Categorieën: Nieuws

10 Kilometer storing, 120 minuten vertraging

“Dit meen je toch niet hè?” Vraagt een mevrouw aan niemand specifiek. “En hoe kom ik dan nu in Zuidhorn?” Treinreizigers tussen Groningen en Leeuwarden hadden maandagavond flinke overlast vanwege een stroomstoring.

Het is 17.41 uur. Op spoor 4a staat de sneltrein op het punt om te vertrekken. “Dames en heren”, klinkt de stem van de machinist via de intercom. “Ik heb slecht nieuws. We hebben te maken met een onbekende storing waardoor deze trein niet zal vertrekken. U dient allen deze trein te verlaten, want we gaan deze afsluiten.”

“Niet weer hè”, zegt een meneer van middelbare leeftijd tegen een mede-reiziger. “Vorige week liep er een kudde schapen op de rails, en nu dient zich weer een storing aan.” Een vrouw met donker haar die ergens in de veertig is maakt zich ondertussen druk hoe ze met haar vouwfiets in Leeuwarden gaat komen. Reizigers wijzen haar op de stoptrein die op spoor 6a klaar staat.

Maar ook die trein gaat niet rijden. Een rangeer-machinist die op het perron staat te wachten wordt bedolven onder de vragen. “Het enige dat ik weet, dames en heren, is dat er bussen besteld zijn, en dat jullie het beste naar de voorzijde van het station kunnen lopen”, zegt de man in zijn groen-gele-hesje.

Via de stationsomroep en via de apps wordt ondertussen bekend gemaakt dat er door een stroomstoring de komende uren geen treinverkeer mogelijk is tussen de stad en Zuidhorn. “Volgens mij komen daar de bussen aan”, zegt een student, terwijl hij wijst naar een colonne touringcars. “Dit is wel heel luxe hoor”, zegt een meneer in pak terwijl hij zich laat zakken in de stoel van de luxe dubbeldekker. “Een pleister op de wond. Voor tien kilometer storing twee uur vertraging. Ik ben benieuwd wat de rest van de week gaat brengen.”

De storing tussen Groningen en Leeuwarden was uiteindelijk rond 20.30 uur verholpen.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

10 minuten geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

47 minuten geleden

Marja Pruis nieuwe gastschrijver van de RUG

Journalist, columnist en schrijver Marja Pruis is de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen 2024-2025.…

2 uur geleden

Archeologische vondsten in Ten Boer te bezichtigen

Diverse archeologische vondsten zijn momenteel tentoongesteld aan de A.H. Homanstraat 23 in Ten Boer. (meer…)

4 uur geleden

Koen Schuiling: teleurstelling over Ter Apel, opluchting over Lelylijn

De Groninger burgemeester Koen Schuiling, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Noord, is zwaar teleurgesteld dat…

4 uur geleden

Files in Helpman door afzetting van de Helperzoom

Er staan deze weken flinke files in Helpman. Dat is het gevolg van de afsluitingen…

5 uur geleden