Categorieën: Nieuws

Ontslagen bij regionale omroepen

Bij de dertien regionale omroepen verdwijnen 150 tot 180 banen. Om de rijksbezuinigingen van 17 miljoen euro op te vangen gaan de omroepen meer samenwerken en afdelingen samenvoegen.

Een aantal afdelingen als personeelszaken, financiën en marketing gaan samengevoegd tot vijf clusters. RTV Noord, Omrop Fryslan en RTV Drenthe vormen samen een cluster. Zij blijven gewoon nieuws en reportages maken in hun eigen gebied.

De bezuinigingen gaan niet ten koste van de kwaliteit van de programma’s, aldus de omroepen. Het is niet duidelijk hoeveel banen bij RTV Noord verdwijnen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • De 5 clusters komt overeen met de 5 superprovincies. Hierover is nagedacht als voorbereiding op hetgeen.

  • what's new? ik zie de rono weer voor me, uit de jaren 70. alleen overijssel ontbreekt.
    (http://nl.wikipedia.org/wiki/RONO).

    dat men durft te beweren dat eea niet ten koste gaat van de kwaliteit van de programma's komt door de relativiteit van het begrip kwaliteit. ik bijvoorbeeld heb er nooit zo veel in gezien of gehoord.

  • Zolang ze maar van OOGTV afblijven. Serieus een van de redenen dat Groningen niet wil/kan verlaten. Ondanks dat ik zelf geen tv heb. Wel radio.

    Met betrekking tot tv: is telekst echt te duur/bewerkelijk? Met kop koffie, OOGTV tekst langs gaan op een witte winterse dag, was voor mij echt genieten (klein geluk). Zeker met die vriendelijke warme stem van Geert van Akkeren erbij.(Nee, niets erotisch. Ben zo ver ik weet hetero).

    Kunnen de vorige leaders, introfilmpjes etcera weer terug? Vind die tik tegen die "O" aan nog steeds veel minder dan de oude filmpjes. Die vorige waren echt fenomenaal.

    RTVNoord heeft tenslotte voor mij alleen bestaansrecht als zij zich veel actiever inzetten voor het behoud van het Gronings. Waarom gaat alles daar niet in het Gronings? Voelt zo'n Remy van Mannekes zich te goed voor het Gronings?

    • Het rijk heeft niks te zeggen over de lokale omroepen. Wel over de regionale. Remy zou goed Gronings moet kunnen want hij komt oet Pekelaa.

  • Met alle respect voor de medewerkers van RTVNoord, maar ik kijk feitelijk nooit meer naar de tv uitzendingen, waar ik `s morgens nog wel een keer naar het nieuws wil luisteren. Maar ik vond en vind het bedrag dat daar jaarlijks opgesoupeerd wordt, rond de 9 miljoen Euro voor 3 minuten ochtendnieuws en 15 minuten televisie wel een erg hoog bedrag. De rest van het ochtendnieuws is altijd sportgerelateerd waar Donar, Lycurgus en de plaatselijke FC de boventoon voeren als waren het de sponsoren van deze zender en bestaat verder uit herhalingen.

    Of het goedkoper kan? Ik zou ten eerste voor een sober bedrijfspand gaan, in de direkte omgeving zijn bedrijventerreinen te over waar echt wel represenatieve gebouwen staan om hetzelfde werk te kunnen blijven uitvoeren tegen de helft, of nog minder, aan huisvestingslasten.

Recente berichten

Minder natuur- en bosgebied in Groningen, woningen nemen plaats in

Het aantal natuur- en bosgebieden in Groningen is in de periode 2013-2022 met negentien vierkante…

2 uur geleden

Afgelopen: Van Bergen is de held van Groningen in Velsen-zuid

FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen SC Telstar. FC Groningen moet minimaal gelijkspelen om…

3 uur geleden

NAM wil deel schadekosten Groningen niet betalen zonder ‘onderbouwing’

Als het aan de Nederlandse Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ligt, draagt het bedrijf vooralsnog niet…

3 uur geleden

Stadjers gaan in gesprek met experts over voorwerpen Tweede Wereldoorlog

Persoonsbewijzen, speldjes of oude apparaten. Op vrijdag 3 mei konden Stadjers in gesprek met experts…

4 uur geleden

Herdenking Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog bij monument aan Hereweg

Afgevaardigden van de joodse gemeenschap in Groningen hielden vrijdagmiddag voor de 35e keer een herdenking…

5 uur geleden

Slachtoffers april-meistaking herdacht in Appèlbergen

Bij het 3 mei-monument in Appèlbergen zijn vrijdagmiddag de slachtoffers van de april-meistaking herdacht. (meer…)

5 uur geleden