Categorieën: Nieuws

Chauffeur weigert onterecht passagier

Afgelopen vrijdag werd een 28 jarige man uit de stad de toegang tot de bus naar Drachten geweigerd. De Stadjer stapte de Qliner bus van Arriva in en wilde een dagretour voor €10,- kopen die alleen in de bus zelf gekocht kan worden.

De buschauffeur gaf aan dat hij geen kaartjes had en dat de Groninger een andere bus moet nemen. Hierop volgde een discussie omdat het niet hebben van vervoersbewijzen niet de verantwoordelijkheid van de reiziger is. De buschauffeur dreigde toen de politie te bellen als de Stadjer de bus niet zou verlaten.

De Groninger verliet de bus, maar heeft wel het opmerkelijke tafereel en het gedrag van de chauffeur met zijn telefoon opgenomen. Er is inmiddels contact geweest met Arriva die het voorval gaat onderzoeken.

Beelden: www.sikkom.nl

Andor Heij

Bekijk reacties

    • Moeilijk hè die accenten? :p René werkt voor Qbuzz en mag dus niet in de Qliner, want die zijn van Arriva

      • Alleen een betweter reageert op accenten, en voor je reageert. Lees eerst eens het artikel op Sikkom.nl waar het onderstaande stukje uit het artikel WE HEBBEN ER WEER ÉÉN: VERSCHRIKKELIJKE BUSCHAUFFEUR

        "Van Arriva naar Qbuzz en weer terug
        Lelsey gaat wel naar het loket van Arriva om zijn beklag te doen. Daar kunnen ze hem niet helpen. Busvervoer is Qbuzz en dus wijzen ze Lesley door naar de balie van Qbuzz, aan de andere kant van het station. “Maar het was een chauffeur van Arriva,” oppert Lesley tevergeefs. Hij moet zich melden bij Qbuzz. Bij Qbuzz vragen ze als eerste naar de buslijn, 314 dus. “Dat is een lijndienst van Arriva, daar kunnen wij niets over zeggen. U moet bij Arriva zijn.”

      • Dat Sikkom kan zich beter tot berichtgeving over de FC beperken.

        Buschauffeur zat fout. Dat is duidelijk. Maar om nou op huilerige en verongelijkte wijze deze man - die met al die hufters in het OV best een stressvolle baan heeft - te willen schandpalen, getuigt van een door gebrek aan rationeel overwicht op de onderbuik veroorzaakte hysterie.

      • Blijft een bus van Arriva Klaas. Dat Sikkom is de laatste tijd overigens een ontzettend scheldblog aan het worden. Die Willem Groeneveld zit niet zo lekker in zijn vel lijkt me.

      • Papegaai :p Ik bus niet, ik heb een hekel aan bussen. Als ik ergens heen moet waar geen trein rijdt neem ik een OV-fiets. Deze bus was echter van Arriva dus geen Strobus :p

  • Ik kan me voorstellen dat de persoon boos was op de chauffeur, maar moet zoiets dan meteen breed uitgemeten worden via internet?
    What's next: als je een onenigheid krijgt met een marktkoopman, dan ook maar meteen op internet gooien? Of die ene krantbezorger, die niet altijd een plastic tasje om de krant doet als het regent?
    Volgens mij heeft Arriva ook een klantenservice.

    • Als je het bijbehorende verhaaltje leest op die Sikkom blog, vertelt het "slachtoffer" dat hij liever niet de racismekaart trekt. Vervolgens doet hij dus precies wat hij niet wil doen en trekt die kaart dus wel. Beetje doorzichtig allemaal.
      Wil dat Sikkom trouwens de Groningse versie van Geen Stijl worden ofzo?

Recente berichten

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

22 minuten geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

4 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

4 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

6 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

8 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

9 uur geleden