Categorieën: Nieuws

‘Huldiging FC Groningen drie dagen later’

Als FC Groningen op zondag 3 mei de KNVB beker wint, wordt de ploeg op z’n vroegst op woensdag 6 mei gehuldigd. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente.

Vier en vijf mei zijn geen opties, vanwege dodenherdenking en bevrijdingsdag. De gemeente is met FC Groningen in overleg voor een goede tijd en locatie. De kans is groot dat het de Grote Markt wordt.

Mogelijk wordt de finale tegen PEC Zwolle op een groot beeldscherm vertoond. De ondernemers van de zuidzijde van de Grote Markt hebben hiervoor een aanvraag ingediend. Wanneer die officieel binnen is gaat de gemeente bekijken of dat qua veiligheid en openbare orde mogelijk is.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Angst is een slechte raadgever, als we nu al als vooraf op veiligheid en openbare orde gaan inboezemen. Dan kan er vrijwel niet meer.

    Peter Rehwinkel werd er niet populair mee.

  • Ik denk dat ze nog wel een jaar op die huldiging kunnen wachten. Sorry ik heb dubbele roots :) Grote schermen op de grote markt zijn een groot succes gebleken :) Nadat de gemeente eerst nog dacht dat mensen maakbaar zijn en het eerst op Ciboga probeerden. De overheid heeft wel geluisterd in 2010 toen Groningers massaal een groot scherm wilden en een petitie starten. Joost van Keulen, PvdA en andere partijen stemden allemaal in (SP volgens mij niet). En vorig jaar gingen de beelden van een feestend Groningen de hele wereld over!

    Dit is echter de KNVB beker. Het grote voordeel is dat het niet in Groningen wordt gespeeld en er dus net veel tegenstanders op de Grote Markt zullen zijn. Aan de andere kant is het vaak gezeik als het om Nederlands voetbal gaat, in tegenstelling tot interlands. Dat werd wel weer bewezen met de vechtpartijen in de Oosterstraat vorig jaar met Aberdeen. In dit geval zou ik dus zeggen dat het erg mooi is een groot scherm op de Grote Markt. Maar sommige fans van FC Groningen weten het toch nog steeds te verpesten. Die beelden van fietsengooiende FC Groningen supporters gingen namelijk ook weer de hele wereld over. Lastig om de raddraaiers te weren, wellicht kunnen de echte supporters een soort veiligheidsdienst opzetten.

Recente berichten

Staan na woensdag twintig Handige Harry’s en Harriettes op straat? “Gemeente mag eigen inwoners niet over het hoofd zien”

Bij de gemeenteraadsvergadering van woensdag zullen vele ogen gericht zijn op het agendapunt Stadshavens. De…

3 uur geleden

Woensdag veel zon, komende dagen kans op buien

Het is eerst nog volop zonovergoten voorjaarsweer. Vanaf donderdag neemt de bewolking toe en daarmee…

10 uur geleden

“Het kan niet zo zijn dat er geen jongerenwoningen in Stadshavens komen”

In de nog te realiseren wijk Stadshavens moeten ook jongerenwoningen komen. Dat vindt de fractie…

10 uur geleden

Bewoners Hoornsediep balen dat groen plaats heeft gemaakt voor parkeerplekken: “Egels en hazen zijn verdwenen”

Bewoners aan het Hoornsediep en de Rivierenhof balen. Hun groene omgeving heeft in de afgelopen…

10 uur geleden

Automobilist schept scooterrijder op Griffeweg

Bij een verkeersongeluk op de Griffeweg is dinsdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt. Dat meldt een…

11 uur geleden

Student & Stad wil kabelgoot voor opladen elektrische auto’s toch mogelijk maken

Ondanks dat de wethouder vorige maand negatief adviseerde wil de fractie van Student & Stad…

12 uur geleden