Categorieën: Nieuws

Raad wil spoeddebat over Bed Bad en Brood

De SP, ChristenUnie en de Partij voor de Dieren willen woensdag een spoeddebat over Bed Bad en Brood.

Uitgeprocedeerde vluchtelingen worden opgevangen volgens het bed, bad en brood principe in het voormalige Formule 1 hotel.  De  regeringspartijen PvdA en VVD sloten vorige week een akkoord over de opvang. Het centrum in Groningen zou moeten sluiten.

Wethouder Ton Schroor liet onmiddellijk weten dat Groningen daar niet mee akkoord gaat en de opvang doorzet.

 

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • De wethouder vindt dus dat hij zich niet aan de wet hoeft te houden. Mooi voorbeeld voor de bevolking!

    • Wordt tijd voor een massale belangstingstaking.

      Knappe deurwaarder/rechter die het aandurft om miljoenen kwade Nederlanders tot betaling te dwingen.

      • Heb je een punt Marc.

        Maar ik ben solidair met de ondernemers die een paar maanden/kwartalen geen BTW betalen.

      • Marc,
        maar die "beleidslijners" kunnen wel sancties opleggen in de vorm van kortingen aan de gemeenten die hun lijn niet volgen.

      • Die sancties zijn uiteraard pure chantage Arie. Ik raad de gemeente aan in dat geval een beroep te doen op de Raad van State.

        Ik heb ook een mening Pieter. Mensen die nergens naar toe kunnen zet je niet op straat. Opvang regelen totdat terugkeer mogelijk is.

      • Mensen deze hele discussie is één groot toneelspel cq partijpolitiek waar niemand ook de uitgeprocedeerde vluchtelingen niet. Ons probleem (sommigen zullen zeggen hun probleem)is dat de overheid niet doortastend is in hun beleid en een gedoogsituatie laat ontstaan. En intussen zijn alle akkoorden uit het regeerakkoord in werking gezet, waardoor deze coalitie gewoon hun rit kunnen uitzitten. Maar voor het eigen politieke (stemmen) gewin bedrijft men schijnpolitiek over de rug van in dit geval de uitgeprocedeerden. Want als dit z'n groot item was voor de regeringspartijen dan hadden ze het geen dagen laten duren. Maar theatraal optreden zal ze niet redden bij de volgende verkiezingen.

      • Marc.

        Jij weet ook wat voor degenen die uitgeprocedeerd in een BBB-opvang zitten, de volgende stap is: zo snel mogelijk kinderen krijgen. Want (een gezin) met kinderen wordt toch nooit uitgezet.

        Weet nog goed hoe de "gezellige aanwezigheid" van op verblijfsvergunningen (baarmoeders) loerende types de fameuze Benzinebar de nek omdraaide.

        Creëer maar vele enorme opvangparken in de regio(!). Met prefabhuizen, ziekenhuizen, scholen en sportvoorzieningen. En stuur daar illegalen daar naartoe. Veel goedkoper, eerlijker en minder ontwrichtend dan dit slappe gecolaboreer met de nietsontziende mensensmokkelende rederijen van Al Qaida.

        Van de procedurekosten (wat zal een advocaat werkzaam in de zieligheidsindustrie jaarlijks binnenzakken?) voor een persoon, hou je in Afrika een halve school draaiende.

      • Daar hebben we de anekdotes weer VSH. Jij generaliseert een paar specifieke gevallen naar alle vluchtelingen. Het gaat hier om de specifieke groep uitgeprocedeerden die om uiteenlopende redenen niet terug kunnen dan wel willen naar hun land van herkomst. Daarvoor regelen we tijdelijk opvang tot er een oplossing gevonden is (en niet om het probleem vier weken uit te stellen). Dit is nodig omdat ze anders ondergronds gaan en in de criminaliteit of uitbuiting terecht komen. Daar hebben we alleen maar last van, dan kun je beter weten waar ze zitten. Het gaat hier niet om het toelatingsbeleid, niet om de situatie rond de middellandse zee, niet om mensen die wel een verblijfsvergunning hebben. Het is een specifiek probleem waarvoor een praktische oplossing nodig is die er op gericht moet zijn dat deze mensen zo snel mogelijk terugkeren naar hun geboortegrond zodat ze weer aan hun eigen toekomst kunnen gaan werken. Het probleem van enkelen opblazen tot iets wat volledig vastgeklonken zit aan het vluchtelingenprobleem op globaal niveau lost voor deze mensen en voor Nederland niets op.

      • VSH zuigt weer een fraai bedenksel uit zijn duim.
        Met zulke beschuldigingen moet je toch wel iets van een begin van een bewijs hebben. En natuurlijk is dat teveel gevraagd, het blijft bij een verhaaltje van iets dat hij zelf zegt meegemaakt te hebben.

      • Wat klets je (veilig achter de rug van de wel intelligente Marc) aan weer onzin Jack.

        De Benzinebar is destijds gesloten omdat het publiek sterk veranderde. Op een gegeven moment bestond het publiek uit vijftig procent niet consumerende asielzoekers op zoek naar een verblijfsvergunning (wanhopige Nederlandse vrouw).

        Genoeg andere uitgaansgelegenheden die dit ook meenemen hebben. Was een half jaar geleden weer eens in die andere versiertent (Drie Uiltjes) en daar was het publiek en sfeer ook sterk veranderd. Hoop typen zonder verblijfsstatus.

        En wat heb je toch een malle kijk op jet fenomeen reaguursels. Omdat ik zeg dat de uitgeprocedeerden vaak naar het wondermiddel van kinderen "produceren" (proberen te) grijpen, moet ik met sociologische studies komen om dit te onderbouwen?

        Ben je zo roestig dat je verschillende soorten opinies (waarbij wetenschappelijk commentaar en een reaguursel de uitersten van het spectrum vormen) niet eens meer uit elkaar kan houden. Arme oude man toch!

      • Conclusie van je eigen betoog is dus dat je maar wat kletst zonder onderbouwing. Het enige wat overblijft is een nogal dubieuze waarneming.
        Jammer dat je niet eens meer een poging doet om een klein beetje zakelijk te reageren. Hierdoor lijk je nogal gefrustreerd.

      • Jack

        Is het echt zo moeilijk te vatten dat reaguursels veel eerder een columnesk karakter dan een "zakelijk" karakter hebben.

        Als ik "zakelijke" teksten zou willen schrijven, dan zou ik wel iets als partijbeginselen, startnotities en beleidsstukken voor een nieuwe lokale partij gaan schrijven.

        Vind de Stadspartij een sympathieke partij,maar onbegrijpelijk dat ze niet met de Oosterpoort-bewoners er alles aan doen om de sloop van (het begin) van de Meeuwerdeweg doen.
        Die Sijbolts lijkt me een door-en-door fatsoenlijke gast, maar als partijleider van een lokale partij moet je wel activistisch tekeer gaan. Met een imitatie van Jan Seton (in al diens fantasieloosheid) ga je de stad niet behouden.
        Ten aanzien van de redding van de panden Cheers en Kleine Oosterpoorter zou de Stadspartij zich in het "Stuttgart 19" (of 21) dossier moeten verdiepen. Over hoe een stad zich tegen een slecht stedenbouwkundig besluit verzet.

      • Ik geloof dat je jezelf een beetje overschat wanneer je denkt dat je bijdragen als columnesk kunt beschouwen.
        Oprispingen uit de onderbuik zonder feitelijke onderbouwing lijkt mij een treffender omschrijving.

      • Beschouw bijna alle reacties als columnesk. Die van Marc, Pieter, Ardien, Strobos, Kars, Middenweg, Chris etcetera. De een wat grappiger en scherper dan de andere.

        Jouw bijdragen daarentegen beschouw ik als ruziezoekerige, afgedankte meninkjes van een man die een jaar of dertig geleden de grip op de werkelijkheid wat is kwijtgeraakt.
        Een grijsaard die een kansloze poging doet om machtsgevoel te halen uit een wat tragische, en van originaliteit gespeende toon, poging web-politieagent te zijn.

      • Even voor alle duidelijkheid: schoonmaken is eerzame en buitengewoon nuttige bezigheid !
        Niet vaak zal het een beroep zijn waarvan je op jeugdige leeftijd hoopt dat het je carriereperspectief is.

  • Een krankzinnig besluit wat de twee partijen gesloten hebben. Er is nu opvang, straks krijg je weer mensen op straat. Opvang voor dieren is beter voor elkaar dan voor mensen. Als mensen jaren in een procedure hebben gezeten en krijgen te horen dat ze moeten vertrekken, moet dat netjes worden geregeld. Veel direkter, dit leid tot onmenselijke toestanden waar Nederland zich voor moet schamen. Waar deze mensen straks heen moeten, is onbekent, je krijgt allemaal zwervende mensen, kost de belastingbetaler nog meer geld. Dit besluit was alleen maar om deze regering bij elkaar te houden, meer niet.

  • Ik snap heel goed dat gemeente vanuit oogpunt van openbare orde en menselijkheid zoveel mogelijk willen voorkomen dat er mensen op straat rondzwerven.
    Het is een illusie om te denken dat je de terugkeer belemmert wanneer je minimale voorziening biedt aan uitgeprocedeerden. Lees maar eens het artikel in NRC dat hierover is verschenen.

    • JackB en MarcS,

      Als HET MONSTRUM straks is afgebouwd hoeft er geen dak-en thuisloze meer in Groningen op straat te zwerven.

  • Niks opvangen van uitgeprocedeerden, direct uitzetten die gasten! De Partij voor de Allochtonen probeert dit echter zo lang mogelijk te traineren, zij denken alleen maar aan hun stemvee.

      • Als voorvechter van de linkse gedachtenpolitie kan jij maar beter niet Voltaire citeren. Deze grote Fransman met zijn ultieme pleidooi voor vrijheid van meningsuiting gaat jou de pet te boven.

        Had jij in Frankrijk voor de aanslag op Charlie Hebdo gewoond, dan had jij de medewerkers van dit satirische blaadje anoniem op het internet ook voor xenofoben en islamofoben uitgemaakt. (En waarschijnlijk was je na de aanslag opeens een dappere Charlie geweest).

      • Psychologische analyses kun je beter laten doen door een psycholoog dan een schoonmaker.

        Jammer dat je alweer wat zit te gokken en jokken. Niet zo mooi.

      • "2 keer 2 is meestal 4".

        "De kwaliteit van een broodje bij de Lidl ligt hoger dan wat er in een gemiddeld Brits hotel bij het ontbijt ligt"

        ...en...

        "Iemand die een typisch voorbeeld is van achterhoedegevecht vechtende linkse gedachtenpolitie is, kan maar beter
        geen Voltaire citeren"

        ...zijn alledrie geen psychologische analyses.

        Een psychologische analyse heeft de vorm:"Indien persoon A gevoelens B en gedachtes C krijgt, op wijze D handelt, is er sprake van een gezond persoon of iemand met een stoornis in het E-spectrum". Snap je dat ouwe?

        (Het grappige is dat jij mij door mijn schoonmaakwerk denk te kunnen diskwalificeren, maar het enige resultaat is dat men jou een inhoudsloos oud ruziezoekertje vindt. Natuurlijk wil jij nu "hoef jou niet te diskwalificeren, dat doe jezelf al" schrijven, maar dan vergis jij je. Ken een aantal mensen die mijn reaguursels toch wel met enig plezier lezen)

      • Gratis advies aan het duo: zoek hulp.
        Misschien dat hierdoor de realiteit weer enigzins in beeld komt.

        Ik zoek nooit ruzie, rare gedachte dat mensen dat mensen met andere opvattingen direct als ruziezoekers bestempeld worden.
        Het gedrag van het duo door anderen met 'afwijkende' opvattingen te verketteren en beschimpen hoort bij blinde fanatici die de heren denken te bestrijden.

      • Hahaha.

        Jack die stelt dat hij geen ruziezoeker is. Lachen!

        Je komt over als een autoritair man, dus ik weet niet of ze eerlijk durven te antwoorden, maar misschien moet je eens mensen in je directe omgeving vragen of ze ook vinden dat je veranderd bent.

      • Aha Jack moet het ontgelden omdat de heren problemen hebben met autoriteit. Duidt op een verdrongen minderwaardigheidscomplex.

      • Marc,

        Moet jij je zwakke
        zwakke broeder weer te hulp schieten? Als een digitale John Wayne arme Jacko te hulp schieten? Nobel, maar overbodig. Onnodig omdat Jacko op dit forum overbodig is.
        Vent is alleen maar uit op ruzies met mensen die bijvoorbeeld het lokale PvdA beleid durven te bekritiseren.

        Als je eerlijk zou zijn dan geef je toe dat de oude Pvda-Apparatsjiks een kneus is.

        Hij verschuilt zich met wisselend, maar meestal gering succes, achter een uitgekauwd ironisch toontje en inhoudsloze metacommunicatie-georiënteerde beledigingen. Voor de rest niets te bieden.

        Heb niks tegen autoriteit. Mocht ik er ooit eens getuige van zijn dat de politie of een conducteur ooit eens door hysterisch en subassertief Sikkom-achtig volk belaagd worden, hoop ik dat ik de ballen heb om de hulpverleners te hulp te komen.

      • Wel leuk dat de toepasselijkheid van het citaat van Voltaire op de opvattingen van het duo voortdurend wordt aangetoond door de heren VSH en P. zelf.

        Helaas zien ze er zelf de humor niet van in. En dat is wel weer logisch voor lieden die hun eigen standpunten nooit ter discussie durven te stellen.

      • Nogmaals.

        Het staat jou als een van de laatst overgebleven leden van de jaren zeventig gedachtenpolitie niet om Voltaire te citeren.

        Tip: hou het bij types als Marcel van Dam en Hugo Brand Corstius.

      • Bijzonder dat je jezelf in staat vindt om een beoordeling te geven over de toepasselijkheid van Voltairecitaten op mij.
        Jammer dat je het voortdurend nodig vind om de feiten te verdraaien en je 'meninkjes' als vaststaande feiten te presenteren.
        Misschien was het toch beter geweest om je wat beter te laten scholen op een behoorlijk niveau.

  • We moeten er maar eens aan wennen dat sommige landen
    zo arm zijn als wij rijk zijn.
    Zolang we niet eerlijk delen en we hier mijardairs hebben zal armoede blijven bestaan.
    Asielzoekers zijn goed voor de (vrijwilligers) werkgelegenheid, zij kunnen onze banen nauwelijks overnemen.
    Gasten (gewild of ongewild) moet je als gasten ontvangen.

  • Dit debat is een toneel stukje van de bovenste plank. Heeft geen enkele zin het wethoudertje gaat toch zijn eigen gang en de niet capabele raad sluit zich gewoon weer bij hem aan na veel geroep.

Recente berichten

Basketballers De Groene Uilen uitgeschakeld in play-offs promotiedivisie

De heren van basketbalvereniging De Groene Uilen zijn zondag uitgeschakeld in de play-offs om het…

5 uur geleden

Dinsdag veel zon, droog en zomers warm

Dinsdag zet het warme weer nog even voort. De zon is er volop en de…

5 uur geleden

Studenten brengen gestolen politieagent op Meikermis terug (update)

De gestolen politiepop is weer terecht. Jolige beschonken studenten hebben de nepagent zondagnacht van de…

5 uur geleden

Brand woedde in parkeergarage UMCG

In de parkeergarage van het UMCG is maandagavond brand ontstaan. De melding van de brand…

7 uur geleden

Petitie voor twee jaar extra inzet van varkens op Zernike Campus

De varkens om invasieve planten op de Zernike Camus te bestrijden moeten minstens twee seizoenen…

7 uur geleden

Kindervoorstelling ‘Op het spel’ donderdag in première in de Nieuwe Kerk

Corona, klimaat en oorlogen: hoe hou je als jongere hoop in een wereld vol onzekerheden?…

9 uur geleden