Categorieën: Nieuws

“Werklozen uit de regio bij grote projecten aan de slag”

De PvdA en de SP willen de garantie dat mensen zonder baan uit de stad en de provincie aan de slag gaan bij de grote projecten die de komende jaren uitgevoerd worden.

Het gaat onder meer om de aanpak van de zuidelijke ringweg en het stationsgebied. Beide partijen zeggen dat bij de bouw van de Eemscentrale tienduizenden mensen zijn ingezet, maar dat er nauwelijks mensen uit de regio aan het werk konden.

Dat zou gebeurd zijn door dubieuze constructies met uitzendbureaus. De PvdA en de SP  willen dit bij de projecten in de stad voorkomen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Goeie zaak, maar die werklozen moeten natuurlijk wel gekwalificeerd zijn. Bouwplaatsen van grote projecten zijn gevaarlijk voor mensen die niet weten hoe ze er veilig moeten werken. Maak een noordelijke pool voor werkloze bouwvakkers en wegenbouwers die bij grote projecten aan de slag kunnen en die ook zorgt dat de mensen up to date blijven op hun vakgebied.

  • Beste mensen/kiezers vergeet deze draai want ik heb van 2004 tot heden hier voor gevochten en tegen dovemans oren en werd tegengehouden door de VVD en PVDA dus stem lokaal.
    Lijst 13 Red het Noorden plaats 2 P.C.J.Muijzert

  • zouden er verkiezingen zijn? Kan iemand even kijken of er Polen of Nederlanders aan het forum werken. Want dat zou betekenen dat men allang achter de feiten aanloopt. Ik zag bij Geenstijl.nl dat Polen nu het binnenhof opknappen.... Hebben de partijgenoten in Den Haag dus zitten slapen. Zo zie je maar, je hebt niets aan die 'connecties' in Den Haag. Bovendien zal men het moeten uitbesteden en dan kiest men voor het goedkoopste.

    Geloof deze onzin praatjes maar niet. Goede plannen, die ze toch nooit zullen uitvoeren.

    • Ik was recent in Amsterdam, waar ik in het RAI gebouw moest zijn en waar veel standbouwploegen tegenwoordig uit Poolse werknemers bestaan, Polen welke tegen het miniumloon aan het werk zijn, waar veel Nederlanders, de goede werkwilligen niet te na gesproken zeg ik er uitdrukkelijk bij, een uitkering ter hoogte van hetzelfde minium preferen boven een betaalde baan.
      Of ik dit goedkeur? Ik zie ook liever dat een werkloze Nederlander deze baan heeft, maar zolang werken geen verplichting is of ooit zal gaan worden in dit land, zolang zul je ook Poolse of werknemers uit een ander EU land hier aan het werk zien.

      Het is hier ooit misgegaan met de Turkse medelanders, maar klaarblijkelijk heeft men daar nog altijd niet van geleerd.

  • Willem je hebt volkomen gelijk daarom weg met de Haagse politieke partijen VVD+PVDA en hun maatjes D66 + CHU + Groenlinks.
    Kies lokaal
    Als lokalen moeten we die Haagse bedillerij/bemoeizucht kwijt.Alle wegen in het Noorden in Provincie handen en Den Haag haalt Rijks Waterstaat weg.Dan kunnen we als provincie zelf de eisen stellen.Het is een van de redenen waarom ik me in de Provinciale Staten wil laten verkiezen om een vinger tussen de deur te krijgen.

    stem lijst 13 ,, Red het Noorden " plaats 2
    P.C.J.Muijzert

Recente berichten

Zonnig en aangenaam weer wordt de komende dagen zo nu en dan onderbroken door (onweers)buien

Flinke perioden met zon worden tot na het komende weekend nu en dan afgewisseld door…

9 uur geleden

Donar verrast met overwinning op Heroes Den Bosch

Donar heeft de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel…

10 uur geleden

Jaar van Anno Smith’ afgesloten met onthulling van mozaïeken picknicktafel in Indische Buurt

Inwoners uit De Hoogte, de Korrewegwijk en de Indische Buurt zijn de afgelopen weken druk…

11 uur geleden

Cultuurfonds en provincie zoeken kandidaten voor Groninger Cultuurprijzen

Personen, instellingen of groepen die een bijzondere impuls geven aan de culturele sector in Groningen,…

12 uur geleden

Deel van Zeeheldenbuurt krijgt geen stempas in de bus

De stempassen voor de Europese Verkiezingen van 6 juni hadden uiterlijk op 9 mei bij…

13 uur geleden

Gemeente roept Stadjers op: houd je katten tot half juli ’s nachts binnen voor de vogeltjes

De gemeente Groningen roept katteneigenaren op om hun huisdier tot halverwege juli 's nachts binnen…

14 uur geleden