Categorieën: Nieuws

Gemeente wil anders samenwerken met burger

De gemeente wil ontdekken hoe zij op een andere manier met inwoners en organisaties kan samenwerken en tot betere resultaten komen. Daarvoor gaat ze met zeven verschillende thema’s aan de slag in zogeheten ‘Veranderlabs’.

Dit staat in het collegeprogramma ‘Voor de Verandering’. In een veranderlab leren en experimenteren alle betrokkenen met elkaar zoals bewoners, college, raad, ambtenaren, wetenschappers en ondernemers.

De labs gaan over innovatie sociale zekerheid, wijkgericht werken, binnenstadsdistributie, het A-kwartier, welstand in de Schilderbuurt, sporten in Hoogkerk en dagbesteding in Zuid. Iedereen die wil bijdragen, kan aansluiten.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

    • Volgens mij niet. De gemeente is in ieder geval bereid tot verandering. Dat is meer dan je van sommige reaguurders kan zeggen.

      • Misschien kunnen jullie leren eens te kappen met dat kinderachtige gescheld over en weer?

        Dan worden de reactiepagina's van deze site misschien weer eens leuk om te lezen, in plaats van de kleuterzandbak die het nu is.

      • O.Kars.

        Ouwehoeren hoort bij ons Stadjers.

        De grote Latinist Agricola prees vele honderden jaren terug ons al om onze communicatieve vaardigheden.

  • Zodat nog meer besluiten het predikaat `in overleg met de bewoners' kunnen worden genomen? Die kennen we al, daar trappen we niet meer in.

  • Gelet op de ellende willen de meeste reaguurders in overleg en verandering, echter het aantal studenten incl. bijbehorende woon ellende wordt nog altijd geen halt toegeroepen, al heeft het geschreeuw van de door Marc Marie aangehaalde reaguurders wel zoveel effect gehad dat de verantwoordelijk wethouder nu dan toch in wil gaan grijpen.

    • Middenwegen ik hoop dat je gelijk hebt maar deze wethouder gaat wat de studentenhuisvesting betreft gewonnen door. Dit is slechts een schijn beweging zodat hij straks kan zeggen. Zie je wel de bewoners in de wijken hebben geen enkele moeite met veel studenten in hun straat of wijk. Het is een PvdA,er dat zegt genoeg.

  • Wanneer de gemeente een poging doet om nieuwe samenwerkingsvormen met de burger te te zoeken dan deugt het niet en wanneer ze dat niet wil dan deugt het ook niet.
    Dat is kort samengevat het standpunt van een aantal vaste reageerders op dit forum.
    Wat zullen deze mensen straks teleurgesteld zijn wanneer het Groninger Forum een succes blijkt te zijn!

    • jack er zijn ook anders denkende mensen in deze stad. Dat jij daar problemen mee hebt is wel duidelijk. Maar om daar elke keer zo op te reageren zegt al dat je meningen van anderen afdoet met negatief commentaar en kom je inderdaad over als alles wat de gemeente onderneemt is goed. Dan komt je inderdaad over als aan het handje van de gemeente lopen.
      Je beschuldigd anderen maar neemt er zelf ook deel aan.Wordt eens wakker dan zie je dat de gemeente niet alles goed doet. Het is soms bij het slijmerige af zoals sommige personen al hebben gezegd.Jammer dat je dit doet.

      • Je leest mijn reacties slecht. Wanneer je iets meer moeite zou doen dan zie je bij mij een kritische houding t.o.v. overheden, politieke partijen en allerlei andere instituten. Waar ik moeite mee heb is een aantal vaste reageerders die vinden dat helemaal niets deugt. Ik vind het de moeite waard om dan wat tegengas te geven.

  • Wij zijn verhuisd naar een andere gemeente . De aanhoudende geluidsoverlast,het chaotische fiets en scooter verkeer ,de onveiligheid wat al vele jaren gaande is ,heeft ons zover gebracht.Jammer, alle aandacht van de gemeente gaat naar studenten en jongeren.De rest van de inwoners telt niet mee.

  • De burger is voor de gemeente alleen intressant als melkkoe voor onzinprojekten zoals het forum te bekostigen, meer niet.

  • Het Groninger Forum/Huis van Niets zal, zolang het gratis is en blijft (tenminste zolang de gemeente er structureel miljoenen per jaar achteraan wil steken/en blijvend mag gaan steken van de gemeenteraad) een redelijke bezoekersstroom gaan kennen, tenminste tot het nieuwe er vanaf is en de bibliotheekbezoekers niet (langer) meegeteld gaan worden. Op het moment dat er voor het Forum/Huis van Niets betaald dient te gaan worden in de vorm van entree tot bepaalde afdelingen, zal het succes snel omslaan in teneur en zal blijken dat de naam Huis van Niets haar naam eer aan zal gaan doen.
    Maar op datmoment zijn de verantwoordelijke bestuurders initiators allang uit deze gemeente verdwenen en zal het ook al diverse directeuren en leidinggevenden heben gekend welke geslachtofferd zijn ten faveure van een verantwoordelijk bestuurder.

      • Marc Marie

        Ik reageer enkel op de laatste zin van een posting door Jacques gepost op 23 maart om 21.24

        Lees echter geen veroordeling van jou waar het om Jacques zijn posting gaat.

      • Die ging dan ook grotendeels over het onderwerp en de reacties daarop. Het forum werd slechts illustratief gebruikt.

  • De Meeuwerdeweg is met de aanstaande sloop van de twee historische panden aan het begin van de weg (Westkant) en nieuwbouw op plek van bloemenwinkel een Almere achtige straat te worden.

    Laat die plaatselijke politiek (en met hen ROEZ, Hans Pijlman en projectontwikkelaars) in de stront zakken. Groningen-vijandige elementen zijn het. Vies volk.

      • Je kunt met reageerders van mening verschillen over de inhoud van hun reactie en over hun stijl.
        De bijdragen van sommigen, zie de laatste alinea van de bijdrage van VSH, is uitsluitend er op gericht om een groep mensen verdacht te maken en te beledigen zonder enige inhoudelijke onderbouwing.
        Wanneer iemand tegen dit soort reageerders ageert dan heeft dat niets te maken met een inhoudelijk verschil van mening maar wel met de 'stijl' van iemand.
        Ik doe dus iets heel anders dan wat jij schreef, ik hoop dat je het verschil begrijpt.

Recente berichten

Wall House tijdens Pinksteren geopend: “Tentoonstelling ’thuis’ te zien”

Wall House aan de A.J. Lutulistraat is tijdens het hele Pinksterweekend geopend. In het gebouw…

32 minuten geleden

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in…

2 uur geleden

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…

3 uur geleden

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…

4 uur geleden

Schade bij brand in café winkelcentrum Lewenborg

In een café in winkelcentrum Lewenborg heeft zondag in het begin van de middag brand…

4 uur geleden

Twee zeearenden geboren in De Onlanden: “Dit is heel erg bijzonder”

In natuurgebied De Onlanden zijn de afgelopen dagen twee zeearenden geboren. Boswachter Bart Zwiers van…

8 uur geleden