Dankzij workshops proeven aan onbekende vakgebieden

Fotograferen, een robot maken of de perfecte dans instuderen. Het kon donderdag allemaal tijdens een bijzondere workshopmiddag op de Leon van Gelder school.

“Vierdejaars leerlingen hebben deze middag georganiseerd voor tweedejaars leerlingen”, vertelt docent Saskia Papousek. “Daarmee bereiken we als school twee doelen, want enerzijds krijgt een groep leerlingen ervaring met het organiseren van events en anderzijds krijgt een groep ervaring door te proeven aan onbekende vakgebieden door middel van workshops.”

“Ik vind het echt ontzettend leuk”, zegt leerling Mark Kommerij, terwijl hij met een groot stanley-mes in de weer is. “We maken namelijk vanmiddag een robot, en momenteel ben ik bezig met het uitsnijden van een arm.”

Papousek is erg tevreden. “De leerlingen hebben ontzettend hun best gedaan om er een leerzame middag van te maken, en als ik dan zie dat alle puzzelstukjes op hun plaats vallen, dan kan ik daar erg van genieten.” Vanwege het succes wordt overwogen om volgens jaar opnieuw een workshopmiddag te organiseren.