Vliegveld wordt ‘energielandgoed’

nieuws
Bron foto: Bitfreak / Flickr / CC 2.0-by-nc-sa

De provincie Drenthe en de gemeente Tynaarlo bij willen het terrein van Groningen Airport Eelde een grootschalige zonne-akker aan leggen. Deze zonne-akker moet onderdeel worden van een ‘energielandgoed’.

Zes ontwerpbureaus zijn gevraagd met ideeën te komen voor een concept met iconische uitstraling. Gedeputeerde Henk Brink: “Uit de diverse ideeën spreekt het concept energielandgoed op deze plek het meest tot de verbeelding. Tussen de mooie landgoederen die de omgeving van Eelde al rijk is, komt een modern energielandgoed als verbindende schakel.”

Zonneparken Nederland BV neemt het initiatief voor twintig hectare zonnepanelen in de driehoek tussen taxi-, start- en landingsbaan en het platform. Het gaat dan om zo’n honderdduizend zonnepanelen die jaarlijks zesduizend tot achtduizend huishoudens van elektriciteit kunnen voorzien.

Deel dit artikel: