Categorieën: Nieuws

Stad ontwikkelt woonvisie

De stad is bezig met het ontwikkelen van een Woonvisie. Wethouder Roeland van der Schaaf nodigt iedere stadjer uit om mee te doen.

In de woonvisie wordt onder andere bepaald hoe om te gaan met, jongerenhuisvesting, vergrijzing, rol van woningcoöperaties of de betaalbaarheid van wonen. Kortom alles wat met wonen en woonwensen te maken heeft. Sinds vandaag is de website woneninstad.nl actief, daar kun je reacties op achterlaten. En er komen nog stadsgesprekken..

De visie moet voor de zomer klaar zijn.Reageren kan ook via de website woneninstad.nl

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Als het kalf verdronken is, dempt men de put. Er is al teveel misgegaan op het gebied van studentehuisvesting om dat terug te kunnen draaien.

    • Ardien helemaal mee eens.Ook merkwaardig dat ze hier vlak voor de verkiezingen mee komen. Een pvda spel lijkt het wel. Met deze wethouder weet je zeker dat de wijken kapot gemaakt worden door nog meer studentenhuisvesting. Dus de uitslag is al bekent. De burgers van deze stad hebben massaal voor jongerenhuisvesting [studentenhuisvesting] gekozen. Jongerenhuisvesting voor alleenstaanden en beginnende stellen en ook nog betaalbaar prima.En een woonvisie is er volgens mij al lang.De uitslag is natuurlijk niet te controleren. Maar jack zal het hier totaal niet mee eens zijn.

  • Zal die PvdA'er die ik laatst sprak, en die ik zeer serieus neem, dan toch gelijk hebben toen hij zij dat Roeland veel meer bij de Stad-Groningers (mijn woordkeuze) betrokken is dan zijn voorgangers?

    Kan Groningen als Almere-op-de-Hondsrug afgewend worden? Kunnen karakteristieke industriële gebouwen/elementen behouden blijven? Kan de OH-kade een deel van zijn "industriële"/handelskarakter met karakteristieke rode bakstenen behouden? Mag de Verlengde Hereweg zijn laat negentiende eeuwse karakter behouden? En het Boterdiep zijn zeer verfrissende mix/tijdsgelaagdheid en zeker de jaren zestig (?) reclame-uiting van Bolt behouden?

    Gaan we nog wat behouden, of vinden we dat te conservatief en is Groningen over vijftig jaar niet van Almere te onderscheiden. Behalve dan dat Almere zeer gunstig ligt. Dicht bij de werkgelegenheid biedende, fraaie en historische steden als Amsterdam en Utrecht?

    • Gezien jouw eerdere bijdrages lijkt het mij uitgesloten dat een PvdA-politicus ook maar iets goeds kan doen in jouw ogen.

      Wel interessant om te lezen dat je vindt dat er sprake is van een verfrissende (?) mix/tijdsgelaagdheid bij het Boterdiep.
      Dat lijkt me het kenmerk van de hele Binnenstad van Groningen: een verfrissende (?) mix van bebouwing gebouwd vanaf de 17e eeuw tot nu dat een prachtig beeld geeft van hoe een stad zich ontwikkelt. En straks als slagroom op de taart ook nog het Groninger Forum. Een mooie invulling passend in de compacte stad visie. De populariteit van de stad bij toeristen en nieuwe bewoners kon hierdoor wel eens verklaard kunnen worden.

      • Ik heb het niet over een stad die voor 33% uit (post)moderne bagger uit de laatste vijftig jaar bestaat.

        Bagger ontworpen door Nederlandse "architecten" die - volgens Italiaanse architecten - minder onderricht in Nederlandse architectuurgeschiedenis krijgen dan dat de Italiaanse architectuurstudenten.

      • Dat zijn weer een paar meningen die verhuld zijn als feiten.
        Wel bijzonder dat je vindt dat alle bebouwing die is gerealiseerd na 1965 beschouwd moet worden als postmoderne bagger. Het postmodernisme ontstond veel later en is geïnspireerd door historische bouwstijlen. Ik dacht dat dat je wel aansprak.
        Modernisme is kennelijk ook niet goed. Er is niet veel wat je bevalt en dat is jammer, er is zoveel te genieten.
        De stad vormt een prachtige staalkaart van verschillende stromingen, dat maakt de stad zo aantrekkelijk!

        Welke Italiaanse architecten bedoel je?
        Ik zou het bijzonder vinden wanneer er Italiaanse architecten zouden zijn die naast hun opleiding in Italië ook nog eens deskundigheid bezitten over het Nederlandse architectuuronderwijs.
        Misschien zijn ze wel een beetje jaloers op het enorme internationale succes van Nederlandse architecten.

      • Volgens mij pak ik met "(post)modernisme" beide stromingen.

        Hoef geen stad als staalkaart. Als ik met de trein door de polder ga, weet ik wat voor een ramp de moderne Nederlandse architectuur is. Daarvoor hoeven in Groningen geen meer dan honderd jaar oude panden plat.

        Over Nederlandse architecten. Die Koolhaas is een zieke, misantropische parvenu die zich met een zwarte coltrui, hippe bril en wazige teksten heel knap heeft weten te hypen. Door een "Being there"-achtige dynamiek heeft zijn carrière een vlucht genomen.

        Over honderd jaar is Koolhaas niet meer dan een voetnoot in de donkere periode van Absurdistische Onmenselijkheid" die werd ingezet werd door beesten als Le Corbusier en Groupius.

        De uitspraak over Italiaanse architecten die verbaast zijn over het armoedige architectuurgeschiedenis-onderwijs in het Nederlandse architectuuronderwijs werd gedaan begin 2010 in de USVA. Een debat met Vincent van Rossem, Peter Drijver, een baasje van Onyx. In de zaal onder andere Ben van Berkel, VSH en de steeds kleiner wordende Gietema (die zijn mond niet durfde open te trekken).

      • Een beetje armoedige bron en ook nog volledig oncontroleerbaar en ook nog uit de tweede hand. Tja.

        Jouw mening is wel duidelijk, jammer dat je die vermengd met pseudofeiten, of onbewezen of oncontroleerbare stellingen vermengd met ongegronde verdachtmakingen en complottheorieën. Wel vermakelijk maar met weinig inhoud.

        Hoe staat het met het 'goede verhaal' ? Ik hoor er maar weinig over.

  • Het is weer verkiezingstijd, dus krijgen de inwoners ineens aandacht weer door mee te praten. Er is te veel misgegaan op het gebied van wonen. Groningen liberaliseert te veel. Een last die wij niet kunnen dragen in verhouding met andere landsdelen. Dit gaat op termijn grote consequenties vergen. Niet alleen op het gebied van wonen, ook de macro-economie zal zijn tol eisen op termijn in Groningen. Eerst maar 18 maart naar de stembus!

  • De gemeente richt dus een site op waar je naar hartelust kunt zeiken en klagen (de grootste hobby van de mensen hier) en toch is het alweer niet goed.

    • Beroepsklagers gaat het ook niet om de inhoud, het is een levensstijl.
      Wanneer ze een miljoen winnen in de loterij dan klagen ze over de kansspelbelasting.

    • Inderdaad Marc, op bovenstaande site welke slechts enkele dagen online schijnt te zijn, zag ik zag je naam alweer ergens onder een posting staan. Volgens mij moet je er zo langzamerhand wel je beroep van hebben gemaakt als poster op alle regionale forums, heb je geen solicitatieplicht meer?

      Mischien kun jij je wel als moderator opwerpen, lijkt mij voor jou wel een zinvolle invulling, in ieder geval nuttiger dan hetgeen jij dagelijks op allerlei site`s neerpoot.

      • Ik draag graag mijn steentje bij als de gemeente daar om vraagt middenweg. Wat jij daar allemaal weer van vindt zal me worst wezen.

  • Vroeger kon je als je door wat voor redenen (bijvoorbeeld pech) dan ook geen huis kon kopen, en als je maar lang genoeg punten verzamelde toch aan een huisje in een leuke buurt komen.

    Met dank aan die testosteronbuffel van een Bettie de Boer (kamerlid VVD) is die kans om zeep geholpen.
    De rest van je leven tussen de kwijlende, hijgende die hun baasje de portiektrap aftrekkende pitbulls. Een aangeboren afwijking als bijvoorbeeld een te laag serotonine-peil moet bestraft worden volgens de "liberale" "lichten" van de VVD.

    • Jouw bijdrage aan de woonvisie vind ik tot dusver een beetje magertjes. Ik had een doorwrocht verhaal verwacht maar je blijft een beetje steken in 'vroeger was het beter', met een wellicht persoonlijk getinte kreet dat het jammer is dat je pech had waardoor je geen huis hebt gekocht waardoor er nu een pitbull bij jou op het portiek woont.
      Van die honden moet ik ook gruwen, hun eigenaren word ik ook vaak niet vrolijk van. En dat met mijn optimistische karakter!

      Heb je niet voldoende tijd om je gedachten te ordenen en er een mooi verhaal van te maken voor de woonvisie? Of ben je nog steeds met dat andere 'goede verhaal' bezig?

      • Zelf geen vechthonden in de portiek. Een vrouwelijke kennis van mij werd eens met een Tokkie als nieuwe bewoner onder haar geconfronteerd.

  • Klinkt veelbelovend dat men nu lijkt te willen luisteren naar een deel van haar inwoners. Misschien dat men in deze gemeente nu tot besef komt dat het allemaal een beetje teveel van het goede is geweest met het jarenlange pamperen van de RUG, de Hanzehogedroomfabriek en de bijbehorende studerende- en lerende (tijdelijke)inwoners in deze gemeente.

    Ik hoop dat de zwijgende meerderheid in deze stad zich nu ook laat horen nu men zijn/haar mening via een site kan openbaren.

    Temeer daar deze groep inwoners door het ontberen van een vergadercultuur vaak niet bij machte zijn om zich in het openbaar te laten horen, waar dit voor de gemiddelde pro Forum aanhanger zijn/haar dagelijkse bezigheid is, gelet op de vergader- en overlegcultuur waarin de groep aanhangers veelal werkzaam zijn.

    Laat het nu niet gaan zoals het bijna overal in dit land en dus ook in deze gemeente gaat, te weten de uitspraak: ik kan er toch niets aan veranderen.

    Komend weekend maar eens in alle rust de nieuw gelanceerde site gaan bekijken.

    • Heb niet overdreven hoge verwachtingen. De marges zijn smal. Een deel is gereguleerd door het Rijk en een groot ander deel is geen voorwerp van bemoeienis van de overeheid, en dat is maar goed ook.

Recente berichten

Nieuwe zoektocht naar lichamen vijftien geëxecuteerde stakers Appèlbergen

Dit voorjaar is er een nieuw onderzoek gestart naar de vijftien vermiste lichaam van geëxecuteerde…

2 uur geleden

Honderden euro’s geboden voor kaartjes voetbalkraker Groningen tegen Roda JC

Op Marktplaats wordt er fanatiek geboden op kaartjes voor de voetbalwedstrijd FC Groningen tegen Roda…

2 uur geleden

Groningse brandweer herdenkt collega’s die tijdens Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen

Brandweer Groningen heeft zaterdag bij het oorlogsmonument aan de Sontweg een bloemstuk gelegd. Ook werd…

3 uur geleden

Gestolen scooter teruggevonden voor eigenaar aangifte kon doen

Politieagenten hebben zaterdagochtend een gestolen scooter aangetroffen terwijl er van de diefstal nog geen aangifte…

3 uur geleden

De Wijert wil sporthal in zuidelijke wijken, wethouder richt echter vizier op oosten en westen

Als het aan wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport ligt wordt er in de zuidelijke…

6 uur geleden

Ondanks monsterzege grijpt PKC’83 naast kampioenschap

Ondanks de monsterzege van PKC'83/Team Amoeri op ZVV Zwaag (10-1) grijpen de zaalvoetballer toch naast…

7 uur geleden