Categorieën: Nieuws

Jongeren SP en PvdA ruziën over collegevorming

De Jonge Socialisten, de jongeren van de PvdA, vinden dat de SP verkiezingsbedrog heeft gepleegd. Volgens de JS zou de SP kiezen voor een links provinciaal college, maar na de eerste formatieronde staat de PvdA buitenspel.

De gesprekken gaan in eerste instantie tussen de SP, GroenLinks, D66, CDA en de ChristenUnie. Volgens de JS is dat net als voorgaande jaren een middencollege en verandert er daarom niks.

Rood, de jongerenafdeling van de SP, zegt dat de PvdA niet links is, maar een arrogante bestuurderspartij die het liefst met de VVD in zee gaat, vanwege de contacten in Den Haag.

Andor Heij

Bekijk reacties

      • Dat heb ik gelezen Pieter. Je kunt er vanuit gaan dat ik de jongeren van de SP bedoel. De JS dus.

      • Je begrijpt het dus nog steeds niet...laat maar, ik ga er ook geen energie meer aan verspillen.

    • ... maar wel een terechte, in dit geval.

      @Pieter, hou je nou eens in, man. Het begint stomvervelend te worden, dat constante gevit op Marc en Jack.

      • Smaakkwestie.

        Zoals ik wel moest lachen om jouw beledigende tekst over mij (waarbij ik wel moest opzoeken wie dat personage was uit die nog niet door mij bekeken filmserie Lord of The Rings was) moet ik vaak ook hardop lachen om Pieters scherpe reacties.

      • En wie ben jij dan wel om dat te bepalen meneer of mevrouw O ? Niemand dwingt je om hier te komen toch?

      • Prima Pieter. Als jij je daar gelukkig bij voelt, treiter je toch gewoon lekker door? Trek je je vooral niets aan van je medemens, die aangeeft je gedrag ronduit irritant te vinden...

  • Kijk PvdA zo voelt het nou om buitengesloten te worden. Hebben jullie al meerdere keren gedaan met de SP.

    Ik eis van de PvdA dat ze het gedachtegoed van Kok en vooral Bos overboord flikkeren en weer terug keren naar hun wortels als een socialistische arbeiderspartij. Pas dan zal ik weer enig vertrouwen hebben in de oprechtheid van de PvdA. Maar ja dat lever niet genoeg baantjes op in de carrousel.

  • SP?

    Blaft wel, bijt niet.

    Brabo Verschuren krijgt vandaag of morgen een telefoontje van Brabo Roemer, Brabo Koks of Brabo Marijnissen, en de SP gaat hand in hand met de Pvda verder met de sloop van de mooie Groninger landschappen.

    Je moet je als Groninger doodschamen als je op een van deze twee partijen hebt gestemd.
    Voor de "gein" eens naar Valom (voorbij Uithuizen) gaan. Staat midden in het Hoge Land (vlakbij de dijk) zo'n smerige varkensmester.

    • Verschuren komt uit Malden (Gelderland), maar als ik zijn tongval moest classificeren zou ik eerder voor Limburgs dan voor Brabants gaan.

    • Waarom vind je het nodig om de afkomst van mensen in te brengen in discussies. Is het een gebrek aan inhoudelijke armoede? Kwaadaardigheid?

      • Vrij eenvoudig.

        Als Verschuren en de voormalig fractievoorzitter van de provinciale staten (Brabin) zelf uit Westerwolde kwamen, was daar nooit een (Brabants) bio-industriebedrijf van tien hectare gekomen.

        Verder vind ik het van het stuitende zelfoverschatting getuigen om ergens waar je net woont, even gelijk op stedenbouwkundige gebied mee te willen beslissen.

        Wie is zo iemand om te zeggen "leuk die verbondenheid en sentimenten, ik kan dat niet kwantificeren, en ik heb ze als nieuwkomer niet, dus dikke vinger, hier bio-industriebedrijf"

        Je moet toch wel een enorm zelfingenomen autistische technocraat wil je tegen de wil van de mensen die er geworteld zijn, even de boel ruimtelijk te willen herinrichting. Ceasescu achtig gekte en kwaadaardigheid.

        Persoonlijk heb ik niet zoveel met heide. Maar zal het niet in mijn bolle kop halen, om naar Drenthe te verhuizen, daar op onbescheiden wijze maar even voor politicus te spelen, en daar voor een meer (vind meertjes leuk) op de plek van de heide te stemmen. Ook niet als een fancy rapportje met gewenste cijfers zegt dat voor een toeloop van toerisme zorgt. Als ik dan meertjes/toerisme/vooruitgang wil, moet ik ergens gaan wonen waar de bevolking dat ook wil.

        De Blauwe Stad is hetzelfde verhaal. Mensen van buiten die wel even mensen die daar hun hele leven/werkten even met plannen weggaagden. Hoe narcistisch moet je zijn?
        Denk dat ik liever heb dat iemand mijn fotoboeken en brieven verscheurd, dan dat een nieuwkomer het landschap waarmee ik vergroeid ben even gaat herinrichten.

        Maar, waarom moet jij alles uitgelegd krijgen? Een gebrek aan inhoudelijke armoede (?????). Dommigheid?

      • Je sleept er weer van alles bij om te rechtvaardigen dat je een bepaalde groep negatief kunt afschilderen en uiteindelijk eindig je weer met een poging tot het beledigen van een ander.
        Zeer zwak.

      • Wat is er aan het volgende niet te begrijpen?

        Mensen die ergens geworteld zijn, hebben een betere kijk op een landschap/woonomgeving en hebben een grotere stem, dan een passant die het met moeite met een kaart kan aanwijzen.

        Of aan: het kan erger zijn dat iemand je woonomgeving (met al de herinneringen die erbij horen) vernietigd, dan dat iemand je fotoboeken/brieven verbrand?

        Of: ik zou het niet in mijn hoofd halen om naar Brabant te verhuizen, en daar als politicus tegen de wil van de Brabanders drastische ruimtelijke ingrepen te bepleiten?

      • Dat heeft er niets mee te maken. Het gaat er om dat jij voortdurend de afkomst van mensen op een zeer negatieve manier meent te moeten inbrengen in discussies.
        Ik vind dat nogal laag.

  • dus de PvdA jongeren bepalen waarom mensen op de sp gestemd hebben ? een partij die zo'n groot verlies heeft geleden als de PvdA moet misschien eerst eens naar zichzelf kijken inplaats met het vingertje naar de 'winnaar' te wijzen. Na het grote verlies van de PvdA zou het juist kiezersbedrog zijn om automatisch met de PvdA in zee te gaan.

  • De SP heeft gewonnen, dat is mooi. Nu is het tijd dat de SP verantwoordelijkheid neemt en de kar gaat trekken in de provincie Groningen. Ik wens ze daar veel succes en wijsheid bij.

  • Zielige pubers zijn het. Nog niets gepresteerd in de maatschappij en nog niet droog achter de oren maar wel een grote mond opzetten. Dus niets geleerd van de nederlaag waar in de burger duidelijk gemaakt heeft dat ze de PvdA zat zijn. In plaats van na te denken hoe ze weer gelooft worden roepen ze dat ze zich gepasseerd voelen. Ze komen dan ook over als een stelletje betweterige eigenwijze kindertjes die als ze hun zin niet krijgen maar wat gaan schreeuwen. Maar inhoud dat woord is hun vreemd.Ik zou me schamen als ik dit soort pubers binnen de partij had. Marie je hebt helemaal gelijk. Arne zo is het maar net. En Pieter deze reactie kan je verwachten van Marc. Nu Jack nog.

    • Dank je wel Jan. we kunnen ons natuurlijk niet allemaal zo volwassen gedragen als Marc.....

  • Het is wel een beetje gek dat een partij die altijd zegt te streven naar een zo links mogelijke samenwerking er liever voor kiest om met rechtse partijen dan met linkse.

    Hierdoor kiest de SP per definitie voor een meer rechtser beleid. Het niet met de PVdA willen samenwerken heeft dan ook geen inhoudelijke gronden maar berusten slechts op machtspolitiek, en dat is vrij zwak.

    • Wat nou?

      Bang dat binnenkort het zwaaien met je PvdA-lidmaatschapkaart geen goed betaalde klusjes in de non-profit sfeer meer oplevert?

      Carrière-technisch kan ik elke Jonge Socialist aanraden om snel van partij te veranderen. Met Pechtold is gluiperig opportunisme de norm geworden binnen het D66 (arme Van Mierlo). Ik zou op de D66 trein springen.

      • Beetje raar verwijt van iemand die zelf zegt dat hij uit carrieretechnische overwegingen zijn naam hier niet bekend wil maken.

      • Heb ik nooit gezegd oude vergeetachtige stalker van me.

        Heb gezegd dat ik in de toekomst nog misschien wil of moet (hoe lang gaan gewrichten mee?) veranderen van werk, en dat ik met mijn emotionele/felle aanvallen op het gemeentelijk apparaat, niet alle wegen naar luizenbaantje in een ambtelijk kantoortje wil afsnijden.

        (Als je het beter begrijpt wanneer ik korte zinnetjes en Jip en Janneke taal gebruik, en het abstractie-niveau verlaag, mag je dat best zeggen hoor!)

      • Havoniveau is prima te volgen, dank voor je zorg !

        Misschien ben je zelf wat in de war. Je wilde zelf graag wellicht een baantje bij de gemeente en dacht dat het gebruiken van je eigen naam je perspectieven zou verslechteren.
        Hoe groot denk je dat de kans is dat een havist wordt aangenomen?

      • Nieuwe trolltechniek met mij onzin in de
        mond leggen? Of begin je echt te dementeren?

        Iemand binnen ROEZ heeft mij meer dan een decennium terug nog benaderd. Daar had ik geen zin in, want ik zou binnen no-time ruzie botsen met de cultuur. Heb ik jou eerder verteld.

        Dit heb je mij zelfs meerdere keren, vaak trollerig en off topic, en verwrongen voor de voeten geworpen. Je had het zelfs over de baas van ROEZ. Terwijl ik alleen had over iemand die een redelijk hoge functie had.

        Over de HAVO. Dat dat de enige opleiding is die ik afmaakte, sluit niet uit dat ik misschien wel bijna drie jaar wel heb afgerond, en dat diegene (die ik misschien nog wel directeur zie worden) mij inschatte als iemand met HBO werk-en denkniveau, en dat er hoogconjunctuur was, waardoor ze lastig mensen konden krijgen.

      • Zou jij zo'n verhaal geloven wanneer iemand anders dat aan jou zou vertellen?

        Allemaal prachtig, maar iemand met havo inschatten als iemand met hbo werk- en denkniveau is mij net even te onwaarschijnlijk om waar te zijn.

      • Als zeer autoriteitsgevoelige knaap, kun jij je inderdaad niet voorstellen dat mensen ook op andere criteria dan op wel of niet afronden van een studie op een bepaald werk- denkniveau worden ingeschat.

        Ooit nog eens getest door een bureau dat zich met dat soort tests bezig houdt. Score lag een stukje boven het gemiddelde van universitair opgeleiden.

        Mocht jij OOGTV bereid vinden, om mijn bankafschriften/jaarafrekening energie 20.. ter bezichtiging voor jou en Marc, te ontvangen, doe ik er ook even een kopie van dat rapport bij.

        Op een voorwaarde: als het blijkt dat jij mij valselijk voor leugenaar hebt uitgemaakt, gaan wij even een serieuze IQ test doen en een kennisquiz bij de Toeter o.i.d.

        (Waarschijnlijk ga je mij voor de tiende keer vragen waarom ik dan schoonmaker ben. Voor de tiende keer antwoord ik dan "nul ambities, omdat ik het allemaal maar een ijdele bende vind, en zeker onmdat ik in de tijd dat ik "studeerde", vooral bezig was met overleven. Voor de tiende keer ga jij dan zeggen "overleven is het makkelijkste wat er is", waarna ik voor de tiende keer denk "moet je een beetje pschychiater proberen wijs te maken")

      • Je begint een beetje te draaien. VSH bood zelf aan om zijn beschikbaar te stellen. Dan mag je ook zelf de acties plegen.
        In volgorde, om het gemakkelijk te maken.
        VSH meldt zich bij OOGtv met zijn bankafschriften en ander bewijsmateriaal in digitale vorm.
        Vervolgens mailt OOGtv deze aan mij (ze hebben mijn mailadres).
        Thats all.
        Dat verhaal van die hoge scores op bovengemiddeld universitair niveau en doorgebrek aan ambitie schoonmaker worden zou je zelf ook niet geloven wanneer iemand dat aan je zou vertellen.
        Mij maak je niet wijs dat een zinnig mens met veel capaciteiten daarvoor kiest. Dan is er echt heel wat meer aan de hand.
        Eerlijk gezegd interesseert me dat niet, het gaat mij alleen maar om pretentieus gewauwel aan de kaak te stellen.
        Kinderachtige kroegkwisjes doe je maar met anderen, ik hoef niet zonodig mezelf te bewijzen.

      • Haha.

        Moet niet gekker worden. Ik ben zo vriendelijk om voor te stellen jou met je achterdochtige natuur tegemoet te komen door het voorstel wat bewijzen bij een mogelijke mediar beschikbaar te stellen, en dan moet ik ook nog alle actie richting mediar ondernemen. Malle warhoofd van me.

        Over underachievers. Daar geloof jij niet in? Legio mensen die niet eens een middelbare school hebben afgemaakt, die velen malen intelligenter dan jij zijn. In de top vijf van mijn inziens slimste mensen die ik ben tegengekomen, hebben er twee niet eens de middelbare school afgerond. Eentje was op zijn veertiende al alcoholist, en de andere iets te vrij van geest om op school te zitten.

        Misschien 'Good Will Hunting' eens kijken. Niet dat ik me ook maar enigszins aan een fictief wiskundig genie met fotografisch geheugen spiegel, maar wat een domme gedachte dat hoogbegaafden niet zouden mislukken en stomme baantjes hebben.

        Ben jij zo'n eentje die opziet tegen, en geobsedeerd is door mensen die bij een IQ test, van de honderd vragen er vier fout hebben? Hoeft niet hoor! Beschouw het maar als een positief uitgevallen momentopname.

        Te laf voor een man-tegen-man IQ test en kennisquiz? Vanwege je gevorderde leeftijd geef ik bij beide tien punten cadeau!

      • Vind je het zelf niet een beetje aanmatigend dat je hier zo loopt op te scheppen over je eigen kwaliteiten terwijl die nergens uit blijken?

        Beetje kwaadaardig ook om irrelevante veronderstelling over een ander in je bijdragen naar voren te brengen.
        Die eigenschap heb je wat mij betreft overtuigend genoeg aangetoond.

      • Vind je het niet een beetje vreselijk dom om te laten zien dat je niet kunt werken met het fenomeen van de underachievers.

      • Als jij gewoon even OOGTV beweegt mij toe te laten bankafschriften, een jaarafrekening van een energiemaatschappij te laten brengen, doe ik er twee testuitslagen bij.

        Maar zou je de waarheid dan ook eerlijk durven toe te geven op dit forum?

      • Kennelijk heb je bedacht dat je een underachiever bent waarmee jouw werkelijkheid wordt verklaard.
        Mij interesseert dat eerlijk gezegd niet echt.
        Voor sommigen is het een troostrijke gedachte voor falen, andere mensen zullen het eerder zien als een karakterdeficientie.
        Wanneer je belangrijk vindt om niet bij de laatste categorie dan zou je wat meer je best doen om deugdelijk bewijs bij OOG in te leveren. Zij hebben mijn mailadres, probleem opgelost. Alle afwerende praatjes van je om dit ook daadwerkelijk te doen zijn, wederom, uitvluchten.

      • Nee ouwe.

        Zelfs dit is dus al te moeilijk voor jou. Als jij zo'n achterdochtig figuur bent die denkt dat anderen maar wat liegen (projectie), en die ander wil jou in je slechte karaktertrek tegemoet te komen, door indien daar een mogelijkheid voor is, wat feitelijkheden aan te tonen, dan zal het echt van jouw uit moeten gaan.

        Doordat jij stelt dat ik zou liegen, een "conflict" creëert, zul jij echt meer stappen moeten zetten dan degene die jij beschuldigt. Als ik van OOGTV een mail ontvang waarin zij zeggen dat ze "mediar" willen spelen, kopieer ik wat spullen.

        (En dan wel even als een volwassen vent expliciet toegeven dat je beschuldigingen geen grond kenden!)

      • Nee VSH, jij bood aan om de nodige bewijzen te leveren. Ik heb er niet om gevraagd.
        Niet verdraaien, dat is niet zo netjes.
        Tot slot adviseer ik je om geen psychologische termen te gebruiken wanneer deze niet relevant zijn of de juiste context missen.

    • Inderdaad, pure zwakte. Als je de PvdA in Groningse staten uitsluit, dan moet dat gebeuren op grond van Groningse redenen, niet omdat de PvdA landelijk is afgedroogd.

      Maar ja. De SP is natuurlijk per hun eigen definitie al geen bestuurspartij, maar een tegenpartij. Het is voor de provincie niet echt een goede zaak dat zij de grootsten zijn geworden, want juist nu is er behoefte aan een sterk politiek blok, die het tegen Den Haag moet opnemen voor het belang van ons allemaal.

      Maar ja. Niet dat de afgelopen provinciale besturen nou zoveel zoden aan de dijk hebben gezet... wat dat betreft is en blijft het een onmachtig orgaan.

    • PVDA nog links in het noorden? Hahahaha je maakt me echt aan het lachen Jack. Het meest behoudende regente clubje hier moet er maar eens aan wennen dat het ook zonder hun kan. Gelukkig wel :)

      • Kennelijk leef je in de illusie dat er sprake is van een politieke aardverschuiving.
        Daarvan zou sprake zijn wanneer armoedige clubjes als PVV en Groninger Behang veel zetels hadden behaald.
        De Groninger is kennelijk te nuchter en verstandig om dat soort marginale groepjes blij te maken met veel zetels.

  • Je kan nog steeds de nederlaag van de PvdA niet verwerken Jack. Dat is wel duidelijk. En geeft dan maar af op de sp.

      • Goed gezien VSH!
        Ik maak me in elk geval niet schuldig aan het vervuilen van discussies met xenofobe praatjes.

      • Jouw jaren zeventig maatstaven over wat racisme zijn, zouden misschien nog nut kunnen hebben in een parallel universum.

        Je lijkt elke realiteitszin kwijtgeraakt te zijn.

      • Het vervuilen van discussies met linkse praatjes wat jij doet vind ik bijzonder stuitend. De pot verwijt de ketel dus weer eens iets Wacko Jacko!

      • Oei, bijzonder dat je het onderscheid niet ziet.
        Misschien moet je wat verdiepen in begrippen als ethiek en moraal.

      • Een zachte (wegkijken) heelmeester is moreel echt niet hoger in te schatten dan een harde (realistische) heelmeester.

        Door een slappe opstelling mbt asielproducers van Afrikaanse minderjarige jongetjes, lok je uit dat meer van die jongetjes - bijzonder hardvochtig - als toekomstige melkkoe naar Europa worden gestuurd.

        Vond rond Mauro (of hoe die knaap die wekelijks met het thuisfront belde, ondanks dat hij de taal was vergeten, ook heette) Leers en Van de Staaij (SGP) veel menselijker dan Dibi en die enge Hans Spekman (die toen Albayrak staatssecretaris was twee keer tegen verblijfsvergunning voor Mauro had gestemd).

      • Beetje gek dat je hard en realistisch aan elkaar verbindt alsof dat vaststaande feiten zouden zijn.
        Je kunt dan ook hard en dom of hard en kortzichtig of hard en extreemrechts met evenveel recht aan elkaar kunnen koppelen.
        Dit soort oneliners zijn discussietrucjes om argumenten van anderen in een kwaad daglicht te stellen en af te leiden van de zaak. Motief is wellicht het gebrek aan valide argumenten.

      • Houd het kort voor jouw oude vermoeide brein.

        Door een slappe houding tegenover uit middenklasse komende "zielige" Angolese minderjarigen, blijven Angolese families hun zonen onbarmhartig naar het rijkste deel van Europa sturen. Moet je niet willen. Sterker: het is ronduit onethisch.

Recente berichten

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

13 minuten geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

43 minuten geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

1 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

9 uur geleden

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

9 uur geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

10 uur geleden