ?
    Die beschikken over onze miljoenen. Doen dus !!

  • Ik begrijp dat ze te weinig voedsel hebben. Dan zal financiële steun niet helpen, omdat de voedselbank geen voedsel inkoopt (mag niet van de statuten van voedselbanken.nl De gemeente sponsort de organisatie van de voedselbank al (zie hun site). Het heeft dan ook weinig zin het stadhuis de schuld te geven van alle problemen bij de voedselbank. Dat ligt veel complexer. In plaats van met de vinger te wijzen kun je beter de voedselbank helpen. http://www.voedselbank-groningen.nl/vacatures-vrijwilligers/vacatures

    • Marc,
      wat let u. Ga uw gang en ondersteun de voedselbank door uw forse bijdrage. Ik zal u er dankbaar voor zijn.

  • Ga dan ook op veel meer punten inzamelen. Ik wil best houdbaar voedsel geven maar ik zie de voedselbank nooit meer in de supermarkt.

  • Volgens mij heeft men afgelopen week nog een flinke donatie van C1000 Haren ontvangen!

  • Sjoerd en Ardien: het gemeentebestuur en de raad is ons goed gezind.
    De politiek zou ons nog beter de zomer doorhelpen als er inderdaad geld voor voedselinkoop beschikbaar zou komen. Maar het is ook een verantwoordelijkheid van de samenleving zelf!
    Tammo: je hebt gelijk en dat gaan we ook meer doen. In juni bij de Jumbo's en een maand later bij AH. Jullie kunnen meehelpen!
    Eelco: dat klopt( Groningen-Zuid) die super wordt omgebouwd naar een Jumbo en daar warren we ook heel blij mee, maar daarmee kunnen we geen 2.000 voeden helaas.

  • De voedselbanken waren opgezet tegen voedselverspilling maar is nu gekaapt door de zieligheidsindustrie. Ieder Nederlander moet kunnen rondkomen van de bijstand. Als ze dan goede spullen gratis krijgen, wie zou dat niet aanpakken? Als je gratis fietsen gaat uitdelen kan ik je verzekeren dat je uiteindelijk ook een tekort hebt aan fietsen.

    Helaas heb ik te lang tussen de bijstandsmensen gewoond en heb gezien dat een heel groot gedeelte gewoon slecht omgaat met hun gratis geld. Kopen liever bier en sigaretten.

  • Als de politiek nu eerst eens gaat begrijpen dat ze er niet voor zich zelf zitten maar gekozen zijn door de burgers en het zootje in den haag niet meer Brussel geil is dan denk ik dat voedselbanken niet meer nodig zijn. Dan kunnen al de miljarden aan de armoede hier besteed worden.

  • Marc. et was inderdaad zo dat we allereerst de verspilling moesten tegengaan en geen voedsel inkopen. Dat is nu gewijzigd. Als 1e staat nu dat we een goed gevuld en gezond voedselpakket moeten aanbieden. Deze voedselbank haalt iedere dag twee vrachtauto's vol eten op dat anders zou worden vernietigd. Of u ons nu bv. € 1 geeft of een pakje rijst, dat is lood om oud ijzer. geef en deel is ons motto!

Recente berichten

‘Komende dagen veel zon, vanaf donderdag toenemende bewolking’

De zon krijgt de komende dagen alle ruimte. Daarbij worden ook warme temperaturen bereikt waarbij…

2 uur geleden

Regenboogbankjes zijn bijna klaar en worden binnenkort geplaatst

De regenboogbankjes zijn bijna klaar om geplaatst te worden op verschillende plekken in de gemeente.…

2 uur geleden

PvhN: “Afbraakkosten Geheugen Paviljoen niet voor rekening gemeente”

De kosten die de sloop van het Geheugen Paviljoen met zich mee gaat brengen moeten…

3 uur geleden

Helpman zondag struikelend naar het einde, ook Annen is te sterk

De afscheidstour van het vlaggenschip van Helpman zondag verloopt in de tweede klasse I de…

4 uur geleden

Buschauffeur rijdt verdwaalde zwaan klem op A28

Een buschauffeur van vervoersbedrijf Qbuzz heeft zondag mogelijke aanrijdingen voorkomen op de A28 bij Groningen.…

5 uur geleden

Universiteiten bezig met opstellen demonstratieprotocol

De universiteiten in Nederland werken gezamenlijk aan een demonstratieprotocol. Dat heeft interim-voorzitter Jouke de Vries…

5 uur geleden