Categorieën: Nieuws

PVV protest tegen komst ‘haatimam’

De PVV wil een verbod op de komst van imam Sheikh Adel al-Kalbani uit Saoedi-Arabië naar de moskee in Selwerd. De PVV noemt hem een “haatimam”.

Al Kalbani is zeer orthodox en zei onder meer dat Joden en christenen van het Arabisch schiereiland verdreven moeten worden. Mede door deze uitspraak mocht hij Groot Brittannië niet in.

De PVV noemt het “laks” van de gemeente Groningen dat de bijeenkomst met Al Kalbani door kan gaan. Ook de dag van het bezoek, Bevrijdingsdag, is de PVV een doorn in het oog.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Misschien moet die nitwit van een Den Oudsten eens aan die meer dan duizend Iraanse mede-Stadjers vragen wat Kalbani's analyse over de afvalligheid van Sjiieten betekent. Dat ze vogelvrij verklaard worden!!!

  • De PVV is alleen maar de partij van de eigen gewenste vrijheid. Wilders mag schreeuwen en tieren en iedereen knettergek of ziek noemen. Hij is een intolerante haatprediker. Dom schelden en grote woorden gebruiken is een teken van onmacht. Het is geen Partij van de Vrijheid maar de Partij van het eigen gelijk.
    Dat er zo'n stompzinnige Zjijkerd in Selwerd komt preken deugt ook niet helemaal, maar een Partij van de VRIJHEID. Maar ik snap niet dat een gedweeë volgeling van Wilders, Ton van Kesteren, zich hier zo druk om maakt. Man, geniet van je VRIJHEID. In die vrijheid mag je leider schelden en tieren en iedere andersdenkende ziek noemen. En mag een zielig Zhijkerdje preken in een moskee in Selwerd/ leven en laten leven...ook in de haat.

    • John

      Hitlist van types als Kalbani.

      1. Sjiieten
      2. Joden
      3. Rest van de wereld.

      Hopelijk voor jou zit je niet in groep 1 of 2.

  • En dan sommige partijen zich maar inzetten om vergunningen aan te passen voor een supermoskee in een park. Weg ermee. En informeer gelijk eens wie die moskee zou financieren. Ik vermoed een rijke extremistische Arabier of ergens word weer een subisidiepot leeggeroofd.

    • Als Roeland van der Schaaf het nu nog over Selwerder Moskee in plaats van Selwerder haathut heeft, is het een vuiler landverrader.

    • Als die Jeffrey Jager een vent is komt hij dat hier ook even uitleggen. Zal echter wel niet gebeuren ben ik bang.
      Hopelijk heeft onze nieuwe PvdA burgemeester het lef om de komst van deze haatzaaier te verbieden.

      • Dag Pieter,

        Ik ben helaas niet in Nederland op dit moment. U kunt mij bezoeken in de Moskee na 16 mei.

        Mijn contactgegevens staan op de website en facebook van de Moskee.

        Alvast bedankt.

      • Hahaha! Wat moet een kafir in godsnaam in die boerderij? Geef maar gewoon hier in alle openheid tekst en uitleg.

      • Jeffrey.

        Twee eenvoudige vraagjes. En bespaar me hierbij je Taqiya.

        1. Moeten afvalligen dood?
        2. Heeft Kalbani de door Soennies zo gehate Sjiieten afvalligen genoemd?

    • Of er ergens een subsidiepot door hen wordt leeggeroofd weet ik niet, maar weet wel dat er hier in Nederland komplete bedrijfstakken op rijks- en/of Europese subsidies draaien. Wat dat betreft ben ik zo langzamerhand ook wel zover om in mij in het subsidieparadijs te gaan bewegen om daar in het vervolg ook een deel van mijn inkomen uit te gaan verwerven.

    • Waarom denk je dat die geesteszieke uitgenodigd is? Kunnen ze hem hun plannen laten zien en gaat hij z'n zak leeghalen.

  • dus een partij die zelf roept dat (Nederlandse). Marokkanen Nederland uit moeten wil een ander verbieden Nederland in te komen omdat die andere groepen wil verdrijven van een of ander schiereiland. merkwaardig soort vrijheid van meningsuiting houden ze er op na bij de PVV.

    • De PVV wil criminele Marokkanen uit Nederland Marie.Dat vergeet je voor het gemak maar even te vermelden? Nederlandse Marokkanen bestaan trouwens niet hoor, als je ze vraagt (tip: eens doen) vinden ze zichzelf echt geen Nederlander hoor, het zijn allemaal mocro's, en trots dat ze erop zijn!

      • volgens mij zat er toch echt iemand te brallen 'minder Marokanen' en kwam het woord crimineel er niet in voor. wat ik wie wanneer vraag bepaal ik zelf wel. net als met wie ik wel en niet om ga. maar om van een PVV'er een steekhoudend argument te verlangen is wat te veel gevraagd. daar heb ik dan ook alle begrip voor.

      • Marietje toch marietje toch...wat spreekt er weer een onverholen minachting uit jouw post. Laat me raden: jij bent zo'n blanke Nederlandse vrouw die met een hoofddoek op loopt. Waarschijnlijk het gevolg van een relatie met een moezelman. Dat zou in ieder geval een hoop verklaren.

  • De PVV is een eenmansfraktie, zonder leden en met aan het hoofd een buitenlander die alleen maar haat zaait. De Partij van de Verdringing, lijkt erg op de FPO, omstreden club uit Oostenrijk. Enge mannetjes zijn het Je moet wel van een zeer laag nivo zijn om op deze racisten te stemmen..

  • Deze man is een godsgeschenk voor de PVV. Ton van Kesteren viert feest.

    Een beetje domme actie van de moskee om op deze manier de aandacht op zich te vestigen. Wanneer Nederland de denkbeelden van deze man zou hebben dan waren hier geen Moskee's en hadden we alle gastarbeiders na een bepaalde termijn weer teruggestuurd.Er zou ook geen plek zijn voor andere geloven dan het staatsgeloof (Nederlands Hervormd), behalve in de beschutting van je eigen huis. Wellicht is er sprake van een donatie uit Saudi-Arabië in ruil een strengere uitleg van de leer in de Moskee. Hij mag van mij preken, maar dan ook een liberale imam uitnodigen.

  • Net gelezen.

    De "gematigde" "Syrische" "rebellen" staan op het punt in de Koerden in Aleppo-stad aan te vallen.

    Zal volgens de Anne Winters en Oude Jacks van de wereld wel weer de schuld van Wilders zijn.

    • ISIS, de ideologische broeders van Kalbani hebben vandaag bij Module eventjes 600 Yezidi's afgeslacht. Vast ook de schuld van Wilders?!

      Zal nitwit Den Oudsten al een Iraanse of anderszins sjijtische medeburger al hebben gevraagd wat het voor hen betekent dat Kalbani ze afvallig heeft verklaard? (Dan moeten ze volgens de leer van Kalbani dood).

    • Ja, want wie niet voor ons is, is tegen ons, toch VSH? Omdat je niets ophebt met het haat prediken van de PVV, betekent nog niet dat je dan voor Syrische rebellen bent, of radicale imams. Ik denk eerder het tegenovergestelde. Mensen die niets ophebben met de PVV, hebben gemiddeld genomen ook niets op met radicalisme, van welke soort dan ook. Het is het PVV trucje en de aanhangers doen vrolijk mee, als je tegen de PVV bent, dan ben je automatisch voor radicalisme, of bescherm je het. Al heb je een gedegen uitleg waaruit blijkt dat dit niet zo is. Naar mijn mening zijn PVV stemmers minstens zo gebrainwasht als waar ze tegen ageren.

      • Jeroen.

        Ik stel helemaal niet dat als je tegen Wilders bent, voor islamo-fascisten bent.

        Ik protesteer tegen het debiele erbij slepen van Wilders als Saudies hier hun gif komen injecteren.

        Wilders is de boodschapper van slecht nieuws, maar dus niet de veroorzaker. En dat nog wel eens heel dom impliciet of expliciet gesteld.

        Toen de Bosnische moslims de dorpen rondom Srebrenica moordend, plunderend, brandstichtend, verkrachtend en met afgehakte hoofden van Serviërs voetballend op vreselijke wijze terroriserende was Wilders nog een totaal onbekende VVD'er.
        Toen de Bosnische moslims in WOII als SS-divisie (echt waar) op ongekend gruwelijke wijze tekeer gaan tegen Serviërs en Joden (zo erg dat ds Duitse Nazi's het niet eens aan konden zien) was Wilders nog niet geboren.

        De Berber-Marokkaanse schrijver Mohammed Benzakour zegt dat hij in een paar weken tijd in het Rifgebergte meer geweld heeft meegemaakt dan in dertig jaar in Nederland. En hij schreef dus dat er in het Rifgebergte geen Wilders is.

        Te absurd voor woorden: in de rifberber-cultuur wordt zelfbeheersing (emoties) als een teken van zwakte gezien. En dan mag je niet zeggen dat bepaalde culturen niet dichter bij de chimpansee dan bij de mens staan? Zonder impulsbeheersing is er geen beschaving mogelijk. Impulsbeheersing is de kern van beschaving.

        Als we als een stel apen bij alles maar in de vechtmodus schieten, en dan een ketting van wraakacties gaan creëren ("eer") gaan we er als mens niet komen.

        Terug naar mijn betoogje. Werd er in Amsterdam een zwembad (Miranda-bad volgens mij) gesloten voor of nadat Fortuyn en Wilders doorbraken?

        Wat breder. In primitieve op clansentimenten gebaseerde "culturen" is het hele denken gebaseerd op omgang met De Ander (degene van buiten de clan) op een treurig domineren/terroriseren of gedomineerd/geterroriseerd worden. In het laatste geval kan slechts nog terug gegrepen worden op de slachtofferrol.

        Westerse "analisten" (gewoon ordinaire opstokers van de Soeniet versus Sjiiet strijd) geven de uitsluiting van Soennitische minderheid in Irak, door voormalig president Malik, als oorzaak van de opkomst van ISIS. Met andere woorden: die arme ISIS-psychopaten zijn maar het zielige slachtoffer van dieskrieminatie. Herken je een patroon? Het de schuld leggen bij van alles en nog wat (bijvoorbeeld bij boodschappers van onaangenaam nieuws) maar niet bij jezelf; want de eer van jezelf/familie/clan is absurd genoeg belangrijker dan eerlijk te zijn.

        Ten aanzien van de Iraakse situatie. Maliki was geen president voor de gehele Iraakse bevolking, dat klopt. En de debaathificatie onder de Amerikanen (Paul Bremmer) was ook niet slim.
        Maar de aanwezige discriminatie stond natuurlijk tot in geen verhouding met de decennia lange snoeiharde onderdrukking van de Sjiieten door Saddam, en in geen verhouding tot de nog steeds voortdurende reeks van aanslagen met autobommen van ideologische broeders van Kalbani op Sjijtische markten e.d. in Baghdad.

        Goede nieuws vanuit Irak: Soennitische stammen in Anbar en andere districten beginnen het Iraakse leger steeds me te steunen, en zelfs om de hulp van de Sjijtische milities te vragen. De extremisten als Kalbani lijken de Irakezen te verenigen, in plaats van dat ze door extremisten tegen elkaar opgezet werden. Bijna negentig procent van de Soennieten in Irak ziet Sjiieten als mede-moslims. En dat is voor dat land echt goed nieuws.

        Zag laatst een mooie tweet over de onzin van het slachtofferschap als reden voor terrorisme. Als afbeelding drie foto's van drie autobombestuurders die op een dag bloed hadden vergoten. Als bijschrift: "gemarginaliseerd door Maliki", en daaronder drie namen waaruit bleek dat ze uit België, Frankrijk en Saudie Arabië afkomstig waren.

        Heel stuk waarom de warrige gedachtes van de Marie's, Anne Winters en Jacks zo vreselijk dom zijn. Je hebt jongemannen met teveel testosteron met territoriale driften die verenigd worden in een fascistoïde bende. Wat voor nut heeft het om de boodschapper van dit gegeven de schuld te geven. Misschien moeten we eens wat sneller door slachtoffer-onzin heenkijken, en sneller zeggen "wil jij ons kapot maken, dan trappen we jou en je familie tot in de tweede graad op een boot en zoek maar een plek op waar het meer naar je zin is".
        Houdt de onzin heel snel op. Met een beetje geluk gaan bepaalde groeperingen naar de zeer geslaagde immigratie van bijvoorbeeld Chinezen kijken.

      • Voor doordat Jack weer over Google begint.

        Ik typ dit op een smartphone. Kan Jack mij eens uitleggen hoe je op een smartphone tegelijk kunt schrijven en googelen?

        En ik heb vanochtend niet zitten googelen. Ben niet zo lang geleden met wat hoofdpijn en een schorre keel wakker geworden. Wat was het fijn om gister in de Kuip te zijn.

      • Hulde m'n... Het heeft nog steeds helemaal niets van doen met gewone moslims, die niets van doen hebben met extremisme, ongeacht een verhaal van vier kantjes. Het is een eenzijdig verhaal, of het nu waar is, of niet. En blijf niet schermen met dit soort 'feitjes'. Niemand is daar voor, behalve een groep religieuze gehersenspoelden. Je kunt ook aan de hand van een dergelijk verhaal dit niet neerleggen op een grote groep die hier niets mee van doen willen hebben. Neem bijvoorbeeld het massaal afstand nemen van de schietpartij na Wilders z'n toespraak in Amerika door Islamitische organisaties ook 's mee, maar dat doe je gemakshalve niet. Ik heb het via een smartphone overigens, gewoon via een simpele NOS app. Als je tegen extremisme ageert, dan ben ik het volkomen met je eens, maar een persoon aanhangen die een volledige groep aanvalt op hun geloof, ik zal er altijd tegen blijven strijden. Gehersenspoelden, die (altijd) vanuit angst roepen, zijn alleen wat moeilijk te bereiken, of het nu vanuit conservatief rechts-extremistische hoek is, of denken in naam van een religie te moeten spreken. En nee, ik ben verre van een PVDA'er.

      • Jeroen.

        Ik schrijf hier vaker op. Er zijn genoeg stromingen binnen de Islam waarvan ik de aanhangers graag naar Nederland zie emigreren. Als ik geen Christen zou zijn zou ik met die gelovige tik van mij best bij het Alevitische geloof kunnen uitkomen.

        Maar binnen het Soenisme zie een sterke trend richting de orthodoxie. En het salafisme en het daaraan verbonden Jihadisme. Kun je leuk vinden of niet, het is wel zo. In Selwerd zie je steeds meer Arabische klederdracht. Ook gedragen door niet-Arabische moslims.

        Die afkeuring van de aanslagen in Texas zeggen me bar weinig. Het is algemeen bekend dat de Texaan om zijn zachtzinnigheid of tolerantie bekend staat. Ik als blanke protestant zou me zelfs in grote delen unheimisch kunnen voelen.
        Ik denk dat de moslims in Texas niet zonder reden brandende moskeeën vrezen. Texas is een redneck country. Denk dat het gewoon ook (!) met angst voor represailles te maken heeft.

        Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten? Nee. Gewoon het feit dat naarmate de relatieve grootte van Soennieten toeneemt, deze ook onverdraagzamer richting minderheden wordt. Eigenlijk zie je dat minderheden in een Soennitische meerderheid altijd gemarginaliseerd wordt.

        Maak dus duidelijk een onderscheid tussen Soenieten en Sjiieten. In Libanon hebben christelijke militieleden (sinds Syrische oorlog) foto's van Hezbollah leider (Sjiieten) in de woonkamer. Christelijke kerken staan onbedreigd in de Sjijtische delen van Libanon. Sommige Sjiieten vieren kerst mee; inclusief de heidense kerstboom. Op YouTube is een filmpje te vinden van een Christelijke zangeres die Hezbollah (in ogen van meeste Libanezen een verzetsbeweging) de lof toe zingt. In Thereran heb je gewoon kerken en een Joodse minderheid. En in de strijd tussen Armenië (Christelijk) en buurland Azerbeidzjan (Sjiitisch) steunt het Iraanse regime (waar ik absoluut geen fan van ben) Armenië!

        Maar als Soenieten de meerderheid vormen, heb je een (verlicht) despoot nodig om als minderheid geen 'ongelovigen-belasting' betalende dhimmy te worden.

        Mijn punt in deze hele discussie: waarom niet tegen een haatimam (waarvan de wens Joden en Christenen te verdrijven dus niet de ergste is) kunnen zijn, zonder in discussies over Wilders terecht te komen?

        Net alsof de Boko Haram, Kalbani en de Bosnische moslims divisie van de SS (Hanschar o.i.d) allemaal de schuld van Wilders zijn.

        Anderen beschuldigen van gebrainwashd zijn en zelf een NOS-App hebben is dan wel weer komisch. Ironisch! Zelfde als iemand van de bijna ter zieler gebaande linkse gedachtenpolitie die Voltaire citeert. Ook ironisch.

      • Weet je wat ironisch is, VSH? Aanhangen bij extreem denkenden alhier, misschien zich wel een beetje een voorbeeld voelen voor datzelfde clubje, dat haast uit je hand eet, maar vervolgens wel degelijk onderscheid maakt in gewone gelovigen en radicale geloofsidioten. Weet je wat daar nog het meest ironische aan is? Dat dat eerder genoemde clubje hier dat niet eens doorheeft, dat je eigenlijk ver van hun standpunten afstaat. En toch voel je je er op de één of andere manier verbonden mee en vice versa. Meer dan ironisch.

        Het artikel van de NOS app aangaande de afwijzing door grote moslim organisaties in Amerika wat betreft de aanslag in Texas, stond verder geen mening in, laat staan een linkse. Het stond overigens ook in de wat meer rechts georiënteerde kranten, maar kennelijk valt dat niet onder de bronnen waar jij uit put.

  • Geenstijl heeft dus weer het werk gedaan van de AIVD. Voorkomen dat mensen gehersenspoeld worden en naar Syrië afreizen. Zot dat er partijen zijn die deze haat hut willen subsidiëren en uitbreiden.

    Wat kan mij het schelen od de PVV dit aankaart. Moeten we blij om zijn, de rest van de partijen komt liever thee drinken in die moskee en steun betuigen en geld geven en meelij hebben als er een varkenskop voor de deur ligt. Dat moskee bestuur weet echt wel wie ze uitnodigen en met welk doel die haatprediker komt.

    En wat doet de Groninger politiek, wegkijken en met door ons betaalde advocaten proberen het bestemmingsplan te wijzigen voor een grote haattempel wat ook nog eens duister gefinancierd wordt en subsidies mee binnengetrokken worden.

    Nederland oh Nederland

  • VSH, de heer Wilders predikt zelf alleen maar haat. De heer Wilders werkt niet mee aan democratiesche politiek of momoloog, daarbij is zijn club een eenmansaktie met helaas te veel volgers. Deze volgers zijn over het algemeen mensen die niet al te positief in het leven staan en een stok zoeken om mee te kunnen slaan. Dat laatste is ze goed gelukt, helaas. Het is wel erg makkelijk om 1 bevolkingsgroep te grazen te nemen, triest. Wat mij betreft komt deze club net als de FPO, Fron National en Pegida op een Europese zwarte lijst, maar helaas heb ik daar niets over te zeggen.

    • "BEVESTIGD".. Hardtikke blont die @Anne..die wil zelfs de vrijheid van mening verbieden ...tttttttstssssss.!!

      • Misschien zelf ook 's met iets wat meer inhoud komen, Pieter. Die oneliners worden wat voorspelbaar.

    • Sluit me aan bij Pieter ten aanzien van warhoofd Winter.

      Wat Strobos met een bepaalde haarkleur heeft is me volkomen onduidelijk. Vrijwel elke samenleving in de top tien van meest geslaagde samenleving kent een "blonde oorsprong. Scandinavie, Nieuw-Zeeland, Canada zijn voor een groot deel opgebouwd door blonde types. Waar komt die "dom blondje" onzin vandaan?

      Als je sterker gepigmenteerde Arabieren, Bedouinen of Berbers neemt, wordt het vaak op geweld en aapachtig clandenken (ja Jack, clangedrag lijkt meer hoe bijvoorbeeld Chimpansees functioneren dan op menselijk gedrag) zooitje dat tot een teringbende leidt.

      • Aapachtig Clangedrag, zoals dat van de door jou gedefinieerde stadjer of de gemiddelde voetbalsupporter.

      • Wat een onzin Marc. Jij kan echt veel beter.

        Die paar Stadjers die er nog bestaan hebben helemaal niet de behoefte de machtsstrijd met andere groeperingen aan te gaan. Veel te druk met droge worst eten, biljarten in een wijkvoorziening en zich op te winden over het feit dat er geen briljantine meer te koop is (van gel of wax moeten ze niets weten).

        Waar Stadjers en geboren Stad-Groningers zich wel over kunnen opwinden is dat je zelfingenomen en nog lang niet droog achter de oren zijnde types hebt, die nog maar net een voet tussen de deur van een een gemeenschappelijke woonruimte hebben gezet. En dan al zullen bepalen dat die mooie grote, maar bovenal geërfde, eikenhouten kastcombinatie plaats moet maken voor een moderne kast van een (door Maupertuus afgewezen) vriendje van ze

      • Als je analogie "Stadjer staat tot de stad Groningen als een Hagenees tot Den Haag" aanhoudt wel.

        Helaas. Wereld weer een stukje minder divers.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

7 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

8 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

10 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

11 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

13 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

13 uur geleden