Categorieën: Nieuws

Gemeente zoekt herintredende vrouwen

De gemeente wil de economische zelfstandigheid van vrouwen vergroten. Nu kan de helft van de vrouwen in Nederland niet op eigen benen staan. Het Stadsbestuur heeft daarover afspraken gemaakt met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn.

De gemeente heeft 31 deals gemaakt met onder meer vrouwencentrum Jasmijn, de NS, Groningen Seaports en de Regionale Opleidingscentra. De afspraken moeten er onder andere voor zorgen dat meer vrouwen aan het werk gaan, zoals in de sector techniek.

De gemeente gaat daarom, samen met een aantal partners, op zoek naar 25 herintredende vrouwen die een opleiding tot leraar techniek willen volgen bij het Noorderpoort College. Ook wordt gezocht naar kandidaten voor werkervaringsplaatsen bij Groningen Seaports, Noorderpoort en Gasunie.

Vandaag kwamen honderden vrouwen samen op het congres: Kracht on tour. Het congres moet eraan bijdragen dat talent van Groningse vrouwen optimaal wordt benut. Wethouder Mattias Gijsbertsen zei, als enige man in een zaal vol powervrouwen, dat de vrouwen wel wat brutaler mogen zijn als het op sollicitaties aankomt. Wel benadrukt hij dat het belangrijk is jezelf te blijven omdat juist vrouwelijke kwaliteiten waardevol zijn voor een organisatie.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Wat zijn in godsnaam vrouwelijke kwaliteiten?
    En wie kan je anders zijn dan jezelf?
    Wat moeten we met zo'n vat vol algemeenheden? Het verschil maken?

    Mattias Gijsbertsen, kerel: Zeg eens op.

    • One die vrouwelijke kwaliteiten daar bedoeld hij zichzelf mee. Wat een raar verhaal . Nu kan de helft van de Nederlandse vrouwen niet op eigen benen staan. Onzinige uitspraak ik denk dat de nederlandse vrouwen prima op eigen benen kunnen staan. En als enige man in de zaal klopt ook niet.

    • Vrouwen kunnen baby's poepen! Iedereen is zichzelf wel eens even niet en het vergt natuurlijk wat energie om een vat vol bijzonderheden te verzinnen.

      • Wie ben je dan als je jezelf even niet bent?
        Zoiets als:
        'Oeps daar schoot mijn vuist opeens uit. Sorry, ik was mijzelf even niet!'
        Het is meer dan een woordraadseltje.

    • Die Gijsbertsen heb ik inderdaad ook mijn twijfels bij. Ik dicht hem ook wel wat vrouwelijke kwaliteiten toe inderdaad.

  • De helft van de vrouwen kan dus niet op eigen benen staan. Hoeveel daarvan zitten verplicht thuis, komen uit landen zonder opleiding. Want volgens mij kunnen geboren en getogen Nederlandse vrouwen heel goed op eigen benen staan, als ze de kansen die ze hebben gekregen ook hebben gegrepen.

      • Zelfde Jack die - compleet los van elke werkelijkheid - stelde dat Somalische vluchtelingen zo lekker meedraaiden.

        Een verwarde oude man is het.

      • Niet zo jokken VSH, dat is niet zo netjes!

        Of even precies aangeven wanneer en waar ik dat heb gezegd.

      • Jack.

        27 maart om 09u33.

        Reactie bij topic over Gary Domingo (Gvav komt in actie voor vluchtelingoedemorgen).

        Jokken laten we aan jou over Jack. Dat is een van jou goedkope trolltrucjes.

      • Iemand van jokken beschuldigingen, en dan als die beschuldiging niet klopt, niet even je excuses aanbieden?

        Kleine oude man dat je bent.

        Over Gary en "Mauro". De rijkere Angolezen die door familie als "vluchteling" naar Nederland werd gestuurd, is er een stuk op de NOS site dat heet "Holland was hip bij Angolezen".
        Misschien brengt dat stuk een klein beetje licht in jouw duistere en gammele bouwwerk van jaren zeventig dogma's.

      • Je leeft echt in je eigen geconstrueerde werkelijkheid waarin feit en fictie niet meer te onderscheiden zijn.

      • Wel leven allemaal in uit feiten en ficties (aannames) geconstrueerde eigen werkelijkheid.

        De ene (de makkelijk te brainwashen, autoriteitsgevoelige, en in jaren zeventig dogma's gevangen bejaarde) meer dan de andere.

        Het stuk over minderjarige Angolezen op de NOS site al gelezen? En hoe zit dat nu met die zo lekker meedraainde Somaliers? Volgens mij bestaat de hoofddagbesteding bij Somalische man in Nederland echt uit qat kauwen. Ik ben ze als collega nooit tegen gekomen in ieder geval. Of werken ze net als steeds meer Chinezen als specialist in het UMCG?

      • Hier gaat Wacko Jacko weer niet op in VSH, dat weten we zo langzamerhand wel. Een hele grote mond maar weinig inhoud. Leuk om een beetje te jennen zo'n figuur, maar meer ook niet.

    • Daar gaan we weer: de allochtonen krijgen de schuld!
      Die PVV'ers zijn toch echt heel sneue types.

  • Gister een opmerkelijke interview gezien op de tv. Uit onderzoek blijkt dat (zelf) moordenaars die anderen meenemen in hun zelfmoord altijd mannen zijn. Of het nu die piloot is die het vliegtuig neer liet storten, of de jongeren in Amerika die op scholen rond gaan schieten. Of bijvoorbeeld die man die inreed op publiek tijdens koninginnedag. Kennelijk is er toch iets dat vrouwen niet kunnen, ik vind dit wel een vrouwelijke kwaliteit… haha

      • Vrouwen weten zich prima te redden in de maatschappij. Toen alette Jacobs er mee begon heeft zij niet kunnen voorzien wat het resultaat nu is . Vrouwen redden zich beter dan mannen. Dat is allang bewezen. Een man die een echtgenoot of vriendin heeft pressteerd beter dat hebben recente onderzoeken bewezen.dat er nog steeds minder vrouwen aan de macht zijn of hoge functies bekledenkomt door de egotrippers die de manager spelen en het een afgang vinden als er een vrouw beter ontwikkeld en meer inzicht hebben dan deze zielige mannetjes .En als er nog een in de kinderschoenen staat is dit marcje wel. Dat bewijst hij maar weer eens met deze opmerking.

    • Mannen zijn hufters. Ben ik als feminist met je eens.

      (Jammer genoeg kiezen vrouwen voor voortplanting liever een wat testosteron-rijke man, met de manlijke agressie die daar mee gepaard gaat, dan een minder agressieve softie. Ook in het Westen waar vrouwen vrije partnerkeuze heeft. Als vrouwen hun maandelijkse vruchtbaarheidstop bereiken, kiezen ze voor de brede kaak en flinke biceps)

    • Je weet beter. Neem de Tsjetsjeense vrouwen in het theater in Moskou. Zij waren zelfmoordstrijders. Verder zijn er Palestijnse vrouwen, meisjes ook die zichzelf opblazen om anderen mee te nemen in de dood. Er zijn meerdere voorbeelden.

      • Het ging in de reportage om mannen die zelfmoord wilden plegen en daarmee anderen meenamen. Niet om mensen die om politieke redenen / terroristische redenen mensen wilden vermoorden en daarbij zichzelf ook ombrachten. Dat is een heel ander uitgangspunt.

      • zie mijn reactie niet staan, misschien komt hij nog e anders nog even de kern;
        Ji hebt het over mensen die een terroristische daad plegen en daarmee zichzelf opofferen voor hun doel. dat is een heel ander uitgangspunt.

  • Hoe zo persoonlijke aanval marcje. Raak je steeds gefrustreerder omdat je meer tegengas krijgt.
    Kom dan niet met zo,n opmerking die totaal niet waar is. Het staat allang niet meer in de kinderschoenen maar dat begrijp jij natuurlijk niet.

Recente berichten

Rustig nachtje voor Pro-Palestina demonstranten bij Harmoniegebouw

De actievoerders bij het Harmoniegebouw, die sinds maandagochtend een tentenkampje hebben opgezet bij de ingang…

15 minuten geleden

Noordelijke boeren en tuinders lanceren spandoekenactie

LTO-Nederland lanceert dinsdag een massale publieksactie. In de provincie Groningen worden 209 spandoeken opgehangen, waarop…

1 uur geleden

Nieuwe afdeling in UMCG moet druk op Spoedeisende Hulp terugdringen

Het UMCG neemt vandaag haar nieuwe Critical Decision Unit in gebruik. De nieuwe afdeling die…

2 uur geleden

Basketballers De Groene Uilen uitgeschakeld in play-offs promotiedivisie

De heren van basketbalvereniging De Groene Uilen zijn zondag uitgeschakeld in de play-offs om het…

13 uur geleden

Dinsdag veel zon, droog en zomers warm

Dinsdag zet het warme weer nog even voort. De zon is er volop en de…

14 uur geleden

Studenten brengen gestolen politieagent op Meikermis terug (update)

De gestolen politiepop is weer terecht. Jolige beschonken studenten hebben de nepagent zondagnacht van de…

14 uur geleden