Categorieën: Wijken

Finse school toch tegen de vlakte

De Finse school in Helpman gaat toch tegen de vlakte. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad besloten.

Het gebouw verkeert in slechte staat en een renovatie kost 400 duizend euro. Daar is geen geld voor.

De Bond Heemschut wilde het monumentale gebouw redden en kreeg een deel van de gemeenteraad mee, maar dat was niet voldoende.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Misselijke ventje van Van der Schaaf had het er onlangs nog over dat monumenten bewoners van een stad trots en identiteit geeft o.i.d, en nu is er opeens grote haast om het gebouw te vernietigen.

    Waarschijnlijk hebben een bevriende projectontwikkelaar en bevriende "architect" al een plan voor een wanstaltig appartementenblok.

    Optreden van D66 schreeuwerd in debat wad bedroevend. Op de slippen van de Griezel Pechtold, en zonder iets met Groningen te hebben, in de raad gaan zitten en dan via de motie de Stadspartij (die Woldhuis is qua politiek een ruwe diamant) een grote bek opzetten tegen de bewoners van Helpman Noord-West.

    Kastelijn is het type dat het hele tram/metrostelsel
    van Tokyo uit zijn hoofd kent (auti), zijn das kan knopen, maar verder niets kan.

    Kuik (D66) wees op een raar toontje Woldhuis erop dat in 2010 de hele raad voor sloop was; alsof voortschrijdend inzicht niet bestaat.
    Maar wat kan Kuik het schelen dat er grote stukken geschiedenis/herinneringen uit het hart van de Stad worden gesneden. Haar CDA en VVD vinden het prima om de af en toe meebesturende slippendragers van PvdA en nu ook D66 te zijn.

    Pino, Glaude, het gevlakte begin twintigste eeuwse pand op Kempkesberg, De Finse School, hoekpand Helperwestsingel-Verlengde Hereweg? Ondanks dat Kuik/Rook door waar ze wonen die bebouwing moeten kennen, en zouden moeten waarderen, mag het allemaal plat. Zo lang het thuis in Roden en Erica maar niet teveel veranderd.
    Dat sommige oudere Stadjers zich door sloop/nieuwbouw verweesde voelen in hun eigen Groningen, dat maakt het zeer ambitieuze en middelmatige duo niet uit. Uit Pauls hoofd zal wel weer een onnozele vaart-der-volkeren achtig gebral klinken.
    Helaas zijn we niet in Amsterdam. Daar werd in de jaren tachtig een kritische massa aan intellect-tegen-vernietiging-van-historische-bebouwing bereikt, waardoor figuren met idiote vooruitgangsplannen voor pre WOII zones, geen enkele rol in stedenbouwkundige discussie spelen.

    • Dat er een aantal zonder ruggegraat in de raad zitten wisten we al. Vooral een aantal van de PvdA volgt hun wethoudertje als makke schapen omdat ze totaal geen visie en kennis van zaken hebben. En D66 die schreeuwen maar wat. Ze leven nog steeds in de de waan dat ze de wereld kunnen redden maar zakken constant weer door het ijs . Maar ja wat wil je ook met een egotripper als schoors in de gelederen. Gewoon een stelletje schreeuwers zijn het.

Recente berichten

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

6 uur geleden

‘Op Bevrijdingsdag kans op buien, komende dagen opklaringen en droog’

Bevrijdingsdag gaat niet droog verlopen. De komende dagen vindt er een weersverbetering plaats waarbij we…

6 uur geleden

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

9 uur geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen, maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

9 uur geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

9 uur geleden

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

12 uur geleden