Categorieën: Nieuws

Pleidooi voor nieuw dance festival in de stad

Een aantal organisatoren in de dancescene wil een nieuw festival voor dance en elektronische muziek in de stad. Daarmee willen ze laten zien hoe divers de sector is. Bovendien moet er een podium komen voor de vele talentvolle dj’s in de stad.

Het is één van de uitkomsten van het nachtdebat dat GroenLinks november vorig jaar organiseerde tijdens Let’s Gro. GroenLinks zal woensdagavond het Stadsbestuur verzoeken om dit plan te omarmen en daarin samen met de sector op te trekken.

In de korte film “De toekomst van dance in Groningen” geven diverse organisatoren een beeld van hun drijfveren en toekomstplannen. “Groningen is een inspirerende clubstad,” aldus GroenLinks-raadslid Kris van der Veen. ‘De dancescene kent een tolerante jongerencultuur met innovatieve ideeën. Bovendien is de creativiteit van de dance-industrie verweven met sectoren als media, cultuur en economie. De aantrekkingskracht van zo’n festival is ook interessant voor Groningen,’ aldus Van der Veen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • De gemeente hoeft toch alleen maar de vergunningen te verstrekken? Een dancefestival is een massaal evenement, dat moet zichzelf wel kunnen bedruipen. Gratis moet je niet doen, dat trekt te veel tuig aan.

  • Misschien weet niet-Groninger Van de Veen (zoveelste Friesje dat in al zijn zelfingenomenheid denkt hier wel even voor politicus te moeten spelen) het niet, maar Groningen is in essentie een rockstad. Het "Detroit van het Oostelijk Halfrond".

    Is beter maar ook, want al die zwaar met speed aangelegde XTC die het merendeel van de festivalgangers nodig hebben om hun feestjes door te komen, is nog schadelijker dan al die bier, shag en wiskey die de rockers in bijvoorbeeld de crowbar/het Viaduct gebruiken.

  • Het lijkt me niet bepaald een overheidstaak om zich met dit soort commerciële uitingen bezig te houden. De dancescene weet vast zelf wel de weg naar de verschillende podia te vinden. Of Groningen een rock-, pop-, house-, of jazzstad is, is irrelevant.
    Dit geldt ook voor allerlei dommige vooroordelen die geuit worden over liefhebbers van verschillende muziekstromingen.

  • Alsof er nog niet genoeg dancefeesten zijn...
    Maar goed, laat het dan aan professionele organisatoren over die dat economisch rendabel vinden en niet van een gemeenteraadslid die zijn hobby via de gemeentekas (lees: uw en mijn geld...) probeert voort te zetten

  • Alles beter dan die rotbel van het 'funhouse' op de vismarkt nu. Het houdt me meer wakker dan welk geluid in de binnenstad ooit. En wij zijn wat gewend.

Recente berichten

Vrij zeldzame witwangstern strijkt met 35 paartjes neer in Onnerpolder

De witwangstern wordt niet vaak in Nederland gezien. Dit voorjaar zijn er 35 paartjes neergestreken…

19 minuten geleden

Kunstenaar uit Stad exposeert op solotentoonstelling in Ierland: “Men denkt daar niet in hokjes”

Kunstenaar Wilma Vissers uit Stad heeft er een bijzonder avontuur opzitten. De afgelopen periode exposeerde…

1 uur geleden

Donar komt tekort tegen Heroes Den Bosch

Het is Donar zondagmiddag in Den Bosch niet gelukt om wederom te stunten. Het werd…

3 uur geleden

Wall House tijdens Pinksteren geopend: “Tentoonstelling ’thuis’ te zien”

Wall House aan de A.J. Lutulistraat is tijdens het hele Pinksterweekend geopend. In het gebouw…

4 uur geleden

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in…

5 uur geleden

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…

6 uur geleden