Ree wordt gedoogd in de Hortus

nieuws
Foto: Kevin Walsh

De Hortus in Haren heeft weer een ree op het terrein lopen. In 2011 leverden vijf reeën in de botanische tuin problemen op omdat ze zich te goed deden aan de bloemen. De ree die er nu rondloopt is onder het hek door naar binnen gekropen en wordt voorlopig gedoogd.

Verder gaat het goed met de Hortus. Er zijn veel vrijwilligers actief en ROC Groen, Novo, Weerwerk en reclassering dragen hieraan bij. Eind deze maand opent er een beeldententoonstelling.

De technische dienst en de groep die kinderactiviteiten organiseert kan nog wel versterking gebruiken.

Deel dit artikel:

 1. Ik las dus echt eerst gedood in plaats van gedoogd.
  Helaas wordt er niet meer geld gestoken in de Hortus om het te behouden, het had vroeger een van de mooiste collecties planten van over de hele wereld.

  1. Is dat wel zo ?? Denk dat dit toch echt een ree is, een edelhert heeft een veel groter gewei met allemaal vertakkingen.

 2. De honderden vrijwilligers bij de Hortus Haren zijn voorbeeldig én superbe.
  Zo zie je maar weer, ook het bankroet van een academisch themapark kan in onze tijd nog veel (sociale) betekenis inluiden. Óf, werkervaring, óf, kaartverkoop, zeggen (weer) anderen.
  De volontairs van Haren verkiezen het ‘groen-doen’ en de ‘kruiwagen-vrijheid’, boven het gezamenlijk bestuderen van Pierre-Joseph Proudhon’s ‘Qu’est-ce que la Propriété?’ of het bekijken van de YouTube documentaire ‘Will Work For Free’ (2013) van Sam Vallely.

  1. De vrijwilligers roeien met de riemen die ze krijgen en doen daarmee uitstekend werk. Maar het feit blijft dat veel van de collectie verloren is gegaan, vooral in de kas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *