Categorieën: Nieuws

Zestig banen weg bij ABN AMRO in de stad

Er verdwijnen in Groningen zestig banen bij de ABN AMRO bank. Dat zeggen de vakbonden FNV en CNV. De afdeling Accounts & Customers in de Geulstraat gaat dicht.

Een deel van het werk gaat naar India en een deel verhuist naar Rotterdam. De bonden zijn tegen het verlies aan werkgelegenheid in Groningen, omdat de regio al zwaar getroffen is door de werkloosheid.

Ook in Nijmegen sluit ABN AMRO een kantoor. Daar werken 20 mensen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • dan kan je wel tegen het verlies van werkgelegenheid zijn maar ook de meeste bondsleden zullen de laatste 10 jaar waarschijnlijk niet al te vaak een bankgebouw meer van binnen hebben gezien..

    • Nee, want de afgelopen jaren is de dienstverlening systematisch uitgehold door dé bank. En tja, dan blijf je "plotseling" met teveel personeel over. Het is toch van de zotte dat de bank aan de Grote Markt al een hele tijd niet eens meer een kasbalie heeft?

  • Dat een staatsbank (want dat is het volgens mij nog) werk naar India versleept vind ik niet kunnen.

  • De stad Groningen en de provincie staat straks bol van de vrijwilligheid. Het is de trots van de lokale gevestigde politieke partijen. 50 % van de mensen die helaas zijn aangewezen op een uitkering doet aan vrijwilligheid. Wat waren ze trots deze lokale gevestigde politieke partijen. Je behoort straks tot de elite als je een baan hebt, dat straks een inkomen op het niveau van een minimumloon presteert. Men doet te veel in Groningen aan partijpolitieke spelletjes. De één vind de auto belangrijk en derhalve het geldverslindend project 'de ringweg'. De ander vind 'groen' belangrijk en derhalve het geldverslindend project 'de tram' etc. Ondertussen gebeurt er niks als essentieel en zal de armoede alsmaar verder overwoekeren.

  • Dit gebouw is niet eens als bank herkenbaar, staan geen logo's op (op deze foto nog wel). Tja, de dienstverlening naar India verplaatsen, alleen omdat dat goedkoper is, ik vind het nogal wat. Had ik niet verwacht van Gerrit Z.

  • Als ik geld wil storten dien ik 17,50 bij te dragen aan de verwerkingskosten. Als ik een ouder iemand met angsten en beven zie pinnen, bang om overvallen te worden, maar een andere keuze heeft zo iemand niet meer, vraag ik mij geregeld af: waar is het misgegaan in de digitale wereld, het had ons moeten ondersteunen, maar in de loop der jaren(b)lijkt het ons leven meer en meer te zijn gaan bepalen.

    Op mijn vraag aan de baliemedewerker bij een ABN AMRO kantoor waarom er niet nog gewoon een kasfunctie aanwezig was, al was het enkel maar om dienstverlenend richting de (oudere) klanten te zijn, riep deze naar een geldautomaat wijzend:wat zou je denken? Waarop ik hem antwoorde: maar wat doe jij hier dan de hele dag?

  • De hele bancaire wereld is natuurlijk in een gigantisch tempo veranderd met grote gevolgen voor klanten en personeel.
    Het is allemaal erg gemakkelijk en heel snel om bankzaken te doen. Geen papieren gedoe meer of in de rij bij een balie.
    Keerzijde is dat er werkgelegenheid verloren is gegaan. Bij innovaties is dat wel vaker de consequentie. Daar kun je je over beklagen maar is niet beinvloedbaar en onomkeerbaar. Wonden likken en verder met je leven en iets anders zoeken of een opleiding volgen.

  • Belachelijk dat een staatsbank geld popt naar India waar ze dus meteen al onze gegevens ook inzien.

    Geen problemen met banken, blij dat er pinautomaten zijn. En als je wat moet bij een bank dan vindt ik er wel 1 in de buurt die diensten aanbiedt, er zit ook geen videotheek, bakker of patatzaak op iedere hoek. Valt me wel op dat ze naast het verminderen van de diensten wel de prijzen blijven verhogen, ze moeten de belastingcenten die wij de banken via de overheid hebben geleend natuurlijk wel zelf betalen.

    • Er zijn weinig landen waar de banktarieven zo laag zijn.

      Tot nu toe heeft de nederlandse staat miljarden verdiend aan de steunverlening aan de banken tijdens de bankencrisis.

  • dijh, Zalm is een VVD er en deze is er alleen voor de grote aandeelhouders en niet voor de burger. Het is wel triest dat een bank die door mismanagement gered moest worden door de gewone Nederlander werk naar elders verplaatst.

  • Er zijn weinig landen waar de banktarieven zo laag zijn.

    Tot nu toe heeft de nederlandse staat miljarden verdiend aan de steunverlening aan de banken tijdens de bankencrisis

    Waar diezelfde banken wereldwijd door ongebreidelde kredietverlening aan elk en iedereen de hoofdschuldige waren en zijn aan diezelfde wereldwijd ontstane kredietcrisis.

    • Helemaal mee eens.
      De banken zijn zeer zwaar de fout in gegaan op een enkele uitzondering na.

      Ik vond wel dat ik een paar relativerende opmerkingen moet maken. Bankieren is nu bijna gratis, een credit card kost een paar tientjes en via een app of site gaat het allemaal veel sneller en veel gemakkeljker dan een paar decennia geleden.

Recente berichten

‘Zondag zonovergoten, ook komende dagen veel zon”

Het is de komende dagen aantrekkelijk voorjaarsweer. De zon laat zich vaak zien en de…

4 uur geleden

PKC’83 speelt zich vrijwel veilig na winst op GVAV Rapiditas

PKC'83 won zaterdagavond de stadsderby tegen GVAV Rapiditas met 2-1. PKC speelde zich daardoor bijna…

5 uur geleden

Gorecht houdt zicht op nacompetitie na zege op FC Lewenborg

Door een 4-2 overwinning zaterdagmiddag op laagvlieger FC Lewenborg houdt Gorecht nog zicht op een…

5 uur geleden

Helpman wint topper tegen Groen Geel in 3C

Na de Clash van FC Groningen op vrijdagavond stond zaterdagmiddag de Kraker van Corpus op…

6 uur geleden

Verlengingsperiode seizoenkaarthouders FC start aanstaande maandag

Seizoenkaarthouders van FC Groningen kunnen vanaf maandag 12.00 uur hun seizoenkaart verlengen. Men ontvangt hier…

6 uur geleden

Vreedzaam protest op Broerplein bij Academiegebouw

Een groep van zo'n 150 tot 200 personen demonstreerde zaterdagavond op het Broerplein bij het…

7 uur geleden