Categorieën: 112

Kalasjnikov in sloot Lewenborg gevonden

Aan de Steiger in de wijk Lewenborg is vorige week een kalasjnikov gevonden. Een vrouw wandelde vorige week dinsdag met haar zoontje langs de sloot en vond het wapen in het water.

In welke staat het wapen verkeerd wil de politie niet zeggen. Wel kan de politie zeggen dat het wapen niet gebruikt zou zijn bij recente schietpartijen in de stad.

Momenteel wordt er ballistisch onderzoek gedaan. Dat betekent dat de kogels van het wapen vergeleken worden met de informatie die bekend is over andere schietpartijen in het land.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Schei toch uit met je Jihadisten. Een Kalasjnikov koop je tegenwoordig nog net niet via Marktplaats.nl, als je even je best doet, is het niet zo heel erg moeilijk om zo´n wapen te vinden. Dat zo´n wapen nu in Groningen is gevonden, is enkel een teken dat er ook in Groningen criminelen wonen.

    • Ja, het gaat de goede kant op.
      In 2005 nog 1,35 miljoen geregistreerde misdrijven en in 2012 nog 1,14 miljoen.
      Een daling van 15%

      Goed nieuws, behalve voor de PVVstemmers en Telegraaflezers. Die leven in hun eigen wereld en laten informatie die hun bekrompen ongelijk aantonen niet toe.

      • Geregistreerde en gepleegde misdrijven zijn twee verschillende grootheden.

        Door de onderbezetting bij de politie is het oplossingspercentage zeer laag. Mensen op Tuinwijck (Helperzoom) doen tegenwoordig geen aangifte meer als 's-winters het lood uit hun huisje gesloopt is. Zo lang het opsporingspercentage rond de tien procent ligt (eenvijfde van Duitsland) is een aangifte doen een frustrerende en tijdverspillende bezigheid.

        Verder durven veel mensen bij geweldsmisdrijven geen aangifte meer te doen. Zelfs de door Den Haag vreselijk in de steek gelaten dienders kiezen er zelfs soms voor geen aangifte te doen. (Lekker veilig landje!)

        Verder zie je dat burgers zichzelf meer beschermen. Bij de Linie/Oosterpoort loopt bijvoorbeeld een hele gewone vrouw van rond de vijftig met een fors uitgevallen pittbullachtige. Lekker veilig!

      • Is de aangiftebereidheid afgenomen?
        Heb je cijfers over toegenomen vechthondenbezit om de criminaliteit te bestrijden?

        Nee, nee = wederom een niet onderbouwd verhaal gebaseerd op onderbuikgevoelens.

    • Van het aangekondigde (of was het 'beloofde') goede betoog hoor ik niks.
      Nog steeds bezig?
      Of wonden aan het likken?

      • Betoog gaat richting redactie. Laat even zien hoe jij je sinds je aanwezigheid (anderhalf jaar geleden) meent te moeten opstellen naar medereaguurders. Een schoolvoorbeeld van debat vervuilend getroll.

        Momenteel druk. Door ziekte extra panden.

        Maar denk dat het niet lang meer duurt voordat je off topic geprovoceer van medereaguurders.

        Te onpas en te onpas beginnen over dat iemand in augustus 2014 de site van de Volkskrant citeerde, is niet wat er met deze reactie-service beoogt wordt. Vermoed ik.

      • Ik adviseer je om je niet verder belachelijk te maken.

        Wanneer de moderatoren even zouden terug bladeren en nagaan hoe vaak jij discussies hebt vervuild met totaal ongefundeerde en niet onderbouwde beschuldigingen dan zou je wel eens een probleem kunnen krijgen.

      • De laatste bijdrage van VSH is een mooi voorbeeld van een oud spreekwoord: de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
        e betekenis van het spreekwoord luidt: de ander iets verwijten waaraan jezelf schuldig bent. Het leuke van dit spreekwoord is dat het nog steeds actueel is omdat het een niet zo unieke menselijke eigenschap beschrijft: ruzie met jezelf maken door de ander iets te verwijten.

        Een slecht geheugen lijkt me ook erg lastig. Al die keren dat VSH persoonlijk getinte aanvallen (zie hierboven) op andere reageerders heeft geuit zijn uit zijn geheugen verdwenen.

  • zo schrijdt de evolutie voort: vroeger zaten er stekelbaarsjes in de sloot, tegenwoordig zijn er al mensen die niet eens weten wat een stekelbaars is maar wel wat een kalasjnikov is...

  • Het wordt steeds veiliger in dit land. Volgens mij zijn er in de afgelopen 50 jaar nog nooit zoveel liquidatie`s gepleegd, als afgelopen jaar n.l. 27 stuks.

    Dit jaar is het opnieuw goed begonnen en in alle eerlijkheid, zolang er geen onschuldige slachtoffers vallen, mag dit van mij iedere dag plaatsvinden.

    Als je even googled, op aangifte, kom je telkens de zin: " de aangiftebereidheid is ook afgelopen jaar enorm afgenomen " zal natuurlijk wel een kern van waarheid inzitten. Waarschijnlijk gevoed door de regelmatig verschijnende berichtgeving in de dagbladen en op de televisie journaals dat er niets met aangiftes wordt gedaan vanwege onderbezetting. Natuurlijk speelt het ook mee dat als het om een misdrijf gaat waar geen verzekeringsmaatschappij aan te pas komt, om welke reden dan ook, dat er telkens minder aangifte wordt gedaan.

  • Mooi verhaal maar wel onzin.
    Wanneer je googled op aangifte dan kom je op de eerste pagina's van google niets tegen over verminderde aangiftebereidheid.
    Wanneer je ' de aangiftebereidheid is ook afgelopen enorm afgenomen' dat vind je geen enkele hit. Nul, nada, nothing.
    De Telegraaflezers hebben een vertroebelde blik op de realiteit en gebruiken de dikke duim als informatiebron.

      • Heel leuk, maar je beweerde iets heel anders.

        Jij stelde dat je telkens de zin " de aangiftebereidheid is ook afgelopen jaar enorm afgenomen" telkens tegen komt.
        Wanneer je deze zin googled dat vind je geen hit.
        Je zit dus uit je nek te kletsen.

        Wanneer je andere woordcombinaties, zoals jij suggereert, zonder aanhalingstekens, dan vind je nog geen bewijs voor jouw veronderstellingen.
        Het siert je dan ook niet door allerlei foutieve veronderstellingen en beweringen die heel gemakkelijk ontkracht worden, te 'bewijzen' met andere onjuiste, vrij gemakkelijk verifieerbare beweringen.

        Kom eerst maar eens met een betrouwbare link waaruit blijkt dat de aangiftebereidheid sinds 2005 substantieel is afgenomen.

  • Begrijpend lezen blijkt ook nu weer niet je sterkste kant te zijn Jacques. Ik plaats iets tussen aanhalingstekens als quote, schijn het ooit zo op school te hebben geleerd, maar dat zal in jou ogen wel old school zijn.

    Er staat nergens dat ik hier op heb gegoogled, maar probleem met lieden als jou is dat je het nooit kunt winnen, sterker nog, als er iemand met een geladen Kalasjnikov naast jou zou staan, dit wapen op jou richt en er zou iemand roepen: "kijk uit hij gaat schieten" dan zou jij nog roepen: " nee hoor, statistisch gezien gaat dit aan mij voorbij, ik heb namelijk gelezen dat geweldsmisdrijven in dit land enorm zijn afgenomen, u hoeft zich geen zorgen te maken......

    Een enkel rapport waarin jou beweringen worden gestaafd zal altijd te vinden zijn.

    En nee, ik ben geen Telegraaflezer, noch SBS of RTL aanhanger.

    • Je vergist je. Wanneer het een quote zou zijn dan zou het hits opgeleverd hebben. Dat was niet het geval, het was dus geen quote.
      Jouw CBS-link zegt niets over de toe- of afname van de aangiftebereidheid. Het zegt alleen iets over de mate van aangiftebereidheid bij verschillende delicten.
      Je moet echt iets beter lezen en zorgvuldiger citeren, anders klopt er niets van je betoog.
      Veronderstellingen over gedragingen van anderen met een beschuldigend karakter ineen fictieve situatie zijn ook nogal speculatief. VSH heeft dat ook als hobby.

      Dat rapport heb je kennelijk niet kunnen vinden. Dat verbaast me niet.

  • Mijn quote Jacques, mijn tussen aanhalingstekens geplaatste quote. Jij zou er wellicht verstandig aan doen om eerst eens begrijpend te leren lezen voor je weer iets post waar niemand zich over uit heeft gesproken op dit forum.

    Nogmaals Jacques, geef nu dan eens inhoudelijk antwoord op onderstaande kop tekst uit de laatste link, of is het CBS in jou ogen nu ook onderdeel van de Telegraaf redactie geworden?
    Meeste ondervonden delicten niet bekend bij politie

    Van de delicten die burgers ondervinden, blijft het merendeel verborgen voor de opsporingsinstanties. Slachtoffers melden slechts ongeveer een derde van de delicten bij de politie en van ruim een kwart doen zij daadwerkelijk aangifte. In de afgelopen jaren zijn deze percentages niet wezenlijk veranderd.

    “Het helpt toch niets”

    De belangrijkste redenen om delicten niet te melden zijn volgens de slachtoffers dat aangifte “toch niets helpt” (36 procent) en dat het gebeurde “niet belangrijk genoeg was”. De belangrijkste redenen om een voorval juist wel te melden waren dat de politie dit volgens hen “moest weten” (25 procent) en vanwege de verzekering (23 procent; vaak is aangifte verplicht voor de verzekering).

    Bron: CBS

    • Jammer dat je het verschil niet begrijpt tussen een lage aangiftebereidheid en de ontwikkeling daarvan.
      Wanneer er geen substantiële veranderingen zijn in de aangiftebereidheid en er zijn minder aangiften gedaan dan is de criminaliteit gedaald.
      Dat heeft niets te maken met de aangiftebereidheid an sich.

      Jouw bron bevestigt dit min of meer door te stellen dat de aangiftebereidheid niet wezenlijk is veranderd.
      Jouw eerdere verhaal over de afname van de aangiftebereidheid heb je hiermee zelf op vakkundige wijze ontkracht.
      Je moet in het vervolg zelf wat beter opletten voordat je in het wilde weg maar wat roept.

      • Als je nu eerst eens de diverse rapporten zou gaan lezen, dan lees je daarin dat het aantal vermogensdelicten enorm is afgenomen, daarmee en/of daardoor is de aangifte/zijn de aangifte`s gedaald.
        Maar ik denk in alle bescheidenheid wel te kunnen stellen dat het de gemiddelde inwoner van dit land daar echt niet om te doen is.

        De vormen van criminaliteit waar de gemiddelde inwoner van dit land mee geconfronteerd wordt is hetgeen hij of zij dagelijks in de dagbladen kunnen lezen en op teleisie mogen aanschouwen. De aangiftebereidheid daarvan wordt steeds minder, dat geeft het CBS ook duidelijk aan, omdat veel mensen iets hebben van:" er wordt toch niets met mijn aangifte gedaan" Veel mensen blijken de lat telkens hoger te leggen, hierdoor verhard de maatschappij, maar ook deze bewering zal door jou wel gebagatelliseerd gaan worden.
        Als je nu weer een bewering van een forumdeelnemer probeerd te ontkrachten, let dan in het vervolg eerst eens wat beter op, voor je wat gaat roepen.

        Off topic;

        Het is net als met de overlast van studenten in deze stad.
        In jou ogen is er geen probleem en als je maar lang genoeg zoals jij doet, je ogen hiervoor gesloten houdt, zolang zul je dit ook nooit als problematisch kunnen gaan ervaren.

      • Ik ben razend nieuwsgierig. Stuur aub de links van die 'diverse rapporten'. Ik kan ze niet vinden.

        Kun je ook nog even aangeven waar het CBS beweert dat de aangiftebereidheid is afgenomen?
        Ik heb wel in de veiligheidsmonitor van het CBS gevonden dat de aangiftebereidheid de afgelopen jaren ongeveer hetzelfde is gebleven.

        Misschien heb jij een ander CBS-rapport gevonden. Graag een link.

Recente berichten

Basketballers De Groene Uilen uitgeschakeld in play-offs promotiedivisie

De heren van basketbalvereniging De Groene Uilen zijn zondag uitgeschakeld in de play-offs om het…

1 uur geleden

Dinsdag veel zon, droog en zomers warm

Dinsdag zet het warme weer nog even voort. De zon is er volop en de…

1 uur geleden

Studenten brengen gestolen politieagent op Meikermis terug (update)

De gestolen politiepop is weer terecht. Jolige beschonken studenten hebben de nepagent zondagnacht van de…

2 uur geleden

Brand woedde in parkeergarage UMCG

In de parkeergarage van het UMCG is maandagavond brand ontstaan. De melding van de brand…

3 uur geleden

Petitie voor twee jaar extra inzet van varkens op Zernike Campus

De varkens om invasieve planten op de Zernike Camus te bestrijden moeten minstens twee seizoenen…

3 uur geleden

Kindervoorstelling ‘Op het spel’ donderdag in première in de Nieuwe Kerk

Corona, klimaat en oorlogen: hoe hou je als jongere hoop in een wereld vol onzekerheden?…

5 uur geleden