Categorieën: Nieuws

‘Duizend banen weg bij Ziggo’

Door de fusie tussen Ziggo en UPC verliezen waarschijnlijk duizend mensen hun baan bij het kabelbedrijf. Dat zegt de vakbond FNV Publiek Belang.

Ook gaan er kantoren van Ziggo dicht en moeten werknemers verhuizen, omdat zij in een andere vestiging gaan werken, aldus de FNV. Ziggo heeft onder meer een pand in Groningen.

Volgens de FNV gaat er personeel uit Groningen en andere plaatsen op het hoofdkantoor in Amsterdam aan de slag.  “Het lijkt er sterk op dat de directie hun medewerkers liever kwijt dan rijk is. Het betreft hier ongeveer 650 mensen, die belachelijke reistijden gaan krijgen. De verwachting is dat niet veel mensen dit gaan doen. Een verkapt reorganisatietraject dus”, aldus Linda Groen van de FNV.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Ziggo kan Groningen beter open houden. Hier is beter en hoger opgeleid personeel te krijgen dan in Amsterdam.

  • Marc, de fusie heeft tot doel de toko leeg te zuigen en meer niet. Hoe goedkoper en minder personeel hoe beter.

  • dat is toch te verwachten? En binnen Groningen zijn het nou niet echt de hogeropgeleiden die daar werken. Weet ik uit betrouwbare bron. Iets met een erfenis van @Home

  • Blijf vooral de VVD PvdA en D66 steunen Grunnegers. Enig idee hoeveel de neoliberalisering Groningen al aan arbeidsplaatsen heeft gekost?!

    Nutsbedrijven werden commercieel en vertrokken!

  • Gelukkig werden de telecom bedrijven commercieel. 1 van de weinige branches waar dat heel goed is uitgepakt. Ander zat je nu nog in te bellen op internet met een modem of met alleen Nederland 1,2 en 3.

    En ze moeten nog commerciëler wat ze hebben nog teveel macht. Ik wil zelf bepalen welke zenders ik wil zonder dat UPC, Ziggo of wie dan ook dat kan beperken.

    • Je vergelijkt appels met peren, Willem. Alexander Graham Bell had ook een andere telefoon in de tijd dat zijn uitvinding begon, dan de veel luxere telefoon, die we gebruikten, toen de PTT nog PTT was als nutsbedrijf. Ze gingen ook met hun tijd mee!

  • Nou Sjoerd, jij zegt het. Bij mij was het pas voorbij met die inbelverbinding toen er kabel internet kwam. Toen had ik pas keuze en kon overstappen. Telefoonrekeningen van 700 gulden per maand had ik, van de ene op de andere dag was dat slechts 30 gulden toen ik kabel kreeg.

    Hetzelfde met de tarieven die KPN rekent als je diensten via de telefoon liet betalen, 35% naar de KPN. Totdat iDeal op de markt kwam.

    En wat denk je van SMS. Helemaal dood nu men Whatsapp heeft. Maar uiteraard heeft KPN het zo lang mogelijk gerekt.

    Sinds KPN geen monopolie meer heeft zijn hun miljarden winsten ook flink gekelderd.

    Wellicht merkte jij dat niet met enkele sms-sjes. Maar als je veel handel doet via internet zag je het wel. PTT had er een handje van zo hoog mogelijke tarieven te berekenen. Blij dat die zijn geprivatiseerd, heeft mij tienduizenden euro's en wellicht tonnen gescheeld.

    • Je gaat ietwat te snel met de overgang van een inbelverbinding naar kabelinternet. Ook ik heb die tijd volledig meegemaakt. Inloggen op een server in Amsterdam. Dit deed je voornamelijk s'avonds en s'nachts. 'Bellen voor half geld' was toen nog het credo op deze uren. Het klopt, dat de Randstad eerder kabelinternet had, dan wij in Groningen. Edon, was toen de maatschappij in Groningen, die zich daar mee bezighield. Maar, daar had je dus absoluut niet de liberalisering cq marktwerking voor nodig, om dit te bewerkstelligen. Het was een techniek, dat nog in de kinderschoenen stond en derhalve in die tijd nog moest worden uitgerold. Het was het begin van het Internet, wat absoluut niet op de liberalsering cq marktwerking kan worden toegeëigend.

      • Overigens, was het eerste en enige abonnement, dat destijds werd aangeboden op de kabel 89.95 per maand. In guldens! Dit betrof alleen een internetverbinding (zonder TV en telefonie).

  • Kom op zeg Sjoerd. Je weet ook wel dat Willem123 gelijk heeft. Concurrentie drukt de prijzen, zeker bij telecom. Jaren 70 zijn voorbij man. Geitenwollensokken kunnen uit.

    • Zo wordt het ons verkocht door de neoliberale partijen. Het tegendeel is waar. De zorgkosten rijzen de pan uit, omdat de managementlagen nu eenmaal financieel moeten worden onderhouden. Ht argument van de neoliberale partijen, alsof de zorgvraag is toegenomen. Bullshit!

Recente berichten

Donar wint eerste play-offduel tegen BAL

Donar is de kwartfinale van de play-offs om de landstitel woensdagavond begonnen met een 78-66…

41 minuten geleden

Twee jongeren zijn Handhaving te slim af bij Jachtseizoen in Vinkhuizen

In de wijk Vinkhuizen vond woensdag een editie van Jachtseizoen plaats. Bij dit spel maken…

1 uur geleden

Geen link tussen moorden op Antoinette Bont en Harry Roo: “Uitsluiten is ook belangrijke ontwikkeling”

Er is geen link gevonden tussen de moorden op Antoinette Bont en coffeeshophouder Harry Roo.…

2 uur geleden

Versterkingen komend seizoen voor Be Quick 1887 en PKC’83

Be Quick 1887 en PKC'83 hebben zich de afgelopen dagen versterkt voor het komende seizoen.…

3 uur geleden

Camera’s en schijnwerpers geplaatst bij Academiegebouw RUG vanwege pro-Palestijnse acties

Voor het Academiegebouw op het Broerplein zijn woensdag aan het einde van de middag camera's…

3 uur geleden

Drentse politiek enthousiast over inzetten studenten als buschauffeur

De politiek in de provincie Drenthe ziet het als een mogelijkheid om studenten in te…

3 uur geleden