Donar naar bekerfinale

sport

Donar heeft de finale om de NBB-beker gehaald. In een met 3500 toeschouwers prima gevuld Martiniplaza wonnen de Groninger basketballers met 85-80 van ZZ Leiden, en dat was genoeg, na de eerder met 1 punt verschil verloren wedstrijd in Leiden.

Donar ging goed van start, mede door een ontketende DeJuan Wright, die al in het eerste kwart tot 12 punten kwam. Aan de andere kant was het Rogier Jansen, die 4 driepunters op rij raakte. Het kwart eindigde bij 24-16. In het tweede kwart was Leiden duidelijk sterker, en bij rust was de stand gelijk: 39-39.

In het derde kwart liep alles goed bij Donar, en het verschil liep op tot 64-50, eind derde kwart. In het begin van het laatste kwart werd het verschil eerst nog 17 punten (67-50), maar daarna lukte er nog maar weinig. De Groningers gaven de wedstrijd nog bijna uit handen, maar de winst werd uit het vuur gesleept.

Topscorers bij Donar waren DeJuan Wright met 29 punten, Lance Jeter met 15 punten en Sean Cunningham met 13 punten. Bij Leiden maakte oud-Donarspeler Rogier Jansen 25 punten (waaronder 8 uit 11 driepunters).

De bekerfinale wordt gespeeld op zondag 29 maart in Zwolle. Tegenstander is SPM Shoeters uit Den Bosch of Landstede uit Zwolle.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *