Spanning voor eindexamens op CSG Augustinus

Voor de eindexamenleerlingen zijn het spannende weken. Na hard gestudeerd te hebben moeten ze de komende dagen flink aan de bak. Maandag begon de grande finale met economie, Nederlands en natuur- en scheikunde.

In de aula van het CSG Augustinus verzamelen zich rond 13.00 uur de eerste eindexamenleerlingen. “Een beetje zenuwachtig ben ik wel”, zegt havo-leerling Dirk-Jan Smid. “Economie is gewoon niet mijn vak. Die ingewikkelde begrippen. Het raakt mij gewoon niet, dus ik denk dat deze appel behoorlijk zuur gaat smaken.” Luitzen-Jan Beiboer is ondertussen heel wat zekerder. “Je fietst enigszins gespannen naar school, maar ik denk dat ik vanmiddag toch wel zeker een acht of een negen moet kunnen halen.”

Een spannende tijd is het ook voor de directie. “Je hoopt dat alles goed gaat”, zegt locatiedirecteur Ritske Tulner. “Collega’s hebben de afgelopen dagen hard gewerkt om alle stoelen en tafels klaar te zetten, de gymzaal van vloerbedekking te voorzien en alle papieren klaar te leggen. Het is een erg groot proces waarbij niks mis mag gaan. Maar ondertussen is het ook zo dat het één van de mooiste periodes in een jaar is.”

De eindexamens duren nog tot en met donderdag 28 mei.

Deel dit artikel: