Categorieën: Nieuws

Kans op sloop deel Groninger Forum

De kans is groot dat een deel van het Groninger Forum gesloopt moet worden. Het gaat om betonnen elementen net boven de grond. Dat blijkt uit onderzoek naar het aardbevingsbestendig maken van het gebouw. Dat meldt RTV Noord.

Op 11 juni wordt het definitieve onderzoek gepresenteerd, maar de eerste resultaten zijn nu al uitgelekt. Zo zouden de betonnen elementen die in januari zijn geplaatst, niet sterk genoeg zijn om een zwaardere constructie te dragen.

De bouw van het Groninger Forum werd vier maanden geleden gestaakt. De Gemeente Groningen wilde eerst meer zekerheid over de veiligheid van het nieuwe gebouw, in verband met mogelijke aardbevingsschade als gevolg van de gaswinning.

anneliesvansanten

Bekijk reacties

 • Ik krijg medelijden met Marc c.s. Hun keuze voor het gedrocht genaamd HET MONSTRUM wordt zo wel een heeele lange lijdensweg.

  • Het wordt nog onverwoestbaarder Arie. Dat is positief. Als Gizeh vergeten is en Stonehenge verpulverd, staat er in Groningen nog een forum.

   • MarcS,
    het jammere is dat ook de dak-en thuislozen nu wat langer op hun onderkomen moeten wachten.
    Positief is natuurlijkdat ze tot in lengte van jaren van HET MONSTRUM gebruik kunnen maken.

  • Doe eens een goede grap.

   "Ik kan nu een grap maken, maar doe het niet" is vaak een teken van geen grap in huis hebben.

 • .....dat krijg je als de politiek zich laat meesleuren in deze aardschokjeshysterie.
  Het Forum staat notabene op de uitloper van de Hondsrug !!
  Deze zielige fallusvertoning in wording mag trouwens van mij zo gauw mogelijk inzakken maar dat is weer een ander verhaal.

 • OK, hier komt de grap:
  'Gelijk het Forum maar helemáál slopen'
  Hahahahahahahahahahahahaha!
  Maar ik meen het WEL.

 • Schrale troost is dat de aannemer, in dit geval de BAM, mede door de bouwstop en de te realiseren aanpasingen aan het Huis van Niets, eindelijk een winstgevend project in handen heeft.

  • Wat bedoel je toch met het "huis van niets"?

   Niet het Forum, dat kan niet. Die is tot de laatste vierkante centimeter volgepland. Dus wat bedoel je nou?

   • O.Kars,
    dom zijn en zich dom voordoen lgt opgesloten in uw vraag. Maar toch even ter verduidelijking: Met" huis van niets" wordt hetzelfde bedoeld als HET MONSTRUM.

   • Het Huis van Niets is een afgeleide van de in 1e instantie door de gemeente gebruikte naam Huis van Cultuur, want dat zou dit bouwwerk moeten gaan worden, een huis vol informatie over de Groningse cultuur, een depot van het Groninger museum met Groningse kunst, met film, debat enz.enz.

    Toen al snel bleek dat dit financieel niet eens kostendekkend zou kunnen gaan worden geëxploiteerd, besloot men het over een heel andere boeg te gaan gooien, echter toen was het leed al geschied en het bouwcontract zonder enige aanleiding en onverwacht door de toenmalige wethouder dhr. Schroor, al ondertekend.

    Zonder ook maar een vierkante meter te hebben verhuurd, zonder ook maar een reëel ondernemersplan, werd er een bouwopdracht ter hoogte van waarschijnlijk meer dan 100 miljoen Euro verstrekt, voor een bouwwwerk met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, torenhoge structurele jaarlijkse miljoenentekorten. daardoor werd dit voor mij Het Huis van Niets.

    Brabant kende het Land van Ooit, Groningen krijgt het Huis van Niets.

   • Aldus Middenweg. In Werkelijkheid was de werktitel: Huis van informatie en geschiedenis

    Cultuur is daar een onderdeel van. Het plan is al uit 2005, ver voordat Ton Schroor aantrad in 2010. Verder bestaat je verhaal slechts uit je eigen pessimistische fantasieën.

   • @Middenweg: dat lijkt me een gekleurd beeld.

    Er is informatie beschikbaar die jouw argumenten tegenspreken. Ik wil je vragen om die informatie eens zo neutraal mogelijk tot je te nemen en eens te kijken of je huidige mening nog wel up-to-date is.

    Ik weet dat je dat toch niet gaat doen, maar nou kun je in elk geval niet zeggen dat ik 't niet heb geprobeerd.

 • Hoe is het gesteld met de fundamenten van de Martinikerk en de Martinitoren? Is het mogelijk om deze monumenten eveneens aardbevingsbestendig te maken?

  Hoe moet dat geschieden?

 • Beste O.Kars;

  Ik loop te lang mee om mij te laten leiden door financieringen gebaseerd op aanname`s, verhuurde vierkante meters, welke betaald moeten gaan worden met subsidiegelden, exploitatie cijfers gebaseerd op lucht, enz.enz. Dat jij nog zo naief bent om hier wel enige waarde aan te hechten is vanzelfsprekend je goedrecht, zou zelf ook liever gezien hebben dat de te investeren gelden ooit terug zouden gaan komen. Maar ik zie dit net als bijvoorbeeld de ABN AMRO bank, vantevoren wordt er geroepen dat iedere geinvesteerde Euro in deze bank terug gaat komen, maar inmiddels weten wij dat de BV Nederland er tussen de 10 en 16 miljard Euro op gaat toeleggen.

  Men had van begin af aan open kaart moeten gaan spelen en gelijk moeten zeggen dat dit Huis van Cultuur/Huis van Niets jaarlijks veel geld zou gaan kosten, maar wanneer dit gedragen zou gaan worden door de inwoners van Groningen, men hiermee door zou gaan en mocht blijken dat diezelfde inwoner niet bereid zou zijn er structureel geld op toe te willen leggen, het hele plan zou worden afgeblazen.

  Neemt niet weg dat je het vast en zeker goed op hebt met de stad Groningen.

  • In een beschaafde samenleving is het vrij normaal dat een bibliotheek en andere culturele of educatieve voorzieningen een jaarlijkse bijdrage van de overheid krijgen.
   Waarom vinden sommigen dat ineens gek wanneer meerdere voorziening in hetzelfde aansprekende gebouw gehuisvest worden?

   • NAtuurlijk kosten voorzieningenals een bibliotheek geld, echter door de verhuizing van bestaande voorzieningen in een nieuw jasje, zeg gerust enorm grote jas, stijgen de kosten en/of subsidies navenant met een factor, wat zal het gaan worden, factor 3?

    Ik meen ooit ergens gelezen te hebben dat er al met al 14 miljoen op jaarbasis aan kosten terugverdient moeten gaan worden, incl. een minimale structurele jaarlijkse subsidie van (minimaal) 2.5 tot 3.0 miljoen per jaar.
    Deze 14 miljoen moet door betalende bezoekers worden opgebracht, zie jij dat gaan gebeuren?

   • Geef maar even een link of bron met feitelijke informatie ipv vage verhalen van horen zeggen. Daar kan een zinnig mens niets mee. En ik ook niet. :-)

  • Heb je nou al die informatie tot je genomen?

   En wat is je conclusie omtrent je mening over het Forum? Is die nog up-to-date?

   • Kars, Marc, Jack,
    ga een wobje doen.!
    Misverstanden daarna opgelost omtrent
    HET MONSTRUM.

   • Waarom zou ik dat doen? En ik vroeg iets aan Middenweg, niet aan jou. Met je monstrum.

Recente berichten

Weerswaarschuwing voor onweersbuien en hagel vanaf 14.00 uur op pinkstermaandag

Het KNMI waarschuwt op pinkstermaandag voor onweersbuien. Voor de provincie Groningen is een 'code geel'…

1 uur geleden

UMCG concludeert: zwangerschap en menopauze beïnvloeden risico op hersenbloedingen bij vrouwen’

Zwangerschap en de menopauze beïnvloeden bij vrouwen het risico op hersenbloedingen en vaatafwijkingen in de…

2 uur geleden

Scooterbestuurder raakt gewond bij eenzijdig ongeval op Bruilweering

Op de Bruilweering, tussen Stad en Eelderwolde, is in de nacht van zondag op maandag…

3 uur geleden

Conflict op Aweg mondt uit in steekpartij; 29-jarige man uit Ter Apel raakt gewond (update)

De politie onderzoekt een steekincident, dat rond 01:15 uur plaatsvond aan de Aweg in de…

5 uur geleden

Kandidaten gezocht voor Groninger Cultuurprijzen: “Aanmelden kan tot 1 juli”

Ook dit jaar reiken de provincie Groningen en het Cultuurfonds Groningen weer de cultuurprijzen uit.…

5 uur geleden

Pinkstermaandag zon en buien, ook komende dagen buien

De zon maakt de komende dagen vaker plaats voor bewolking met kans op regen- en…

14 uur geleden