Gemeente in beroep over bouw moskee

De gemeente gaat in beroep tegen het besluit van de rechter om de omgevingsvergunning voor de bouw van de moskee in de Selwerd te vernietigen.

De rechter vond dat de gemeente onvoldoende argumenten had om een omgevingsvergunning te verlenen. De extra verhoging van de moskee past volgens de rechter niet bij een goede ruimtelijke ordening.

Bovendien twijfelt de rechtbank aan de oplossingen voor parkeeroverlast die de gemeente bedacht heeft.

Deel dit artikel:

 1. Ja tuurlijk de gemeente luistert nooit naar zijn inwoners het past gewoon niet in zo n park maar ja de gemeente bestuur vind van wel betere plek is friesestraatweg veel pakeerplek

  1. Vreemd antwoord Erik.

   Denk niet dat in Selwerd Iraanse (Sjiieten) naar de moskee gaan. Was het dat maar wel zo.
   Iraniers zijn hoogopgeleide, beschaafde en vriendelijk mensen met een grote cultuur die je – als ze voor het regime van de Ayatollahs gevlucht zijn – graag als immigrant wilt hebben; hardstuderend, hardwerkend en minder crimineel dan de autochtoon.

  1. Pieter.

   Meerdere redenen voor het moreel superieure wegkijken. Gemene deler is wel domheid/gebrekkige kennis.

   Denk dat je als bijvoorbeeld aan Rene Bolle (CDA raadslid) of Kastelein (Holle pro sloop van monumenten autist van D66) vraagt wat Wahabisme of Taqiya is, waar Raqqa in Syrie ligt, wie Qutb was, waarom de latere gewelddadige teksten (Medina) de eerdere vredelievende teksten (Mekka) overrulen, dan zul je monden zien openvallen.

   Denk je dat Anne Kuik (van de partij die zich merkwaardig genoeg Christelijk Democratisch noemt) weet dat de Christenen ondertussen wereldwijd de meest vervolgde groepering is? Dat er vorige week 15 Christenen uit Ghana en Nigeria op de Middellandse Zee van de boot zijn geflikkerd door de “dappere” meerderheid van moslims de zee ingegooid zijn? Denk het niet.

   De onthoofding en neerschieten van die Ethiopiers heeft ze vast meegekregen. Het progandastation NOS zou dit het liefst onder vloerkleed vegen, maar dat gaat tegenwoordig met moordpartijen van deze omvang niet meer zo makkelijk.
   In dergelijke gevallen grijpt de Gutmens naar “verklaringen” als incidenten, verwarde mannen, deprivatie van grote flatscreens in de jongste jeugd.
   Achter het hele enge kereltje Pechtold aan dus. De man die omwille van het dwingende stemadvies van Ankara richting Turkse Nederlanders, wel even de Armeense genocide wil ontkennen. Levert zo maar weer een zetelend drie op!

   1. Volgens mij even het huishoudelijk reglement lezen Marc.

    Want het is nog steeds niet de bedoeling dat we elkaar als mede-reaguurders gaan beledigen/uitschelden.

   2. Omdat jij als (waarschijnlijk) post-katholiek en (zeker) cultureel-katholiek niet begrijpt dat er ideologieën zijn die iets anders prediken dan “het met zijn allen een beetje leuk hebben” en jezelf projecteert, betekent niet dat jij met je wegkijken het scherper ziet.

    Misschien moet je protestants zijn om een tot nihilisme leidende afwijzing van het aardse bestaan te kunnen begrijpen!
    Misschien begrijp je dan iets van een mogelijke stap naar een absurd fascisme. De absurditeit van het in de naam van God willen vernietigen van Gods creatie (degene die zich niet aan de ideologische veroveraars onderwerpen) terwijl God dat zelf ook kan als hij dat zou willen.

    Ik haattempelier? Haha. Hoe vaak moet ik schrijven dat ik immigratie – indien op legitieme wijze – toejuich? We kunnen wel wat frisse Iraanse, Angolese, Poolse en Irakese energie gebruiken. Maar als je er normen en waarden op nahoudt die vijandig zijn aan onze verlichte burgerlijke samenleving moet je lekker met je giftige geld uit de Golf oprotten.

    (Binnen een aanslag of drie, denk jij dit ook. Ga ik je voorspellen)

   3. Ach…wat Marc roept gaat bij mij het ene oor in en het andere net zo hard weer uit.

   4. Dat is juist jouw probleem Pieter

    VSH denk je dat ik die problemen niet zie? Het discrimineren van Moslims in Nederland gaat het geweld van Isis niet stoppen, maar verergeren. Het goede en het kwade laat zich niet langs geloofslijnen definiëren. Dat soort denken is juist de bron van heel veel kwaad. Veel Isis lui komen uit de buitenwijken van grote europese steden. Die hebben wij hier gekweekt. De Islam is niet meer dan een rechtvaardiging om de ultieme gang war tegen de beschaving te beginnen. Ik heb geen medelijden met ze. Ze mogen van mij allemaal uitgeroeid worden omdat het hun doel is de beschaving te vernietigen.

   5. Marc.

    Ten eerste bedankt voor de inhoudelijke reactie! Zeg ik zonder cynisch te willen zijn.

    In je tweede zin begin je over discrimineren. Neem je wat mij betreft onterecht het slachtofferschap over. Ik zeg niet dat discriminatie niet bestaat, maar de huidige weerstand tegen bepaalde bevolkingsgroepen is er niet zo maar. De overdreven masculiniteit die sommige culturen ver boven westerse burgerzin plaatsen, is een culturele (net zo min als vrouwenbesnijdenis religieus) factor die er voor zorgt dat meer mensen steeds sterker afkerig van multiculturalisme maken.
    Misschien zit er wel gewoon iets zeer botsends met onze opvatting in de cultuur van mensen uit het rifgebergte. Mohammed Benzakour schreef dat hij in drie maanden in de Rif meer ellende meemaakte dan dertig jaar in Nederland. Terwijl je daar geen Wilders hebt.

    Een uit China afkomstige kameraad van mij, stelt heel duidelijk dat als je emigreert moet weten dat je een achterstand hebt. Al was het alleen maar vanwege de taal. Het antwoord van hem en veel andere Chinezen was keihard te werken en leren/studeren. Domme grapjes van Nederlanders maar het andere oor uit laten gaan. Maar niet de slachtofferrol aannemen; dat vind hij pure zwakte.

    Maar goed, autochtonen zullen best discrimineren, en dat is fout. Niet om ons schoon te praten, maar het wereldkampioenschap discrimineren wordt moeiteloos door Arabieren gewonnen. Ondanks dat ze veel eerder dan wij begonnen met het verslaven van zwarte Afrikanen gaan ze zonder schuldgevoel door met op vreselijke wijze behandelen van zwarte Afrikanen. Filmtip: Hope.

    Wat ik hiermee wil zeggen dat het er op lijkt dat degenen die zo kwaad zijn over de vreselijke behandeling in Nederland (dit is wel cynisch) in hun prehistorische, hypermasculine, uiterst wantrouwige clanmentaliteit uit 2 smaken kunnen kiezen in de omgang met anderen. Domineren om zelf niet gedomineerd te worden. Kun je zelf niet domineren dan neem je de slachtofferrol aan. En ik kan daar, hoe begrijpelijk ook, gewoon niets mee. Ik geloof in vrije volwassenen individuen die hun steen aan een groter, niet door benauwende clanbanden gehinderd, geheel waar mensen wel of niet een God vrezen/liefhebben.

    Mijn keuze zou ook zijn. Op zeer krachtige wijze (dus ook dubbelpaspoorters die vijandschap aan Westen tonen) met complete familie wegtrappen naar het land met de cultuur die ze omarmen en geen onzinnig het-is-natuurlijk-weer-de-fout-van-ons-witte-mannen-dus-weg-met-ons.
    Waarbij die tot verwijdering leidende vijandschap tegen ons ook al kan bestaan uit seksistisch straatterreur tegen vrouwen of homo’s en lesbiennes.

 2. Hij had beter eens overleg kunnen voeren met de buurtbewoners, maar dit is nooit gebeurd.
  De gemeente heeft alleen met een dikke stroopkwast in de hand de deur platgelopen bij het moskeebestuur maar de bewoners zijn nooit uitgenodigd voor een gesprek.
  Als hij eens uit zijn ivoren torentje was gekomen en naar de bewoners had geluisterd was er vast een oplossing gekomen, maar nu zijn de bewoners buitengesloten, nooit gehoord in tegenstelling van wat wordt beweerd en voelen zich niet gekend in hun problematiek met als gevolg dat zij nu niet meer vertrouwen in de gemeente.

  1. Precies. En wat nu zo grappig is, is dat het moskeebestuur nu bewoners uitnodigt om langs te komen voor een babbeltje. Dat is dan 3 jaar te laat. Dan, hoe hardnekkig doof en blind moet je zijn om nu nog steeds niet te begrijpen dat wij geen mega nieuwbouw in ons parkje willen, dat het ons niet gaat om een geloof. Dat maakt iedereen ervan, Marc bijvoorbeeld. Die blijft provoceren. Mijn rug op, beste man, het gaat hier gewoon om een gebouw (niet meer en niet minder) die we niet in ons park willen. Mag op de Grote Markt, de Vismarkt echt overal, maar niet in het Plantsoen, Stadspark, Selwerderpark, Pioenpark en ga zo nog maar even door.

   1. Hallo,

    U heeft de open dag van vorig jaar gemist.
    Wat overigens handig is om te vertellen is dat de Moskee vele uren per dag open is en u altijd welkom bent voor vragen of anderzijds.

    Wij hebben de buurtbewoners/wijkbewoners ook meerdere keren uitgenodigd via de media. Het is jammer dat u daar niet op in bent gegaan.

    Fijn weekend en tot zondag?

   2. Hallo,

    Wilt U deze ronselpraktijken niet op deze forum doen? Daar heeft jullie je moskee voor toch?

    Fijne weekend.

 3. Nog even hoor, even een opmerking richting dhr. v.d. Schaaf. Deze beste man spreekt niet geheel de waarheid, het is goed te weten dat ze bij iedere verkiezingsronde zieltjes verliezen. Hij moet zich schamen!

  1. Juist en des ondanks blijven ze hun arrogante houding handhaven, deze mislukte wereld verbeteraars.
   Na hun electorale afstraffing blijven ze met oogkleppen op gewoon doorgaan op dezelfde voet, iedereen zou na zo’n afstraffing een toontje lager zingen maar zij niet.
   Zie ook maar wat ze doen bij het bed, bad en brood debacle.
   PvdA heeft grotendeels hun zin weer gekregen.
   Assielzoekers valse hoop geven dat ze misschien nog een kans maken en als er dan echt niets meer voor die mensen te halen is worden ze klakkeloos op straat gedonderd en aan hun lot over gelaten zo dat die mensen de ilegaliteit in gaan.
   Niks geen ticket om terug te keren naar hun eigen land.
   Maar dat zal de PvdA een rotzorg zijn als die asielzoeker later stemgerechtigd is na een generaal pardon en zijn stem maar uit brengt op hen.
   Je moet toch iets doen om nog aan stemmen te komen niet waar, want een beetje slimme Nederlander trapt niet meer in hun leugen en bedrog.

 4. Het is een aantal mensen helemaal ontgaan dat het bouwen van nieuwe panden een ruimtelijk ordeningsvraagstuk is en dat de overheid geen religieuze toets doet. In een democratisch land waar de godsdienstvrijheid in de grondwet is vastgelegd lijkt mij dat heel verstandig.
  De bouw van een moskee doet allerlei xenofoben onder hun steen vandaan kruipen, en dat vervuilt de discussie nogal.

   1. Pieter.

    Niks anders dan racisten. Jack is een wat oude roestige man die niet gehinderd door enige kennis nog in linkse jaren zeventig reflexen schiet.

    Gezien de grootte van de demonstratie van gisteren, begint Jack – Godzijdank – sneller dan ik verwacht tot de laatste der Mohikanen te behoren.

   2. Juist, racisten. Alleen durft Jack dat niet hardop te zeggen dus.
    Tip: kun je beter wel doen Jack, anders begrijpt je doelgroep het niet.

   3. Pieter.

    Lachwekkend gebruik van het woord “foob” in xenofoob en islamofoob.

    Kameraad van mij is Chinees. Werd een tijdje terug in het uitgaansgeleven door een bontkraagje (deel uitmakend van groep uiteraard) geprovoceerd; hij verteld die dappere mannen recht in hun bek dat hij “steeds beter begrijpt waarom mensen Wilders stemmen”.

    Binnen drie moorden/aanslagen staat 95% achter de ideeën van Bolkestein, 85% procent achter die van Fortuyn en 75% achter die van Wilders. Eens kijken of er dan nog haatbaarden in oud-Arabische klederdracht over straat durven.

    Verder krijg ik sterk het idee dat er heel wat Nederlanders bezig zijn hun eigen veiligheid te organiseren. En dan in de breedste zin van de betekenis. Neef van mij is ex-marinier; gaat wel opvallend vaak met voormalige collega’s lange stukken met hindernissen af rennen.

    Nederland en West-Europa zijn klaar met groeperingen die in het geheim en openlijk de vijandschap (ook door criminaliteit met “ideologische” tintjes zoals dat Nederlanders vrouwen hoerenlopers zijn en de prostitutie ingeslagen en ingedreigd mogen worden) aan ons en onze manier van leven hebben verklaard. Het geduld begint een beetje op te raken.

    Enige punt van zorg: weerbaarheid van Nederlandse jongens lijkt nauwelijks aanwezig te zijn. Moet veel meer gesport worden.

   4. Wijze woorden VSH, wat mij betreft mag de dienstplicht ook wel weer ingevoerd worden. Daar worden de jongens ook niet minder van.

   5. Ik denk dat de meeste Nederlanders heel wat minder racistisch zijn dan sommigen willen doen geloven.
    Een verdwaalde 10 % van de kiezers, nog geen miljoen! is in de war en kiest voor een ondemocratische partij. Het lijkt me niet dat er ook maar enige grond is om te veronderstellen dat er zo langzamerhand al groepjes Nederlanders zij. Die hun eigen verdediging aan het organiseren zijn. Bespottelijke gedachte.

   6. Jack.

    Je “inhoud” liet eigenlijk altijd al sterk te wensen over, maar nu begin je er ook nog grammaticaal er een potje van te maken…

    “Het lijkt me niet dat er ook maar enige grond is om te veronderstellen dat er zo langzamerhand al groepjes Nederlanders zij. Die hun eigen verdediging”

    … Bijna zo slordig en slecht als ik het formuleer. Vanmiddag teveel oranjebittertje gehad of toch gewoon het dichtslibben en plakken van haarvaatjes?

    Maar vergis je niet. Genoeg Nederlanders die het spuugzat zijn dat de criminelen en “sleeping cell” terroristen wel ongestoord arsenalen kunnen aanleggen, en dat er desondanks zwaar wordt bezuinigd op veiligheid als agenten, elite troepen* en AIVD.

    En over die 10%. Die wordt razendsnel vervijfvoudigd als haatbaardjes ernstige inschattingsfouten gaan maken over de mate van gewelddadigheid waar met name de Germanen en Slaven toe in staat zijn. Raad hen aan om zich eens in de Slag om Stalinggrad te verdiepen.

    Binnen vier aanslagen/moorden in Nederland hebben we het fascistische kankergezwel genaamd salafisme/wahhabisme Nederland op niet mis te verstane het land uitgetrapt.

    * Elite troepen

    Heb op internet een documentaire over de loodzware selectieweken van de commando’s gezien. Serieus harde knapen. Maar het zijn er volgens mij niet zoveel. Aan kwaliteit alleen hebben we niet genoeg.

   7. Jammer dat de werkelijkheid niet meer vat op je krijgt en dat het omgekeerde ook niet het geval is.

    Vind je jezelf ook een beetje kinderachtig? Gedrag dat vertoond wordt bij gebrek aan inhoud?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *