Categorieën: Nieuws

Stadspartij wil hulp voor zorgvragers

De Stadspartij dient woensdag bij de gemeente een voorstel in dat niet de cliënt maar de zorgaanbieder de aanvraag gaat doen voor een tegemoetkoming in de huishoudelijke hulp.

De mensen die daar nu gebruik van maken moeten het vanaf volgend jaar zelf betalen. Nu politiek Den Haag besloten heeft de budgetten voor thuishulp met 40% te korten, heeft de gemeente bepaald om huishoudelijk hulp voor cliënten die zelf nog de regie over hun leven kunnen voeren af te schaffen.

Als ze aan de voorwaarden voldoen,kunnen ze een tegemoetkoming krijgen, maar die moeten ze zelf moeten aanvragen. Dit betekent een hoop administratieve rompslomp, en daarom nu het voorstel van de Stadspartij. Het gaat om 2300 mensen. Van hen kunnen 1600 in aanmerking komen voor een tegemoetkoming omdat zij een inkomen hebben tot 130% van het sociaal minimum.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Laat de Stadspartij ook maar eens wat aan de vernietiging van karakteristieke, historische straten als Meeuwerdeweg en Boterdiep doen.

    De laatste straat, die zo markant is door grote verscheidenheid in initiële functie, gevelhoogte, gevelbreedte en architectuur verwordt in no-time tot een Almere achtige straat.

    Waarbij een straat in Almere, ten opzichte van eentje in Groningen, het grote voordeel heeft, dat Almere, met onder andere Amsterdam vlakbij, zeer gunstig ligt.

    Over de Meeuwerdeweg. Wordt het niet hoog tijd dat Wij Maat de bewoners van de Oosterpoort mobiliseert? Anders gaat de wens van Ypke de Waanzinnige (Ypke Gietema, Pvda) om de Oosterpoort te vlakken nog in vervulling.

    • Ik weet niet wie 'Wij Maat' is of zijn. maar ben het met de VSH eens over de mobilisering voor het behoud van de Meeuwerderweg hard nodig is.
      Ik wacht het initiatief af.

      Groet, Wim Maat

      • Hallo Wim.

        Bedoelde uiteraard Wim Maat in plaats van Wij Maat. Vervelende autocorrectie op de smartphone.

        Vanuit mij kun je helaas niet al teveel initiatief verwachten. Woon in de Wijert, en ben niet de eerste aangewezen persoon om zo'n kar te trekken.

        Weet niet of de Stadspartij wat middelen over heeft, maar ik zou beginnen met een folder te verspreiden over het feit dat de Meeuwerderweg ernstig bedreigd wordt.

        Als het mooie historische hoekje aan de Zuid-West kant (Cheers, Kleine Oosterpoorter) straks gevlakt wordt, is het tot de Polderstraat gedaan met het oude karakter van de Meeuwerdeweg.

        Met dan aan de (zelfcensuur) van de Hanzehogeschool onder leiding van die zeer ijdele en absolute D66 nitwit genaamd Pijlman.

        Zou in het foldertje ook een klein stukje over de strijd tegen Ypke de Waanzinnige opnemen!
        Hopen dat het besef dat het karakter van de Oosterpoort bijzonder, maar ook kwetsbaar is, weer terugkomt.

        Groeten

      • Hoe vermakelijk dit hysterische gescheld op alles wat naar vernieuwing riekt ook is, het is wel een beetje off-topic, vind je ook niet?

  • Was het niet juist door al het gesjoemel van die zorgaanbieders/bureaus dat het PGB geld niet meer naar dat soort instanties mag maar nu via de SVB moet? als de gemeente de huishoudelijke hulp weg bezuinigd ( wat nog maar de vraag is of dat mag ) dan valt het toch niet meer onder de thuiszorg en is er dus geen zorgaanbieder meer.

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

9 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

9 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

10 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

11 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

11 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

11 uur geleden