Categorieën: Nieuws

B&W wil borrelboten de ruimte geven

Het Stadsbestuur wil borrelboten in de Groninger diepenring de ruimte geven. Er wordt een ligplaats aangelegd en er komen vier op- en afstapplaatsen.

Het College verwacht geen overlast en heeft daarom gekozen voor faciliteren in plaats van reguleren.

Mochten er toch concrete klachten komen dan zal er worden opgetreden, aldus het Stadsbestuur.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Goed plan, maar laat het bevoegd gezag dan ook eens vaker op alcohol controleren. Sportbooteigenaren hebben de naam asociaal te zijn, maar veel schippers van Rosé boten varen bijkans op alcohol.

  • De stad als een 24/7 pretpark waarin alcohol-in-de-kop-gietend de topattractie is. Wat een armoede.

    Je kunt ook niet veel meer verwachten van een uit holle vaten en lichtgewichten bestaande raad waarin een fractie van zelfingenomen middelmaat, die op de slippen van Übergriezel Pechtold de Groninger gemeenteraad ingekomen zijn, de grootste is.

    • Zeg, kun jij niet beter verhuizen naar Amsterdam of zo? Daar wonen meer van die zuurpruimen die klagen over alles wat vermaak is

      • Zuurpruimen?

        Omdat ik snap dat een stad meer dan winkelcentrum en een pretpark voor alcoholisten is?
        Misschien eens naar Manhattan gaan. Afgezien van Times Square is goed te ervaren dat een stad nog meer kwaliteiten dan het zijn van een plat danwel hysterisch oord kent.

        Verder ben ik hier nogal geworteld. Onder andere een ouder die hier (!) wat mantelzorg nodig heeft. Wie ben jij om te bepalen dat mijn (!) in typisch Hollandse oppervlakkige leegheid moet vervallen?

  • Zie verder:

    http://www.deborrelboot.com/

    Over borrelboten in de stad Groningen.

    Een borrelboot als bedrijfsuitje, een verzetje of als een toeristische attractie. Wellicht in combinatie met een bezoek aan het Groninger Museum of het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

    • Wat een boertige treurnis.

      Een qua bebouwing (helaas niet qua topografische ligging) als Almere aandoende stad, waar het in het gesloopte centrum 24/7 om kopen, zuipen en versterkt lawaai gaat.

      Maar ja, een bevolking krijgt de niet droog achter de oren zijnde, ambitieuze, zelfvoldane holle vaten (als volksvertegenwoordiging) die het verdient.

      • VSH, in dat geval stel ik voor dat je stopt met het continu aanvallen/beledigen van de volksvertegenwoordiging en je je woede vanaf nu richt op de (gehele) bevolking.

  • Ha, leuk.

    Groningen zien vanaf het water met een biertje erbij... mooi cadeau. Mits goed georganiseerd natuurlijk, zoals de boot van de Toeter.

  • Wordt lastig Wilma.

    De laatste psycholoog waarbij ik heb gelopen mocht het niet met mij eens zijn, maar ik kan Asperger achtig fanatisme vertonen.
    Als ik ergens mijn tanden inzet, komt mijn kaakklem op slot te zitten, en kan ik niet meer loslaten. Ook al zou ik dat zelf wel willen. Lokale D66, PvdA en de slippendragers CDA en VVD zijn nog niet van me af.

    Maar mensen die mijn reaguursels niet te verteren vinden, kunnen bij het lezen van de magische lettercombinatie VSH (voor Jack: dit is als grap bedoelt!) de tekst eronder ook natuurlijk overslaan.

    • Kars.

      Ga iemand anders voor de gek houden.

      Weet echt wel dat mijn waardeloos geschreven reaguursels (wat ook door ellendige tekstverwerker op smartphone komt) geen enkele aanleiding geeft om te veronderstellen dat ik een blog zou kunnen schrijven.

  • En hierna volgen bier fietsen. het stadsbestuur verwacht namelijk geen overlast van lallende groepen dronken mensen. Dat is op uitgaand avonden namelik ook het geval. ik vermoed dat de omwonenden iets anders verwachten dan het stadsbestuur, zeker de bootbewoners. geluiden over het water klinken veel verder door is hun ervaring.

  • Borrelbarrels kunnen mits op gristelijke uren en niet het woonplezier van het bootjesvolk vergallende. Zolang het geen zuipschuiten of bralbargen worden dus.

  • Er is geen nieuw initiatief te bedenken of er meldt zich wel een vaste zuurpruim die er bezwaar tegen heeft.

  • Sommige mensen leven op klaagzang, kunnen ze niets aan doen. Al zou het een verrijking zijn dat deze mensen zich wat minder zouden roeren.

Recente berichten

Zonnig en aangenaam weer wordt de komende dagen zo nu en dan onderbroken door (onweers)buien

Flinke perioden met zon worden tot na het komende weekend nu en dan afgewisseld door…

9 uur geleden

Donar verrast met overwinning op Heroes Den Bosch

Donar heeft de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel…

9 uur geleden

Jaar van Anno Smith’ afgesloten met onthulling van mozaïeken picknicktafel in Indische Buurt

Inwoners uit De Hoogte, de Korrewegwijk en de Indische Buurt zijn de afgelopen weken druk…

11 uur geleden

Cultuurfonds en provincie zoeken kandidaten voor Groninger Cultuurprijzen

Personen, instellingen of groepen die een bijzondere impuls geven aan de culturele sector in Groningen,…

11 uur geleden

Deel van Zeeheldenbuurt krijgt geen stempas in de bus

De stempassen voor de Europese Verkiezingen van 6 juni hadden uiterlijk op 9 mei bij…

12 uur geleden

Gemeente roept Stadjers op: houd je katten tot half juli ’s nachts binnen voor de vogeltjes

De gemeente Groningen roept katteneigenaren op om hun huisdier tot halverwege juli 's nachts binnen…

14 uur geleden