De gemeente onderzoekt of het mogelijk is om bewoning toe te staan rondom de voormalige ANWB kantoren aan de Trompsingel naast cultuurcentrum de Oosterpoort.
Het ANWB complex is verkocht en de nieuwe eigenaar wil er appartementen in gaan maken. Dat mag in principe op de bovenste verdiepingen, maar volgens het bestemmingsplan niet op de begane grond.
Daarnaast is er een probleem met de Oosterpoort. Tijdens Noorderslag werd er een te hoog aantal decibels gemeten. De gemeente wil daarom ook onderzoeken welke geluidswerende maatregelen er nodig zijn als er bewoning komt in het oude ANWB kantoor.
Wie nog geen afscheid wil nemen van de zomer, zal dit weekend moeten gebruiken om…
Eén van de twee tieners die vrijdagochtend probeerden een juwelier aan de Hoofdstraat in Meppel…
Op de Grote Markt vindt komende zaterdagmiddag een vredesmanifestatie plaats. Het doel is om zoveel…
De NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen is vrijdag 20 september feestelijk geopend bij basisschool De…
In een appartement aan de Vlierstraat in Selwerd is vrijdagochtend een wietkwekerij gevonden en leeggehaald…
De gemeente mag Grillroom Caïro aan de Peperstraat sluiten, oordeelt de rechtbank in Groningen. De…
Bekijk reacties
Staan de studenten al in de startblokken om zich in te schrijven ?
afschuwelijke jaren 80 panden. slopen!
Appartementen of studio's? Wel een mooie plek voor studenten op loopafstand van het station en de binnenstad.
Of voor niet-studenten. Anderen die ook op loopafstand van het centrum willen wonen. Waarom niet, bijvoorbeeld, voor mensen die van plan zijn om samen zelfstandig oud te worden? Kunnen zij de begane grond uitbaten?
Problemen met de groeiende populatie studenten houdt gelijke tred of althans verband met de ondermaatse belangstelling voor de behoefden van andere stadsbewoners.
Studentenwoningen hadden als enige geen last van de crisis. Daardoor is iedereen heel opportunistisch daar in gevlucht. Als de economie wat meer aantrek komt dat wel weer goed. Voor de crisis werden we doodgegooid met appartementen voor 50tigers en 60tigers (babyboomers). Zodra de uitgestelde stromen weer op gang komen verandert het weer en wordt er weer meer voor gezinnen gebouwd.
slijm slijm slijm
Probeer je een slak na te doen Chris?
Mooie plek voor werkenden en starters op de woningmarkt, op loopafstand van het centrum, openbaar vervoer en indien men een auto bezit, een parkeergarage onder het huis.
Slopen die handel,ziet er niet uit!
het lijkt me wel een wijk met >15% studenten.
De 15% norm geldt per straat, niet per wijk.
@Marc.
Een beschrijving is nog geen verklaring, laat staan een rechtvaardiging voor de keuzes die nu gemaakt worden.
Opportunisme hoeft niet leidend te zijn. We kunnen actief keuzes maken en niet lijdend afwachten wat de conjunctuur brengt.
Alsof de conjunctuur iets doet. Doen is nog altijd iets dat de mens doet.
Ja en projectontwikkelaars doen van alles. De gemeente besluit niet om overal maar studentenhokken te stapelen. Sommige mensen hier doen alsof de wethouder persoonlijk besluit tot bouwen van allerlei projecten, terwijl die tot echt uit particuliere initiatieven voortkomen. De gemeente kan deze slechts toetsen aan de bestaande regelgeving.
Het is gemakkelijker om iets te wijten aan een persoon dan aan regelgeving, dat is iets van alle tijden. De schandpaal is digitaal gegaan.
De wethouder/gemeente is verantwoordelijk voor de handhaving van de regels. Maar de regels zijn niet in beton gegoten. Ze laten ongewijzigd laten terwijl ze het doel niet meer dienen, is een keuze. De gemeente doet niet 'slechts'.
Regels moeten de mens dienen.
Nee ik doe geen slak na maar marc
Dan zit je niet op te letten One want er zijn allerlei wijzigingen van bestemmingsplannen gaande.
@Marc
Ik volg de voorgenomen wijzigingen in de bestemmingsplannen niet op de voet maar krijg er wel wat van mee.
Het valt mij op en helaas heb ik er ook in mijn directe woonomgeving mee te maken, dat projectontwikkelaars veel ruimte krijgen en nemen. Die expansiedrift kan eerder gestuit worden dan dat er een nieuw bestemmingsplan ligt. De gemeente kan zich actiever opstellen.
Hoe dan? De gemeente moet rechtmatig handelen, anders krijgt ze via de rechter alsnog ongelijk en komt het ding er toch. Maar dan met betaling van de advocaat van de tegenpartij.
Geklets van de bovenste plank zo als gewoonlijk. De gemeente en college kan heel goed om een bestemmingsplan heen. Het college kan zelfs om de raad heen als ze dit willen. Is mij door een insiders van de gemeente verteld.
Ik neem aan dat de eerste zin een samenvatting van je eigen reactie is.
@Chris
Mijn advies is om je reacties te beperken tot terreinen waar je verstand van hebt en geen kletspraatjes te verkopen.
Nee hoor. Dat er een dom kletst is genoeg en die heet geen Chris. Dat laat ik aan Marc over.
Ach hoe dommer de mens hoe meer overtuigd hij is dat al die andere mensen dom zijn.
kijk je steeds in de spiegel dan.
@ Marc, ik was je nog een antwoord schuldig.
Ik heb een juridische functie gehad bij een ZBO. Daarin ben ik ongewenste situaties tegengekomen waarvan de algemene opinie zei dat die niet te vermijden zijn 'omdat dat nu eenmaal de regels zijn'.
De praktijk wees vaak anders uit. Regels staan niet op zich en bevinden zich ook niet in een vacuüm. Een bredere blik en een frisse analyse van het probleem biedt vaak onverwachte perspectieven, een andere benadering en oplossing van een probleem.
Een niet-gedweeë houding kan aanzet geven tot de afwending van een ongewenste uitkomst.