Categorieën: Nieuws

Hondvriendelijk Groningen ontevreden over losloopbeleid

De Vereniging Hondvriendelijk Groningen is niet tevreden over het huidige losloopbeleid. De gemeente kwam vorig jaar met het idee om de hondenbezitters zelf te laten kiezen wat een geschikte uitlaatplaats zou zijn.

De gemeente zei er niet bij dat de loslooproutes die in de stedelijk ecologisch structuur vielen per defintie niet goedgekeurd zouden worden. Van de ruim 60 aanvragen voor een losloopgebied werden er maar 9 goedgekeurd.

Hondvriendelijk Groningen legt zich er niet bij neer en gaat strijden voor meer losloopgebieden en grotere gebieden in het Noorderplantsoen.  “De honden zorgen echt niet voor overlast, ruim 95% van de gebruikers van het plantsoen ondervind geen hinder,” aldus Wil Driessen van de vereniging.

Gerrit de Haan

Bekijk reacties

  • Hondenbezitters moeten eens bedenken hoe vervelend is om lastig gevallen te worden door anders mans hond. Geef ze 1 vinger en ze willen meteen de hele hand. 1 loslooproute is meer dan genoeg en wat mij betreft al teveel!

    • Dan ga je toch niet lopen in die losloopgebieden!

      En angst voor honden is goed te behandelen, niet alles waar je bang voor bent hoeft weggestopt te worden. Maar ja wegstoppen is makkelijker dan dat je zelf bezig moet met je angsten.

      OT: Juist door het hebben van te weinig losloopgebieden in Groningen zijn er meer incidenten tussen honden onderling en mensen en honden omdat je ze dwingt allemaal naar 1 gebied te gaan.

  • Hondenbezitters moeten zich ook beseffen, hoe ze het woonplezier van hun buren kunnen vergallen .. woef , woef .. met burenruzies als gevolg

    • Weer zo'n ongenuanceerde galbak opmerking en zeker generaliserend. Als je daar last van hebt moet je in een hutje op de hei gaan wonen en niet in bewoond gebied met buren.

      Als je last hebt van blaffende honden moet je met je buren gaan praten, geeft dat geen resultaat na meerdere pogingen dan kun je de politie inzetten want continue blaffende honden valt onder geluidsoverlast. En de meeste hondenbezitters hebben daar wel oor voor als de buren klagen over de hond.

  • Aanlijnen die poepfabrieken! En ruim de stront van je beest op. Bij ons in de straat ook zo'n aso die z'n hond overal maar laat schijten.

  • eehh wie heeft er nou last van wie? lijkt het je niet logischer dat mensen die zonodig een van-nature-aggresief dier los willen laten lopen ver van de beschaafde bewoonde wereld gaan wonen ?!

  • Hondvriendelijk Groningen is bereid voorlichting over honden te geven op scholen teneinde vooroordelen uit de weg te ruimen en kinderen te leren hoe je verantwoord moet omgaan met honden. Dat lijkt me gezien sommige ongenuanceerde reacties hierboven geen overbodige luxe.

      • Dit is wat men noemt een gotspe.Zullen we niet eerst eens de HONDENBEZITTERS "leren hoe je verantwoord moet omgaan met honden "?!
        Les 1 : oogkleppen af.
        Les 2 : verander de term VOOR-oordelen eens in NA-oordelen.

  • Meer losloopgebieden?
    OK, als baasjes hun honden wat beter opvoeden... maar helaas is dat lang niet altijd het geval.

  • Beste mensen, achter gebleven afval van zonaanbidders in het losloopgebied van het Noorderplantsoen, wat gaan we hier aan doen?? Ik heb vanmorgen een flinke sate prikker uit de keel van mijn hond moeten trekken vanwege wéér overal ronsslingerd afval van mensen in het losloopgebied! Gelukkig is zij oke maar dit had ook anders kunnen lopen. Ik kan dus niet meer veilig met mijn honden wandelen op de plek die we eindelijk, na veel gedoe, toegewezen hebben gekregen omdat mensen niet hun verantwoordelijkheid nemen om na het eten hun zooi op te ruimen. Elke ochtend is de gemeente met man en macht bezig alles op te ruimen maar helaas te laat qua het uitlaten van de hond. Er ontstaan de laatste tijd steeds meer fikse discussies en ruzies tussen zonaanbidders in het losloop gebied en hondenbezitters vanwege het feit dat zij niet rustig hun kippetje kunnen bakken op de gloeiend hete bbq's waar onze honden heel logisch op af komen. Er wordt zo bovenop ons gezeten met het opruimen van poep maar je eigen zooi opruimen is allemaal maar toelaatbaar??? Ik ben absoluut voor het delen van dit gebied, ook met de niet hondenbezitters maar dit loopt de spuigaten uit!! Honden worden getrapt en weg geschreeuwd, bazen worden tot hun verantwoording geroepen, soms tot ruzie aan toe, er MOET hier wat aan gebeuren!! Wat gaan we hier in godsnaam aan doen voordat dit gigantisch uit de hand loopt?? In de reactie hieronder de foto's toegevoegd van vanmorgen in het losloop gebied!7

Recente berichten

Twee zeearenden geboren in De Onlanden: “Dit is heel erg bijzonder”

In natuurgebied De Onlanden zijn de afgelopen dagen twee zeearenden geboren. Boswachter Bart Zwiers van…

3 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

3 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

4 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

4 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

5 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

13 uur geleden